.

19.7.2013

Kuin kirsikka

Viime kesänä istutettu kirsikkapuu ponnisti oksilleen kaksi kukkaa. Myöhemmin toiseen kukinnoista kasvoi myös kirsikka. Mitä lie tapahtui sille toiselle. Tämä yksi ja ainoa kehittyi sitten oikein muotovalioksi, ja päätyi lopulta kesäisen jäätelöannokseni koristeeksi. Ehkä ensi vuonna voin jo odottaa reilumpaa satoa puuhuni?

Tänä kesänä päädyin istuttamaan vielä kaksi kirsikkapuuta lisää sekä yhden luumupuun. Hieman kyllä hirvittää ajatella, että mitäs jos kirsikkasadot käyvätkin runsaiksi jossain vaiheessa? Sitten on hyvät kirsikkaohjeet tarpeen. Parhaillaan meillä olisi muuten käyttöä vinkeille, kuinka monella eri tapaa voi retiisejä sekä kesäkurpitsoja hyödyntää.

Kuvissa näkyvä keramiikkakippo on hankittu Monday to Sunday Home -blogin Pop Up -myynnistä. Meillä on tätä samaista keramiikkaa tätä nykyään sekä musta- että harmaaraitaisina. Plussaa keramiikka saa kivan ulkonäkönsä lisäksi konepestävyydestä.


9 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. (Uusi yritys, kun kahvit meinas läikkyä näppäimistölle ja tuli kirjoitusvirheitä ;)


  Voi Anne! Meinas mennä aamukaffit väärään kurkkuun - kiitos päivän parhaista nimpparinauruista!

  Yksi kirsikka satoa per puu, joten istutit sitten varmuuden vuoksi pari puuta lisää.. Ja tadaa, ens vuonna saat taatusti hei satoa kilokaupalla!!

  Mukavaa viikonloppua! Ja letkeää vimppaakin lomaviikkoa sen jälkeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää nimpparia :)

   No joo, voi tässä olla pieni mahdollisuus, että jonain kesänä musta tulee kirsikka-kauppias... saas nähdä :D

   Samoin - mukavaa loppuviikkoa! Me lähdemmekin tästä Tukholman suuntaan, put-put, meritse.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Jeh, maistui muuten ihan oikeasti hyvälle :) Ja nautin kyseisen kirsikan "salassa" kun olin yksin kotona.

   Poista
 4. Anne, meillä oli yhtenä vuonna jättimäinen kirsikkasato. Tapasin erään maalaisemännän, joka oli innokas viinin valmistaja. No, päätimme, että minä vien sinne kirsikoita paljon ja hän antaa mustikat. Laitteet tulivat häneltä. Suhde oli 2/3 kirisikkaa, 1/3 mustikkaa. Tuli kaikkien aikojen seurusteluviini, vähän tavallista vahvempi. Jaoimme tuloksen puokkiin ja kun tuttavani talossa juhlittiin isännän pyöreitä, tervetuliaisjuomana oli maanmainio viinimme.

  Me itse teimme vuosikausia kirsikoistamme mehua samalla suhteella mustikkaan ja kaikki pitivät.

  Nyt satoa on tullut kirsikoista vähemmän (luumuista jättimäisesti) ja laitoinkin marraskuussa muhimaan kiriskkaliköörin kellariin ja sinne ne unohtuivat. Nyt on pullotettu ensimmäinen satsi ja se lähtee äidilleni ensi viikonloppuna, loput jäävät joulun viikoille. Tässä sulle jo kolme vinkkiä! Joku muu saa tarjota leivontavinkit;)

  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki tuo kirsikkaviini (tai -mehu)! Itse pidän kovastikin kirsikan mausta, joten sitä hulvatonta satoa odotellessa :)

   Meillä tuntui kirsikan ja omenan kukinta jäävän hyvin pieneksi. Liekö sitten "outo" kevät syynä tuohon heikkoon kukintaan, vai meneekö se vielä liian uusien puiden piikkiin. Kevät jäi tosi lyhyeksi joka tapauksessa talven ja kesän välillä.

   Poista
 5. Meilläkin tehtiin kirsikkalikööriä toissa syksynä ja siitä tuli varsin maukasta! Syksyllä liköörit tekeytymään ja jouluna pakettiin. Ylijäämäkirsikoista taisin pyöräyttää rommisen kirsikkapiirakan. Mutta retiisit ja kesäkurpitsat - ne onkin vähän hankalampia tapauksia. Retiisit viipaloituna salaattiin ja kurpitsat täytettynä uuniin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurpitsaohjeita googlailin viime kesänä, ja löysin kyllä aika monta kivaa, joita voi tehdä nyt uudestaan. Retiisi on vähän sellainen outo lintu - salaattiin osaan sitä laittaa, mutta mitä muuta?!

   Kirsikkalikööri voisi tosiaan olla osuva lahjavinkki, jos sitä satoa jossain vaiheessa saamme korjata... :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...