.

11.7.2016

KELLO VIIDEN TEE + HERKKU ARVONTA

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Helsingin Myllyn, Indiedaysin sekä Blogiringin kanssa. Lähdin siis kiinnostuneena mukaan kampanjaan testaamaan Myllärin mokkapala-aineksia. Taustana tälle kerrottakoon, että olen kyllä armoitettu herkkuperä, mutta leipurin lakki ei istu päähän mitenkään miellettömän hyvin. Puolivalmisteet ja muut pienet apupyörät sopivat siis meidän keittiöömme erinomaisesti yhdellä tiukalla seulalla: lopputuloksen tulee olla herkullinen.















































Mokkapala-ainekset ovat jauhohyllystä löytyvä puolivalmiste. Pakkauksessa on valmis jauhoseos, joka kumotaan kulhoon, ja sekaan lisätään kaksi kananmunaa, 100 g voita tai rypsiöljyä sekä 1 desilitra vettä. Sekoitetaan hyvin ja kumotaan leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai pellille. Minä tein sunnuntaipäivän iloksi tupla-annoksen eli uunipellillisen. Pohja paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuutin ajan.

Omat sävellykseni tai sovellukseni alkuperäiseen ohjeeseen olivat juoksevan margariinin käyttäminen, ja uunin säätäminen kiertoilmalle 190 asteen lämpötilaan. Paistoaika meidän uunissamme näillä määreillä oli tasan 18 minuuttia.












































Mokkapala-ainespakkauksessa on jauhoseoksen lisäksi valmiit kuorrutepussit. Nämä laitetaan kuumaan vesihauteeseen sellaisenaan, jotta kuorrutteesta tulee levitettävän notkeaa. Kuorrutteet siis köllöttelivät lämpöisessä jo pohjan paistuessa. Kun pohja oli kypsä, olikin aika pursottaa levitteet pusseista ja levitellä ne tasaisesti herkullisesti tuoksuvan pohjan päälle.















































Ajatuksena minulla oli koristella valmiita mokkapaloja hieman erilaisilla variaatioilla. Olin varannut leivontapöydälle mini vaahtokarkkeja, strösselisekoitusta (joka on mokkapalojen klassinen "must have" koriste), tuoreita kotimaisia vadelmia, hieman mikrossa sulatettua valkoista suklaataa sekä mansikoita. Meinasin tehdä siis mokkapaloista kivan kokoisia suklaaleivoksia teehetken oheen.















































Mokkapalat onnistuivat muuten mainiosti. Pohja nousi hyvin uunissa ja rakenteesta tuli kuohkea, mutta myös sopivan kostea. Kuorrute on kiiltävä, ja siinä on sopiva ripaus kahvin voimakkuutta. Tähän loppusilaukseksi lähdin sitten vielä lisäilemään extra herkkuja.















































Kello viiden teehetkeen keitin pannullisen vihreää sitruunateetä. Annostelin teen kahvalliseen lasiin, laitoin mukaan puoli teelusikkaa hunajaa, sitruunamellissan oksan sekä jokusen kotimaisen vadelman. Mokkapalan päälle nostin myös vadelman ja sitruunamelissan lehden sekä viimeistelin koko komeuden muutamalla valkosuklaaraidalla.

Mokkapalat ovat tietysti parhaimmillaan, kun ne malttaa ensin käyttää jääkaapin kautta. Minä nautin oman teehetkeni lämpimäisinä, ja nostelin loput mokkapalat jääkaappiin odottamaan herkuttelijoita. Tarjolla on siis mokkapaloista erilaisia variaatioita. Jätin myös jokusen mokkapalan ilman ylimääräisiä härpäkkeitä, sillä ne ovat aivan mainioita ihan sellaisenaankin.















































Nam! Helppoa ja hyvää! Käytätkö muuten sinä leivonnassa puolivalmisteita? Täällä olisi meinaan sinullekin tarjolla mokkapalojen sekä myös kinuskipalojen testaamisen mahdollisuus. Helsingin Mylly tarjoaa lukijoiden kesken arvottavaksi kotileivonta-ainekset. Testaisitko muuten mielummin mokkapala- vai kinuskipala-aineksia? Tai jos et osaa päättää, niin ei se mitään. Palkintona on nuo kummatkin leivonta-ainespakkaukset.

