.

19.2.2011

Keittiö ja jotain muuta pientä Ikeasta

Tein perjantaina keittiötilauksen Ikeassa. Tuli näin käytettyä hyväkseen Ikean keittiöviikkojen tarjous, eli sain ostoksen yhteydessä viidensadan euron lahjakortin kaupantekijäisiksi. Valitsin valkeat kaapin ovet sekä liesituulettimen, uunin ja tiskikoneen rostereina. Jääkaappia en ottanut Ikeasta. Kylmät kaapit hankin jostain tulevasta tarjouksesta joko tosi edukkaasti, tai sitten satsaan hieman lisää valuuttaa, ja ostan jonkun räyhäkkään Smegin kaapin tai vastaavan. Ikean jääkaappi-pakastimet olisivat kustantaneet 695 euroa, joten muutama satanen lisää, ja joku retrotyylinenkin kylmäkaappi voisi olla oma. Perjantaisen Ikea-reissun kokonaissaldoksi jäi siis 5800,-. Viidensadan lahjakortti tasoittaa tuota hieman alaspäin. Kesän - syksyn aikana tulee varmasti tehtyä kaikenlaista sisustushankintaa Ikeastakin, joten lahjakortti on ihan paikallaan.
































Samalla kun siellä Ikeassa jo kerran oli, tuli ostettua myös jotain pientä. Vaaleanpunainen oli jossain määrin valloittanut kynttiläosastoa, ja  poimin kevään oloisia kynttilöitä mukaan ostoskärryyn. Valikoimasta olisi löytynyt myös vihreää ja turkoosia. Vaaleanpunainen jatkaa nyt voittokulkuaan meidän kotona.

Hyvässä ostoshengessä pysähdyin vielä kotimatkalla Porvoon Vepsäläisessä. Ajatuksena oli hankkia Aallon klassikkovalaisin A330S tulevaan keittiöön. Chrome Bell löytyikin mallikappaleena, mutta jouduin tilaamaan oman yksilöni ja odottelemaan, että se saapuu myymälään. Kyseinen kattovalaisin on tulossa tämänhetkisten suunnitelmieni mukaisesti aamupalapöydän (sininen pikku pöytä) yläpuolelle. Kauniinpia aamuja luvassa?!


















Olen tänään yrittänyt metsästää tapetti-inspiraatiota K-Raudassa, mutta ei se inspis siellä ainakaan iskenyt. Jotenkin on sen verran lauantai-laiska olo, että en jaksanut lähteä kaupoille Helsingin suuntaan. Vielä ei ole ihan pakko löytää niitä pintamateriaaleja. Hamsterina olen tosin jo aloittanut varastojen haalimisen.

Viikonlopun aikana pitää vielä tehdä korjattu versio sähkösuunnitelmasta. Sähkömies muuten ideoi minulle uutta pikku vessan paikkaa pohjapiirrokseen. Mitähän talotehdan tykkäisi tälläisesta pikku muutoksesta... vielähän sitä ehtii...

22 kommenttia:

  1. Tuo lamppu on ihan yksi suosikkejani! Todella tyylikäs!
    Olet jotenkin tavattoman tehokas ja selväjärkinen näissä hommissasi -sitä vaan tilasit sitten keittiönkin paljon ennen kuin sitä tarvitseekin. Itsehän kipittäisin kauppaan vasta viime hetkellä tunnetusti....
    Meillä on se Bompanin retrojääkaappi. En suosittele välttämättä, vaikka tykkäänkin ulkoasusta (ja hinnasta). On vähän lelu. Gorenjet on nykyään aika makeissa väreissä ja vähän tukevamman oloisia!
    Valkoinen keittiö lienee ihan fiksu valinta, jonka saa raikastettua sitten muilla elementeillä.
    Oletko käynyt Loviisan Värisilmässä? Tykkään heidän pienestä, mutta laadukkaasta tapettivalikoimastaan.

    VastaaPoista
  2. Tällä viikolla on ollutkin tehokas olo, ja se onneksi tuli käytettyä hyväksi. Lvi-, sähkö- ja keittiösuunnitelmat samalla viikolla suit ja sait. Pessimisti minussa odottaa, että milloinhan homma kusahtaa jostain päästä : )

    Valkoinen kaapin väri koittaa nyt olla sellainen viksu ja ajaton. Tason ovat harmaata. Saan sitten keksiä värien käyttöä seiniin ja mööbeleihin. Ellei sitten musta-valko minimalismi iske salakavalasti vartaloon : ))

    VastaaPoista
  3. ... ainiin, olen käynyt Loviisan värisilmässä. Siellä on muutama hyvä Boråsin vaihtoehto, ja mukava henkilökunta bonuksena!

    VastaaPoista
  4. Anne, tiedän kautta-aikain tilastot kodin koneista ja kaikkein suosituin on aina ollut niissä valkoinen. Vaikka Lumimiehen erikoisala on muovi, niin nyt hän pyörii maailmalla hieman toisissa merkeissä ja se liittyy kodinkoneisiin.

