.

9.2.2013

Gumbostrand Konst & Form

Lähdimme ystävän kanssa mukavalle lauantai-päivän ajelulle Sipoon Gumbostrandin suuntaan. Ajatuksena oli käydä katsastamassa viime vuoden lopulla avattu uutukainen taide- ja tapahtumakeskus Gumbostrand Konst & Form. Yrityksen nettisivut lupailivat myös lauantaille brunssitarjoilua, joten meillä oli selvä tavoite päivän kahvihetkeä ajatellen.

Gumbostrand Konst & Form keskus sijaitsee Sipoon kauniissa merellisessä ympäristössä. Keskus on avattu K. Hartwallin vanhaan tehdaskiinteistöön, joka on kauniisti kunnostettu ja muokattu tapahtumakeskuksen näyttämöksi. Juuri tällä hetkellä keskuksessa on meneillään Vilmalotta Olivia Schafhauserin ja Kari Alosen Pop-up näyttely, sekä huomisen taidehuutokaupan näyttely. Esillä on eri tekniikoilla toteutettuja töitä, joista minä ainakin löysin monta suosikkia.

Gumbostrandista kerrottiin, että taidenäyttelyt vaihtuvat melkoisen aktiivisesti. Yleisökin on jo ottanut Konst & Form -näyttelyt omakseen, ja taideteokset ovat myös löytäneet uusia koteja. Kannattaa käydä vilkaisemassa Gumbostrandin omilta sivuilta, mitkä näyttelyt tai tapahtumat ovat milloinkin menossa.

Taiteen lisäksi Gumbostrandin keskuksessa toimii tyylikäs myymälä, josta sisustukseen ja designiin hurahtanut löytää monia kiinnostavia tuotteita. Itse hankin myymälästä Tove Admanin hauskan Edison-valaisimen, joka on valmistettu betonista. Vinkkinä muuten, että hankin pari pientä yllätyspalkintoa myös huomenna päättyvää arvontaani. Vielä ehdit osallistua!

Niin, ja sitten se brunssi - suosittelen! Gumbostrandissa tarjotaan brunssin lisäksi myös suolaista ja makeaa kahvihetken oheen. Brunssipöytää kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla, sillä siitä löytyi hienoja paikallisia tuotteita sekä makuja. Brunssia tarjoillaan lauantaisin sekä sunnuntaisin kello 11:00 - 14:00.

Kannattaa siis ottaa jonkun tulevan viikonlopun ohjelmaan retki Sipooseen. Näin talvellakin paikka on idyllinen ja näkemisen arvoinen. Kesällä miljöö näyttää sitten jälleen uuden puolensa.

Ps. viimeinen kuva esittää teosta, jonka minä näkisin mielelläni meidän kodin seinällä. Upea!


8 kommenttia:

 1. Oranssi taulu on ihana!
  Tekee mieli käydä tuolla sipoossa kesällä, kun pyörällä pääsee (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oranssi taulu veti tosiaan puoleensa. Hieno se on!

   Pyörä on myös mainio vaihtoehto, mutta taitaisi vaatia nyt talviaikaan aika sporttia meininkiä :) Kesä tulee...

   Poista
 2. Upean näköinen paikka! Ja voi nammmm mitä herkkuja!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brunssi oli tosi hyvä, suosittelen! Itse söin lohta, salaattia, croisantin, jogurttiannoksen luomumyslillä (näkyy tuolla kuvissa), kananmunaa ja runebergin tortun jälkkäriksi.

   Poista
 3. These photos are so lovely! X

  VastaaPoista
 4. Oi kuinka upean näköinen paikka! Tuo viimeinen valokuva on kyllä aivan huikea, tuo hieman mieleeni yhden retkemme merellä jäitä pitkin parisen vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gumbostrandin näyttelyssä oli kaksi valokuvateosta (ne oli vedostettu alumiinilevyille), jotka olivat tästä samaisesta merimaisemasta. Maisemakuvat toimivat ihan älyttömän hyvin isona taulupintana.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...