.

30.3.2011

Pistetäänkö pakettiin?

Tämän viikon työlistalle olin kirjannut aiemmin paalutuksen, ja tuossa tavoitteessa pysyttiin. Tänään paalutuskone sanoi tak-tak-tak tiheään tahtiin, ja valmista tuli niiltä osin. Jotta paalutukseen asti päästiin, oli eilen vuorossa mittailuja. Ensinnä aamusella aloittivat kaupungin mittaosaston tyypit, ja iltapäivällä paikalle saapui puolestaan paalujen paikkojen mittaaja, joka sattuikin olemaan tarkka työssään. Hän huomasi, että asemapiirroksessa oli yhdeksän senttimetrin virhe, joka nyt korjattiin ennen paaluja. Talon asemointia leivottiin vielä hieman lennossa, ja asettui nyt sitten lopulliselle paikalleen. Tai sanotaan nyt niin, että voisi olla aika työlästä lähteä siirtelemään.

Aamulla kun kaihtimen avasin, niin ulkona odotti jälleen uusi valkea lumi, joka onneksi iltapäiväisen auringonpaisteen myötä suli pois. Homman nimi on kuitenkin se, että nyt työstetyt paalut eivät saa routia, joten nämä oli eristettävä samantien. Työjärjestys oli sellainen, että ensin eristelevyt paalulinjalle, ja sitten paaluhattu paikoilleen. Koulutukseksi tähän tehtävään riitti se, että lapsena on leikkinyt palikoilla.

Jännä muuten tuo eristelevyn hinta. Aina se kesäksi pomppaa ylös, ja öljyn maailmanmarkkinahintaan vedotaan myös. Kun lueskelee eristefirman esitettä, niin siinä kuitenkin mainostetaan, että tuotteessa on vain kaksi prosenttia raaka-ainetta ja 98 prosenttia ilmaa. Onkohan se ilmankin hinta noussut tuntuvasti?

Nyt jos olisi varmaa tietoa tulevasta säästä, niin styroxit ja paalut olisi voinut jättää tähän vaiheeseen odottamaan perustusten tekijöitä. Lähinnä siis nuo lumisateet olisivat nyt pannassa. Mutta kun mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma, niin päädyimme laittamaan koko homman vielä pakettiin. Olin hankkinut neljä isoa kevyt peitettä, ja niistä kolme riitti työmaan peittämiseen. Sää suosi juuri nyt aurinkoisena sekä vähätuulisena, joten peitteet oli helppo levitellä tontille. Tuulialttiitahan nuo ovat, jos oikein myräkäksi äityy. Toivottavasti paketti kuitenkin pysyy kasassa, ja työmaan suojaus on turvassa.


Seuraavaksi pitäisi löytää viemäriliitännät ja mahdollinen puhelinkaapelikieppi. Työmaasähköä olen odottanut jo pari päivää. Sitä on tosiaan lupailtu nyt statuksella "tullaan, jos maailma ei kaadu". Tästä päätellen maailman on nyt pikkuisen kallellaan.

6 kommenttia:

 1. On teillä iso projekti. Mielenkiintoista seurata talonne valmistumista:)
  Jaksamista urakan kanssa!
  -Hanne-

  VastaaPoista
 2. Nyt kaikki peukut pystyyn ettei enää yhtään lunta eikä mitää muutakaa myräkkää. Ei sun raksaprojektin vuoksi eikä mun talveen kyllästymisen vuoksi!:D Hyvä siittä vielä tulee!

  VastaaPoista
 3. Hanne: Meinaa tässä olla vähän tekemistä : ) Ja kiitoksia!

  Saila: Toivotaan sitä kevättä ja lämpöä! Syksyn tullen voidaan sitten todeta, että miten talon kanssa on onnistuttu.

  VastaaPoista
 4. Hienoa! Selkeästi rakennetaan jo ylöspäin eikä enää kaiveta :-)

  Tuliko muuten pitkätkin paalut?

  VastaaPoista
 5. Voi että, niin keväiseltä jo näyttää, ainakin tontin kohta ;) Teillä jo näkyvää työtä tehty, jännää! En millään malta odottaa, että mekin päästäis jo hommiin.

  VastaaPoista
 6. Harri: Ylöspäin tässä mennään : )

  Maapohjatutkimuksen mukaan piti tulla n. 5,5 metriset paalut, mutta toteutuma oli kuitenkin enemmän. Suurin osa paaluista oli noin kuusi metrisiä ja pari meni kahdeksaan metriin asti. Yksi paalu meni vinoon, ja piti laittaa korvaava. Hieman isompi lasku siis kuin suunnitelmissa, mutta ei sentään ihan kauhea.

  Onnenhippuja: Joo, meillä on tontilla pikku kevät. Lumivallit tosin kohoavat vuoristona heti kaivuun vieressä : )

  Kyllä se teitin projektikin kohta vauhtiin pääsee!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...