    En yritä kääntää päätäsi, sillä sinulleehan tulee jo valkoinen keittiö etc.,muuten vain kerroin. Jos minulle tulisi valkoinen keittiö, ottaisin sen yhden jääkapin, minkä nimeä en muista ja sitä saa kaikissa väreissä. Ihania värejä! Kahdella ystävälläni on nyt isot jääkaappi-viileäkaappia-pakastinyhdistelmät rosteria ja kumpikin haluaisi ne vaihtaa. Toinen on aivan onnessán, sillä jääkaappi on hajoamassa;-)

    Pinkki rulettaa! Kuvittele, ja viis valkoisesta, näin juuri jossain lehdessä pinkin vedenkeittimen ja leivänpaahtimen. Mitähän Lumimies tuumaisi.

    Minäkin haluan rakentaa, kun sinäkin;-) Asennamme lisävaloja keittiöön (led), joilla valaisemme pimeiksi jääneet avohyllyt. Ja kahden vessan remontti on niin suunitelmissa, että KAIKKI laattakuvat kerään ja taltioin, mitkä sytyttävät.

    Ah, olisipa upeeta päästä Ikeaan 500 euron lahjakortin kanssa...Ostin tänään vain uudet arskat.

    (Älä nyt vain tyydy K-raudan tapetteihin. Tapetilla koti syttyy tai sammuu. Tapetilla luodaan se jokin.)

    VastaaPoista
  5. Olen eri mieltä edellisen kirjoittajan kanssa tapeteista. Mielestäni K-Raudan valikoima on nykyisin varsin iso ja monipuolinen, eikä se nyt välttämättä ole syy sisustuksen sammumiseen...Väärän tapettivalinnan voi tehdä laadukkaampien puljujenkin tapeteilla!

    VastaaPoista
  6. Heippa.
    Ikeassa minäkin eilen pyörähdin- tosin vain lasten juttuja hankkimassa ja Tre suunnalla.

    Kaunis ja yksinkertainen lamppu! Tykkään minäkin!

    VastaaPoista
  7. Upea valaisin. Ja minäkin olebn hieman eri mieltä. Kyllä k-raudankin tapeteissa on valikoimaa ja tyylikkyyttä. Töpeksiä voi myös kalliiden ja merkkiliikkeiden tapettien kanssa...

    VastaaPoista
  8. Mikäs tuo on tuossa Ikea kuvassa, tuoksukynttilän takana, lila esine? Maljakko?

    VastaaPoista
  9. Leena Lumi: Sellainen fiftari jenkkikaappi tyylinen jääkaappi(pakastin) olisi kiva, mutta niiden hinnat ovat noin 1000 - 2000, eli aika kallista. Smegillä on kiva vaaleanpunainen ja musta, ja Gorenjellakin musta sekä pari shokkiväriä (pinkki, vihreä). Valkoinen on nyt jääkaapin suhteen se viiminen vaihtoehto, rosteri ja musta tulee ennen sitä.

    Eikös ne ole niitä Kmixin uusia leivänpaahtimia ja vedenkeittimiä?! Yksi sellainen voisi piristää keittiötä... : )

    Ledit voisivat muuten olla hyvä vaihtoehto. Ei ainakaan kuumene niinkuin halogeenit.

    K-raudasta ei tärpännyt ainakaan tällä kertaa. Vaikein tila tulee minulle olemaan yhtenäinen keittiö-olohuone. Pienempiin huoneisiin voi valita helpommin.

    VastaaPoista
  10. Leena: K-raudassa on tosiaan laajasti valikoimaa, ja tapettikirjoja vielä hyllyssä rivissä. Mulle ei tullut siellä hittiosumaa, joten metsästys jatkuu...

    Marina: Tuo Chrome Bell on aika kivan mallinen. Olen bongannut sellaiset myös matta mustana ja valkeana. Olivat myös kivoja!

    Johanna: Niin, ei onnistunut sisustusvalinta ole varmastikaan ostopaikasta kiinni. Paitsi että joidenkin puotien valikoima on vain inspiroiva. Tapettivalinnan haaste on varmasti siinä, että koko seinä voi ollakin erilainen kuin mitä tapettinäytteestä päätteli.

    Outi: Joo, se on maljakko! Oli aika hauskan värinen ja muotoinen. Tämä oli vähän sellainen heräteostos, kun tuollaista väriä ei meillä yleensä näy : )

    VastaaPoista
  11. Ai se oli maljakko :)
    Kaunis väri tosissaan.

    Taidan olla outo, koska pidän kovasti K-raudan tapeteista. Ainakin meillä K 75:ssa on hyvä valikoima. Juuri ostin sieltä tapsun joka menee ensiviikolla keittiönseinään.

    VastaaPoista
  12. Outi: Me käytiin olohuoneen tapettia valitessa kaikki mahdolliset perinnetapetit ja design-tapetit läpi. En löytänyt hyvää, mutta K-raudasta löytyi:) Outoa tai ei. Sitä paitsi ei ne K-raudankaan tapetit nykyään mitään halpistapetteja ole (ainakaan kaikki), yllättävän monet maksaa yli 50e/rulla.

