.

10.2.2013

This One's for EdisonEilisessä Gumbostrand -postauksessa mainitsin hankkineeni uuden valaisimen, joka on tehty betonista. Minua sykähdyttää edelleen hehkulampun klassinen muoto, vaikka hehkulampusta olemme jo luopumassa. Kaiken kaikkiaan hehkulamppu on ollut valtavan hieno keksintö. Nyt joudumme vain miettimään uusia ja energiataloudellisempia vaihtoehtoja valon tuottamiseksi. Onneksi osa halogenipolttimoista tekee myös kunniaa perinteiselle hehkulampun muodolle.

Tämä Edison-niminen valaisin on siis työstetty betonista, ja se on kerta kaikkisen kaunis muodoiltaan. Musta kangasjohto sopii erinomaisesti valaisimen rouheaan tunnelmaan. Lisäpisteita valaisimelle annetaan myös siitä, että tämä on heti käyttövalmis ostettaessa. Kangasjohdon päästä löytyy uuden standardin mukainen pistotulppa, ja polttimokin oli sujautettu myyntipakkaukseen. Näitä Tove Admanin valaisimia myy siis sipoolainen Gumbostrand Konst & Form.

Electric light - what a great invention! Edison did not invent the first electric light bulb, but instead invented the first commercially practical incandescent light. These days we are letting traditional light bulbs go, and instead using energy saving choices. I still honor the old invention though, and I'm glad that the old shape of the bulb is re-invented as several new products.

Yesterday I bough this new pendant made of concrete. The shape of the pendant is a tribute to the old light bulb. I'm loving the rough beauty of the pendant. This one's for Edison. Thank You!


4 kommenttia:

 1. Ihana lamppu! Saako kysyä minkä verran lamppu maksoi? Ja laitathan kuvia heti kun se on käytössä!
  -Jolli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edison maksoi (muistaakseni) 68 euroa. Ja laitan kuvia tosiaan, kun valaisin on omalla paikallaan. Itse asiassa muuten fiilistelin valaisinta myös senkin päälle, johon se tyylinsä puolesta sopisi kivasti, mutta silloin pitäisi ainakin vaihtaa erilainen töpseli johdon päähän.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään tästä kovasti itsekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...