.

14.7.2013

Asuntomessut 2013 - Top 5

Seuraavaksi esittelen Koti kolmelle -blogin suosikit tämän kesän asuntomessuilta. Muutama kohde minulta jäi itse asiassa käymättä, mutta oma top viisi -lista syntyi kohteista, joissa ehdin vierailla kamerani kanssa.

Top vitosen paremmuus järjestys oli loppujen lopuksi aika hankala muodostaa, sillä tykkäsin näistä listaamistani viidestä kohteesta tosi paljon. Ne olivat keskenään erilaisia tyyliensä ja värimaailmoidensa puolesta, mutta jokaisesta löytyi jotakin sykähdyttävää.

Suosikikseni nousi kohde numero 20 eli Durofix Kototalo, jonka sisustus on sisustussuunnittelija Helena Karihtalan käsialaa. Kohteen ehdotonta plussaa on rohkea värienkäyttö, joka on toteutettu hyvällä maulla ja otteella. Talon tilat ovat myös suunniteltu niin, että ne ovat monipuolisesti muokattavissa asukkaiden tarpeita vastaaviksi. Kodissa on myös ajateltu isommankin perheen säilytystarpeita erillisten varastotilojen muodossa.Minua jaksaa muuten huvittaa Kototalon makuuhuonekuva, jonka itse miellän ainakin teini-ikäisen huoneeksi. Vaatteita tursottava kassi ja pienet kivat meikit pöydällä ovat ainakin meidän perheessä sitä arkipäivää. Todentuntuinen sisustus siis!

Omalla suosikkilistallani toiselle sijalle tuli Lammi-kivitalo Maja (kohde 25), joka on julkisivultaan se messujen omaperäisin toteutus. Majan piharakennus oli myös todella sympaattinen. Kohteen sisustus on niukkaa, mutta kaunista. Raaka betoni rakenteissa ja mustan värin käyttö on todella kivan näköistä. Musta sisäkattoelementti sopi myös hyvin kodin henkeen.

Maja on Deko-lehden sisustuskohde messuilla. Himoitsen kyseisen kohteen Iittalan uutus valaisinta, joka tulee myyntiin elokuussa (kuva alla).
Asuntomessujen suosikkilistallani sijalle kolme päätyi kohde numero 18 eli Deko-talo, jonka sisustuksesta vastaa Memmu Pitkänen. Kohteen juju ovat Pauliina Valliston taideteokset, jotka ohjaavat kodin värimaailmaa, ja tuovat särmää sekä yläkerran sekä alakerran väri valintoihin.

Top 4 -tunnustuksen saa kohde numero 24 eli Bassotalo Villa Avanti. Sisustussuunnittelija on Sebastian Sandelin. Hän on myös työstänyt kohteeseen taidetta ja huonekaluja. Itse pidin erityisesti yläkerran kierrätyspuisista jakkaroista, jotka toimivat yöpöytinä. Erityismaininta vielä myös kohteen sisäkatosta, joka tuo lämpöistä tunnelmaa muuten aika pelkistettyyn arkkitehtuuriin.

Top vitosen titteli menee kohteelle numero 8 eli Mammuttihirren Talvipalatsille. Kohde oli sisustustettu erittäin kotoiseksi. Tykkäsin myös alakerran avoimen oleskelu- ja ruokailutilan ideasta, jossa sekä sohvapöytä että ruokapöytä olivat rouheaa betonimateriaalia. Talvipalatsin sisustuksen ovat suunnitelleet Niina Ahonen, Heidi Sysimiilu ja Anu Tuomikoski.
15 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja hyviä havaintoja! Eipäs muuten törmätty eilen messuilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidettiin kiertää vähän eri tahtiin kohteet? Koitin kyllä välillä katsella vastaantulijoita sillä silmällä, että onko blogeista tuttuja naamoja havaittavissa :)

   Itse törmäsin Sally*s -blogin Sallyyn ja Hunajaisen Riikkaan ohimennen.

