.

26.8.2012

HehkuRuskea vaasi on kirpputorilöytö. Tiedä sitten, onko tuo uusi vai vanha, mutta ainakin ruskean sävyt hehkuvat kauniisti aurinkoisella ikkunalla.

9 kommenttia:

 1. Kaunis! Minä en ensin pitänyt pomeranssista Kivituikusta kun sain sitä lahjaksi, mutta nyt aion ostaa lisää;-) Se antaa valon kauniisti ja tuo lämpöä jo värillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidanpa muuten minäkin hankkia täksi talveksi pari pomeranssin väristä kiveä. Jostain syystä ruskeansävyinen lasi on pop. Ehkä jotain sisäistä retroilua?! :)

   Poista
 2. Tosi kaunis! Juuri sopiva väri syksyyn:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn hehku tuosta tuleekin mieleen! Mutta minkä väriset kukat siihen sopisivat?! Valkeat, keltaiset ehkä.

   Poista
 3. Kauniisti aina kuvaat lasia, tuot lasiesineistä monia eri puolia esille ja se on kiinnostavaa! :)

  Tuosta pomeranssin värisestä Kivi-tuikusta kun puhuitte ylempänä, niin ainakin 80 mm:n koon (onko 60 mm tuotannossa vielä, en tsekannut) valmistus loppuu tämän vuoden lopussa. Tässä linkki listaan:

  http://www.iittala.com/web/Iittalaweb.nsf/fi/uutiset_valikoimamuutokset

  En tiedä, tuleeko lopetettavia tuotteita alennuksiin ennen vuoden vaihdetta, olen vähän huonosti noita seurannut, että loppuko heti vai jääkö eriä poistomyyntiin. Aika nopsaan nykyään tulee valikoimamuutoksia, mutta se on ajan henki, johon pitää vaan tottua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elikkä pomeranssin kanssa pitää olla nyt vikkelä, jos sitä itselleen haluaa. Ehkä Iittala lopettaa sen turhan varhain, kun tuo ruskea on mielestäni pikku hiljaa nousussa myös muissa sisustusjutuissa. Tai sitten sieltä pukkaa uutta entistä hitimpää väriä tilalle :)

   Poista
  2. Iiiks (kiitos muuten linkistä!), vaaleanpunainen on myös lopetuslistalla. Sitä en ole muuten nähnyt missään edullisempaan hintaan, ja on ollut koko ajan se kallein sävy. Vaaleanpunaista olisin hankkinut mielelläni jokusen lisää.

   Poista
 4. Katselin listaa vähän tarkemmin ja samalla Iittalan sivuilla myynnissä olevia Kivi-tuikkuja, niin pomeranssin 60 mm:n korkea on myynnissä eli siitä väristä poistuisi vain isompi koko, mikäli sitä vaikeasti luettavaa valikoimamuutoslistaa nyt oikein tihrasin.

  Olen samaa mieltä ruskean sävyjen lopettamisesta eli kummastelen, koska ruskeaa pukkaa kyllä muuten lasiesineissä (ja muussakin) tällä hetkellä enempi taas näkösälle (lehdet, blogit, mainonta), mutta josko sitten tekevät uusia trendisävyjä.

  Vaaleanpunaista (ja lilaa) olisin ostanut jo aiemmin mieluusti, mutta joku raja silläkin, mitä maksan eli 35,90 hintana! Ymmärrän sen peruspunaisesta, koska se on työläämpi valmistaa yhden ylimääräisen polttokerran vuoksi ja makkelia tulee myös enempi (kultaa Suomessa ei ole lasinvalmistuksessa käytetty eikä käytetä, vaikka se sitkeä uskomus onkin punaisen värin kohdalla). Vaaleanpunainen ja lila (joka on myös lopetuslistalla) ovat olleet ihan järkyn hintaisia ja onhan Kivi-tuikku aika arvokas myös noissa halvemmissa normaalihinnoissa.

  Voisko olla, että kun omia hintoja ei voine laskeakaan noin vaan, niin sitten pitää väri lopettaa ja tuoda samantapainen väri uudempana ja edullisempana takaisin... varmaan toiveajattelua, mutta kilpailua on nykyään niin paljon, että Kivi-tuikku -fanit eivät ehkä maksakaan ihan kuinka paljon tahansa, onhan tuikku- ja kynttilälyhtyjä niin paljon tarjolla mistä valita. Mene ja tiedä, kunhan pohdin. :)

  Ja tulispa jossain vaiheessa alennusmyyntiin paljon värejä, ostaisin mieluusti ainakin muutaman vaaleanpunaisen ja ehkä lilankin. Kivi on minusta paras pikkutuikku ja hyvää kestävää muotoilua, ei niitä liikaa voi olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sain hankittua vaaleanpunaisen kivi-tuikun viime jouluna, kun sain työmaalta lahjakortin Stockalle. Ihan joka päivä ei tule ostettua tuon hintaista pikku tuikkua, mutta esim. outleteista ja muistakin tarjouksista on kirkasta ja omenanvihreää löytynyt alta kympin.

   Kivi on tosiaan kiva hankinta, ja ajattoman oloinen sekä näköinen. Mielummin sitä ostaa Iittalan kiviä, kuin juurikin samalta näyttäviä halpis-versioita (joissa värejä on riemunkirjavista aina sateenkaaren kaikkiin väreihin asti).

   Kiintoisa pointti tuo punaisen tuikun värin valmistaminen. Minulla ei tuollaista tietoa ennestään ollutkaan. Joulun punaiset ovat muuten usein reilusti vaaleanpunaista edukkaampia, vaikka valmistusprosessi on ilmeisesti työläämpi.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...