Voit osallistua Myllärin kotileivonta-ainesten arvontaan kommentoimalla tämän postauksen alle. Anonyymit voivat myös osallistua lisäämällä kommenttiin myös sähköpostiosoitteen, josta saan voittajan kiinni arpaonnen osuessa kohdalle. Arvontaan voi osallistua tämän viikon eli sunnuntaihin 17.7.16 kello 24:00 asti. 

Herkullista uutta viikkoa! Meillä se ainakin on herkkua. Kuka tulee kahville?


51 kommenttia:

  1. Airiina
    Kinuskista tekisin kyllä heti, hyviä molemmat maut kuitenkin ovat.

    aiholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
  2. Mokkapaloja olen tehnyt, mutta kinuskipaloja en!
    Mukaan.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Siitä on tosi kauan kun olen viimeksi tehnyt mokkapaloja, mutta muistaakseni hyviä olivat:)
    mannanposti(at)luukku.com

    VastaaPoista
  4. Mokkapalat olivat pienenä suurinta herkkuani. Olisi kiva testata millaisia mokkapaloja noilla kotileivonta-aineksilla saa aikaan.
    tyttotouhuaa@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Kiitos, tulen mielelläni kahville maistamaan herkkujasi.
    Arvonnassa mukana.
    mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Kinuskipaloja olisi kiva testata. Molemmat maistuvat varmasti hyviltä.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Nam, varmasti herkkua molemmat! :)

    saraana.makela@gmail.com

    VastaaPoista
  8. mokkapaloja ehkä testaisin mielummin, tosin kyllä kinuskitkin houkuttelis.. :D Aivan sama oikeestaan! saaraku@student.uef.fi

    VastaaPoista
  9. Mokkapaloja olen tehnyt useinkin, joten kinuskit houkuttelevat.. Molempi parempi kuitenkin.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Kinuskipala-ainekset kiinnostavat. Mokkapaloja on tullut tehtyä ja syötyä niin monta kertaa.
    suvi.vikholm(a)luukku.com

    VastaaPoista
  11. Kumpaakin olen maistanut, kumpikin maistuu todella hyvältä. Teinien synttärit edessä, joten olisi kiva pöytäön leipoa tarjottavaksi. :)
    ssofia.o@hotmail.com

    VastaaPoista
  12. Huomasin jostain että kinuskipala-aineksia tosiaan saa Myllyn Parhaalta, mutta en ole vielä kokeillut. olenpa siis mukana hippu@outlook.com

    VastaaPoista
  13. Huomasin jostain että kinuskipala-aineksia tosiaan saa Myllyn Parhaalta, mutta en ole vielä kokeillut. olenpa siis mukana hippu@outlook.com

    VastaaPoista
  14. Vadelmamokkapaloistahan tuli varsin salonkikelpoisia, nam. Mokkapaloja on tullut pyöräyteltyä paljonkin, mutta kinuskipaloja ei. Siispä kallistun kinuskipalojen puoleen.

    VastaaPoista
  15. Kinuskipaloja vois olla kiva testata :)
    nelliina at yahoo.com

    VastaaPoista
  16. Hennajenniina
    Olen tehnyt joskus mokkapaloja, kinuski vielä kokeilematta mutta sanon mokkapalat olisi mieluinen koska meillä tykättiin.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  17. Mokkpaloja tytön kans tehty monet kerrat. Herkullisia ovat. Olis kiva kinuskiaki kokeilla joskus. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Kinuskipaloja en ole koskaan tehnyt, joten niitä voisin kokeilla.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  19. Mokkapalat alkoivat nyt huutamaan minun nimeäni, niitä siis lähden havittelemaan :)
    o.krimou@suomi24.fi

    VastaaPoista
  20. Aijai miten herkullinen postaus! Mokkapalat maistuisi täällä, puolivalmisteen testaaminen olisi mielenkiintoista!

    VastaaPoista
  21. Kinuskipalat kuullostaa niin herkulta. Olis kiva niitä kokeilla. Mokkapaloja oon tehny useesti.
    Mukaan arvontaan.
    texas-86 (at) hotmail.com

    VastaaPoista
  22. Mokkapalat. En ole koulun jälkeen niitä tehnyt :D Oisipa kiva kokeilla. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Kinuskipaloja olisi kiva testata!
    marsar69@luukku.com

    VastaaPoista
  24. Uusia tuttavuuksia ovat minulle, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Kinuskipaloja en ole koskaan edes maistanut.