    VastaaPoista
  13. Sun Ikea retket on huomattavasti kalliimpia kuin mun! Minä selviän lihapullien hinnalla :) Voi että mua nauratti tämä "keittiö ja jotain muuta pientä Ikeasta".

    Tapettien on tapana vain sitten kävellä vastaan. Rulla iskee takaapäin juuri silloin kuin sitä vähiten odottaa.

    VastaaPoista
  14. Outi: No mikä ettei, eihän K-raudassa sinänsä mitään vikaa ole. Palvelutaso taitaa kuitenkin vaihdella aikalailla paikkakunnittain. Porvoo on kuitenkin mielestäni pertannut siinäkin aika paljon muuttonsa jälkeen.

    Leena: Viisikymppiä / rulla on jo aika hintavaa tapettia ainakin minun budjetille, tosin jos tarvitsee esim vain tehosteseinän verran tapettia, niin hinta ei käy ylivoimaiseksi, vaikka rullahinta olisikin vähän hulppea.

    Johanna: Nyt tuli törsättyä Ikea-retkellä "hieman" normaalia enemmän. Yrittävät muuten ohjata minut itsepalvelukassalle ostosteni kanssa, johon totesin, että voin toki myydä keittiön itselleni, jos olen valtuutettu lyömään hinnan itse koneeseen : )

    Iik, nyt sitä tapetin yllätyshyökkäystä odotellessa... : ))

    VastaaPoista
  15. Chrome Bell -lamppu on aivan ihana! Loistovalinta siis! Tuleeko valkeat kaapinovet korkeakiiltoisena vai mattana? Meillä on valkoiset korkeakiilto-ovet (ei Ikeasta tosin) ja rosterinen jääkaappi-pakastinyhdistelmä...tykkään niistä oikein kovasti. Ainoa miinus tuossa rosterikaapissa on se, että sormenjäljet näkyvät niin helposti. Meillä on myös rosterinen liesituuletin, uuni ja astianpesukone.

    VastaaPoista
  16. Absolutely white: Kiiltävänä tulevat kaapinovet, ja tosiaan ne kodinkoneet, jotka jo ostin ovat rosteria. Jääkaapissa mietin mustaa vaihtoehto.

    Nyt mietinkin sitten seinämateriaaleja ja värejä keittiön osalta...

    VastaaPoista
  17. Voi, ei ollut tarkoitus pelotella! Tapettirullahyökkäykset ovat yleensä aika kivutomia ja ohi hetkessä. Niiden kanssa kyllä täytyy sitten viettää ainakin muutama päivä, ehkä vuosikin...

    Mulle tuli tämän sivun makkarin tapetista mieleen ne Sinun Pip-jutut:
    http://www.alvhemmakleri.se/index.php?page=hem-till-salu&object_id=OBJ17735_1097925235&view=images

    Amerikkalaiseen sisustamiseen eivät tapetit oikein kuulu, joten innoissani katselen näitä tapetteja eurooppalaisten kotien seiniltä. Meillä vaan maalataan.

    VastaaPoista
  18. Johanna, tuo lintuhäkkitapetti on kiva! Sitäkin olen katsastellut. Itse asiassa nyt minulla on lista kivoista tapeteista (aika eri tyylisiä), joita olen bongaillut viime päivinä. Enää pitäisi ratkoa, että millä värillä lähdetään liikkeelle isosta tilasta.

    Maalaaminen on muuten myös hyvä vaihtoehto. Mullekin tulee varmasti valtaosa seinistä maalilla. Nämä tapetsit ovat sitten sitä extra maustetta.

    VastaaPoista
  19. Anne: ei kun vaan äänestys blogiin! :P Se ois oikeasti hauska, vaikka ei ehkä hyödyllinen, mutta meille lukijoille hauska:)

    VastaaPoista
  20. Joo, tuossahan voisi olla ideaa! Ja ainahan sitä voi vaihdella tapettivinkkejä, jos joku toinenkin juuri etsii sitä oikeaa : )

    VastaaPoista
  21. Hei, täälläkin käytiin shoppailemassa Ikeassa niin että pakettiauto oli aivan täynnä :) Mukaan tuli mm. Ektorpin divaani sohva esittely kappale joka myytiin edullisesti. Tutkailin Ikean keittiöitä ja ovat kyllä ihan saman arvoisia kuin keittiö firmoissa ellei jopa parempia. En ainakaan nähnyt mitään eroa kun vertailin omia kaappejani.

    VastaaPoista
  22. Täysikuun rakentaja: Ihanaa, kun te jo sisustatte kovalla tohinalla : ) Ajoittain minua vaivaa rakentamisen suhteen epätodellinen olo, kun mitään konkreettista ei tontilla näy, ja kohta pitäisi jo taloa pystyttääkin.

    Ikean keittiökaapit saa tietysti ihan itse koota, mutta eiköhän sen ponnistuksen saa sitten tehtyä kun sen aika on. Ainakin itse olen tykännyt, että Ikean kokoamisohjeet on tosi hyvin laadittu (friikki?!)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...