.

1.8.2012

MiksiMiksiköhän olen pitänyt malvaa jotenkin vähäpätöisenä tai tylsänä kukkijana? Värit ovat kuitenkin kohdallaan, ja kukintokin on melkoisen näyttävä. Maljakkokestävyydessäkään ei ole moitittavaa.

Annetaan siis kaikkien kukkien kukkia! Varsinkin vaaleanpunaisten.

14 kommenttia:

 1. Kyllä malva on kaunis ja "herkkä" kukka ja vaaleanpunainen lähes parhaimpia värejä
  - joten yhdyn kommenttiisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on sangen kaunis, ja kun tämä malva on vielä kova leviämään omin voimin (meillä kasvaa parhaillaan multakasassa), niin täytyy tällekin antaa joku oma nurkka tuolta pihamaalta.

   Poista
 2. Hieno, jotenkin romanttisen näköinen perenna. Kukat kuin silkkipaperia! Tykkään kovasti, minulla on kahta eri lajia, joista toinen on kyllä joutunut pahasti syysleimun jyräämäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan silkkipaperimainen on tuo kukinto, ja romanttisuutta selkeästi mukana. Tämän jos vielä asettaisi esiin hieman romanttiseen maljakkoon, niin eikös se olisi sitten ihan napissa?! :)

   Poista
 3. Anne, minä hurmaannuin malvaan, kun sain muutama vuosi sitten jouluna iäkkäältä sukulaismieheltä, ihan puutarhan viemältä, kirjekuoren täynnä malvan siemeniä. Siinä oli myski- ja ruusumalvaa ainakin ja sitten harmaamalvikkia. Nyt juuri malvojen vaaleanpunainen kuukausi on alkanut ja ne vain ovat niin ihania.

  Mielettömän hyvä kuva sinulle - taas kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en näitä malvoja erota toisistaan, mutta kuvahaun perusteella ovat kukinnoltaan melko samannäköisiä. Ilmeisesti kasvukorkeudella ja lehdistöllä on eroavaisuuksia. Lähteessä mainittiin, että malva on myös lääkekasvi (esim. kurkkukipuun).

   Kasvaako teidän puutarhassa malva "vapaana" tietyllä alueella? Tämä vaikuttaa vähän turhan riehakkaalta hallittuun kukkapenkkiin.

   Kiitoksia!

   Poista
 4. Ai himputti, olen ihmetellyt mikä kaunis kukka kasvaa naapurin postilaatikon ympärillä. Nyt selksi, malvaahan se on. Täällä tämä antihortonomi oppii koko ajan lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän samansuuntaista tutkimusmatkailua tämä kukkivien kasvien ihmeellinen maailma :)

   Poista
 5. Harva kukka on sellainen mitä en maljakkoon kelpuuttaisi. Voikukistakin saisi varmasti aika hienon keltaisen kimpun jos asettelisi ja yhdistelisi muitten kukkien kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikukka on pirteän keltainen. Meillä niitä on ollut myös maljakossa varsinkin silloin kun tytöt olivat vielä pieniä. Voikukka tahtoi mennä yön aikana suppuun. Hetken piristys siis! :)

   Poista
 6. Anne, malvaa kasvaa minulla kyllä sekä kukkapenkissä muiden joukossa, että olen tehnty siitä etupihalle ihan omankin penkin ja sitten sitä kasvaa alueilla, josta yritän karkottaa nurmikkoa.

  Kiitos sinun, päätinkin tehdä postauksen vielä malvasta Leena Lumi's Flower Power -arkistooni. Jos suostut, voisin lisätä tämän kuvasi sinne mukaaan ja tietysti linkittäen. Jos katsot vaikka syyshortensia -juttuani, niin sielläkin on pari kuvaa minua paremmalta kuvaajalta jutun kruunuksi. Sopiiko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että malva asettuu myös ihan kukkapenkkiin muidenkin lajikkeiden kaveriksi. Taidan kokeilla tätä myös tuonne tontin laitaan, jos vaikka siellä haluaisi vähän riehaantua (saisi korvata tosiaan nurmialuetta).

   Sopii, tottakai, mielihyvin saat laittaa malva-kuvan blogisi juttuun.

   Poista
 7. Kiitos.

  Tässä on sitten vielä se juttu, että ne muut, paitsi harmaamalvikit, eivät meinaa pysyä millään pystyssä eli jos haluaa, että ne ovat kauniisti, kannattaa niihin sitoa ajoissa kevyt puutarhanaru. Kerron näitä omia kokemuksiani sitten siinä malvajutussa. Tähän ei tarvitse vastata;-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...