.

28.7.2013

Homma

Kevyt kesäduuni on nyt siinä pisteessä, että pikku hiljaa alkaa valmista syntymään. Paljon on silti vielä tehtävää, joten kesälomaviikot eivät ihan riittäneet suunniteltujen töiden tekemiseen.

Olen tänä kesänä maalannut valkoisella Virtasen öljymaalilla terassin ja pergolan kaiteet. Osa kaiteiden rimoista on asennettuna vinottain (olivat tosi työläitä maalata jälkikäteen), ja osa on sitten ihan suoralinjaisesti asennettuna runkokaiteiden väliin. Valkoiseksi tulivat myös kestopuut, jotka ovat saaneet ensin kuivua vuoden. Vuodessa kestopuun vihertävyys oikeastaan ehtii kadota, ja puun pinta alkaa luonnollisestikin harmaantumaan. Kestopuu on joka tapauksessa hyvä öljytä, koska se kuivuessaan (liikaa) alkaa halkeilemaan sieltä täältä. Öljyäminen suojaa myös puuta, ja terassin kansi on helpompi pitää puhtaana öljyämisen jälkeen.

Talohan meillä on maalattu vaaleanharmaalla sävyllä 569X. Kivijalan on tarkoitus olla tummanharmaa (yksi tämän kesän hommista) tuuletusputkien sävyä mukaillen. Kun talon värityksestä löytyivät ennestään valkoinen, vaaleanharmaa ja tummanharmaa (tuuletusputket), niin mietin siltä pohjalta terassilautojen väritystä. Olen myös seuraillut blogeista, miltä näyttävät mustat terassit (hyviltä!), ja toisaalta tykkään ihan periteisestä ruskeasta terassivärityksestäkin.

Rautakaupassa oli valmiiksi sävytettyä terassisuojaa ruskeana, mustana ja kelonharmaana. Tämä kelon sävy istuu aika hyvin yksiin suunnitellun kivijalan sävyn kanssa, joten kehohonka oli sitten valinta myös terassilaudoituksen sävyksi. Näin kivijalka ja terassin etureunan laudoitus luovat yhtenäisen ilmeen talolle. Terassin kelohongan sävy jatkuu luontevasti kivijalan harmaana värityksenä ympäri talon. Kunhan vaan tuon kivijalan käsittelyn saisi tehtyä...

Työn alla meillä on myös ovien ja ikkunoiden listojen maalaus. Sieltä täältä on myös maalaamatta joitakin koriste-, ja nurkkalaudoituksia. Näiden lisäksi pihamaalla töröttää pieni varastorakennus, joka on vasta pohjamaalattu. Selvästi kesäloman olisi pitänyt olla hieman pidempi. Ehkä nuo maalaushommat sujuvat vielä kuitenkin myös työpäivien ohessa.
12 kommenttia:

 1. Kaunis väri talossa...meillä ensikesänä olisi tarkoitus maalata talo. Eilen kävin maalikaupassa hakemassa maalia, en talomaalia, vaan maalia vaatehuoneen maalaamiseen, ja otin mukaani muutaman värikartan, joista voi talven aikana katsella sopivaa ja mieleistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talon väriä kannattaakin harkita ajan kanssa, sillä talon väriä ei jaksa vaihtaa ihan joka vuosi :) Talon ulkoseinät ovat vielä niin suurta pintaa, että värillä on väliä!

   Poista
 2. Reipas nainen ja hyvää jälkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, värisävyihin olen itsekin tyytyväinen.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kuvissa näkyy meidän sisäänkäynnin puolen pikku terassi. Toinen isompi on nyt työn alla.

   Poista
 4. Hei, googlettelin talon värejä ja tämä tuli vastaan. Saisinko udella värin sävyä? =)

  VastaaPoista
 5. Hei, täälläkin maalausurakka tänä kesänä edessä! Meillä myös kyseinen harmaa ja pari muuta vaihtoehtoa vielä mietinnässä. Saisinko vielä udella tuota valkoisen maalin sävyä? Näyttää ainakin kuvissa tosi hyvältä tuo teidän talo kokonaisuudessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eveliina,

   valkoista maalia en sävyttänyt eli se on Virtasen öljymaalia ihan sellaisenaan. Tuo ei minun silmääni taita kermanvalkoiseen, mutta ei ole liian sinertäväkään. Helppo nakki siis niiden kaikkien valkoisten sävyjen seasta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...