.

2.8.2012

Jokainen joka satoa saa
Jo muutamaan kertaan mainostamani istutuslaatikot tuottavat satoa. Kävin jo keräämässä yhden satsin kesäkurpitsoita, ja tänään laatikossa piileskeli jälleen uudet kasvajat. Tuntuu, että ihan parissa päivässä kurpitsa kasvaa hervottomaksi vonkaleeksi. Nyt onkin sitten syytä haravoida uusia kivoja kesäkurpitsaohjeita, ja käyttää satoa hyödykseen.

Ensimmäisenä taidan käyttää kesäkurpitsaa pastan tilalla. Teen joko lasagnen, johon korvaan pastalevyt kesäkurpitsa viipalella, tai toisaalta voisi myös suikaloida kurpitsoja pitkittäin juustohöylällä, ja tehdän jonkun simppelin mutta maukkaan kastikkeen lisukkeeksi. Aika monessa kesäkurpitsa ohjeessa tuntuu olevan runsaasti juustoa, mutta pitäisin reseptin mielummin hieman keveämpänä. Kesäkurpitsa vaatii sen maun kuitenkin jostain, ja vahvat juustot ovat siinä mielessä ymmärrettävä kumppani.

Talvikurpitsa ei tahdo pysyä istutuslaatikon laitojen sisäpuolella, ja kasvi onkin jo loikannut avarampiin maastoihin. Pikku hiljaa myös kurpitsat kasvattavat kokoaan.
2 kommenttia:

  1. Vau! Istutuslaatikoita on meidänkin pihaan tulossa. Toivottavasti sato on sitten yhtä hyvä kuin sulla :) Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Istutuslaatikot ovat kyllä käteviä, sillä se pitää rikkaruohoista huollettavan alueen pienempänä. Muutenkin näitä laatikoita voi pikku hiljaa lisätä, niin ei tule kasvimaaprojektista liian työläs kerralla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...