    Kivoja variaatioita olet tehnyt mokkapaloista :)

    VastaaPoista
  25. Kinuskipalat menis ekaksi kokeiluun :)
    jasmiina.jussila95@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Kinuskipalat menisivät ekoina kokeiluun. Mokkapaloja olen tehny jo useasti aiemminkin. Puolivalmisteita en ole aiemmin kokeillut. Ninnu
    ninnu-83(a)hotmail.com

    VastaaPoista
  27. Kinuskipaloja kokeilisin ensin, kun en ole koskaan syönyt niitä. En ole aiemmin kokeillut puolivalmisteita.

    mari.h_84@netti.fi

    VastaaPoista
  28. Mokkapaloja olen tehnyt mutta kinuskipalat ovat vielä kokeilematta. Rakastan kinuskia kaikissa muodoissa.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  29. Mokkapaloja tekisin. paperitypy ät hotmil.com

    VastaaPoista
  30. Nuo on käteviä, kun yllättää herkkuhätä, kaupat on kiinni ja ei jaksais suuremmin leipoo :) Tykkään :D

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  31. Olen kokeillut kinuskipaloja, mutta en mokkapaloja. Ja hyviä oli... :P

    xevex82(at)gmail.com

    VastaaPoista
  32. Kinuskipaloja en ole koskaan tehnyt joten tekisin niitä.
    t. Tiina miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  33. Peppi
    Näitä pitäisi olla aina kaapissa varalta kun tulee vieraita yllättäen, kinuskista tekisin kinuski-muffineita.

    peholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
  34. Kyllä menisi kumpikin testiin :)
    sari.lamminpaa (a) gmail.com

    VastaaPoista
  35. Molempia tekisin mielelläni, nam! :)
    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista
  36. molempia olisi kiva kokeilla mutta luuem että valitsen mokkapalat

    jessicalonnberg@hotmail.com

    VastaaPoista
  37. Mokkapaloja olen tehnyt ennenkin, mutta kinuskipaloja en koskaan :)
    haaruhainen@gmail.com

    VastaaPoista
  38. Molempia olis kiva kokeilla. Mokkapaloja on tehty, mutta ei kinuskipaloja.
    pusuri(at)luukku.com

    VastaaPoista
  39. Molempiin arvontoihin mukaan - mokkapaloja on tullut tehty, mutta ei kinuskipaloja =).
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Mielenkiinnolla lähtisin molempia kokeilemaan.
    hanna_lappalainen@luukku.com

    VastaaPoista
  41. Varsinkin tuo mokkapalapaketti kiinnostaisi, kun varsinkin kuorruutteen valmistamisen olen joskus kokenut työlääksi. Osallistunpa siis arvontoihin! hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  42. Mukana herkkusettien arvonnassa! juhtimus(ät)gmail(piste)com

    VastaaPoista
  43. Molempia olisi kiva kokeilla! :) Mokkapaloja joskus tehtykin, kinuskipaloja ei koskaan!

    mimyy93@gmail.com

    VastaaPoista
  44. Kinuskipaloja haluaisin kovasti tehdä :) Mukana arvonnassa. /jani.koskinen83@gmail.com

    VastaaPoista
  45. Mukana kivassa arvonnassa!
    Enpä tosiaankaan osaisi päättää kumpiako, mokka- vai kinuskipaloja, haluaisin leipoa, joten hyvä, että onnen suosiessa saa molemmat pakkaukset testiin :) Peukut pystyssä siis :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  46. Mokkapalat meillä tehdään vuorotellen vaaleeseen pohjaan ja tummaan pohjaan. Isäntä on persompi suklaalle ku mä ja sulkainen mokkapala meneekin kuumille kiville. Vaalella pohjalla oleva säästyy jopa vierasvaraks.

    VastaaPoista
  47. Testaisin kinuskipaloja varmasti ensiksi, koska mokkapaloja on tullut tehtyä :)
    ha55u@outlook.com

    VastaaPoista
  48. Namskis! En oo pitkään aikaan leiponut mitään, mokkapaloja alkoi just tekemään mieli! :D

    sannamaria77 at gmail.com

    VastaaPoista
  49. Kiitos osallistuneille! Arvontatyöryhmä ottaa tästä nyt kopin :)

    VastaaPoista
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...