.

8.7.2013

Menovinkki: Näyttelykeskus WeeGee

Kävimme lauantaina tutustumassa WeeGee-näyttelykeskukseen, joka sijaitsee Espoossa. Ykkös houkuttimena minulle toimi WeeGee-keskuksen Futuro-näyttely. Halusin nähdä livenä 60-luvun lopulla suunnitellun ja toteutetun hiihtomajan, joka on varsinainen muovi-aikakauden huutomerkki. Futuron suunnittelu on kieltämättä aikansa kuva, ja siinä on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyviä ideoita ja hyvää suunnittelua. Futuron ulkonäkö toki on jotain ihan muuta kuin yksinkertaista. Hiihtomajan muoto on suoraan sanottuna ihan ufo.

WeeGee-talolla pääsee yhdellä pääsymaksulla (aikuiset 12 euroa, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi) tutustumaan talon kaikkiin erillisiin näyttelyihin. Talon tarjonnan kiertäminen veisi enemmän kuin yhden päivän, joten me kävimme Futuron lisäksi lelumuseossa, Birger Kaipiaisen tuotantoa esittelevässä näyttelyssä sekä kiersimme katselemassa laajaa Saastamoinen säätiön taidekokoelmaa. Kaiken kaikkiaan päivä oli sangen inspiroiva.

Lelumuseosta muuten sen verran, että siellä oli esillä olevien lelujen lisäksi myös toiminnallisia esittelyjä, joten lapset pääsevät kokeilemaan ja leikkimään ihan itse. Uskoisin, että lelumuseolla on tarjottavaa hyvinkin eri ikäisille lapsille.

WeeGeen tiloissa toimii Sis. Delin kahvila sekä myymälä. Näyttelyiden kiertelyn lomassa oli kiva nauttia herkuista, jotka pääsääntöisesti on valmistettu lähellä tuotetuista raaka-aineista. Sis. Delin valikoimassa on runsaasti myös luomu-tarjontaa.

Valokuvat on otettu seuraavissa näyttelyissä: Kuriton kaunosielu / Birger Kaipaisen -näyttely, Futuro-näyttely, Emma (Saatamoinen säätiön -kokoelmat)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...