   Kiva nähdä muiden bloggareiden postauksia ja huomioita messuilta nyt lähipäivinä / viikkoina.

   Poista
 2. Aivan upea postaus ja hienoja kuvia, kiitos! Kaikissa kohteissa oli paljon kaikkea kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Tosiaan, hauska ja toimiva sisustus voidaan toteuttaa niin monella tapaa. Asuntomessuilla on myös kiinnostavaa nähdä asuntoja, jotka on sisustettu "oikeille" perheille, koska silloin suunnittelijan on pitänyt kuunnella asiakkaan toivomuksia ja mieltymyksiä. Vapaa kädet -sisustus on varmaankin helpompi tehdä sellaiseksi, jossa on jujua viimeisen huudon mukaisesti.

   Poista
  2. Siis oikeille, ei "oikeille" :D

   Poista
 3. Hassua miten itse kiinnitin huomiota aivan eri kohteisiin! :D Mutta näinhän se menee, että jokaiselle jotakin... Tuo Maja on tosin minunkin listallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onneksi Asuntomessuilla on hyvinkin erilaisia toteutuksia niin rakentamisen kuin sisustamisenkin suhteen. Ehkä ei kaikille kaikkea, mutta ainakin suurimmalle osalle sieltä löytyy oivalluksia ja omia suosikkeja?!

   Poista
 4. Kiitos näistä kuvista...pääsin minäkin messuille...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvasatoa on nyt nähtävillä blogeissa ja lehdissä. Kiva nähdä erilaisia näkökulmia ja huomioita :)

   Poista
 5. Näyttääpä kyllä kivalta tän vuoden messut. Pitää alkaa miettiä josko itsekin paikalle yrittäisi päästä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla oli kiva käydä, eli tykkäsin kyllä. Viime vuonna Tampereella oli enemmän DIY-tyyppisiä kierrätysideoita, joita tämän vuotisista en juurikaan löytänyt. Kierrätys-ideoita kaipaisin kyllä Asuntomessuille!

   Poista
 6. Tässähän pääsi hyvin kärryille rakentamisen ja sisustamisen tuulista. Tykkäsin kolmoskohteen taiteesta ja tämän viimeisen korituolista.

  Tiedätkö tehdäänkö Iittalan lamppua muissa väreissä?

  Kyllähän suomalainen asuminen/sisustaminen on muuttunut ihan reilusti näiden vuosien aikana. Ja nyt näyttäisi siltä, että värejäkin käytetään enemmän. Mustaa näissä kuvissa oli hyvin paljon. Välillähän se näytti kadonneen kokonaan sisustuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Deko-talon pop-taide tyyppiset teokset olivat hienoja! Siellä oli itse asiassa hyvinkin erilaisia teoksia samaiselta taiteilijalta (Pauliina Vallisto), mutta niissä kaikissa oli kiva värimaailma. Hänen teoksensa sopisivat mainiosti myös meidän kotiimme :)

   Itse olen tuota Iittalan uutukaista valaisinta bongaillut sieltä täältä sisustuslehdistä, ja olen saanut sen kuvan, että väri on nimenomaan tämä ruskea.

   Musta on humpsahtanut suurin piirtein vajaassa kahdessa vuodessa takaisin tupaan. Samalla on kaiketi valkoisen ja maalaisromanttisuuden valta hieman kutistunut.

   Poista
  2. Ruskea lamppu on varmaan ihan ok, kun lampussa on valo. Valokin on varmasti kaunis ja pehmeä. Mä nyt olisin vailla sellaista huurteisen aquan sävyä :)

   Musta on aina hyvä vaihtoehto. Jännä huomata sen esiinmarssi blogimaailmassakin.

   Poista
  3. Design House Stockholmin Block-valaisimesta on tällä hetkellä turkoosi "limited edition" jota saa ainakin vielä stockalta
   https://stockmann.com/p/fi/Design-House-Stockholm-150-Edited-Collection-nro-51-Block-valaisin/242760/11455/11392/11441/11454?itemId=242761#

   Siinähän olisi ainakin aqua-fiilistä!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...