.

13.8.2012

Hetkisen päässä


Viime kesänä meidän omenasatomme oli tasan yksi omena. Tänä vuonna tuotanto on noussut prosentuaalisesti ihan uusiin sfääreihin. Omista ompuista saattaa saada jopa piirakan aikaiseksi. Hetkisen nuo punaposket saavat kuitenkin vielä kypsyä puissa.

Poimin illalla fenkolin. Tulikohan kasvatettua siitä vähän turhan reilun kokoinen? Tuoksussa oli kuitenkin ihanasti lakritsaa ja anista. Talvikurpitsat nauttivat myös syyskesän auringosta, ja toivon mukaan kurpitsat kasvavat vielä jonkun aikaa. Sitä odotellessa voisi etsiä hyviä kurpitsaohjeita. Hilloksi kenties?
6 kommenttia:

 1. Loppukesä ja omenoiden tuoksu aamun ja illan viiletessä - se on kyllä yksi hienoimmista jutuista elokuussa!

  Muhkeita kasveja tulossa, kurpitsasta saa varmasti hienon lyhdyn, siinäpä minun ohjeeni, kun en tykkää kurpitsan mausta. Ehkä liikaa pikkelsinä joutunut syömään, tiedä häntä vaikka kurpitsasta saisi mitä herkkuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi loppukesään kuuluu myös hyviä asioita (myös lyhtyjen / kynttilöiden polttelu), kuten nämä sadonkorjuut, jotta kesän taakse jääminen ei olisi ihan niin surku juttu.

   Kurpitsalyhdyt on kyllä mielessä kun näitä oransseja pallukoita kasvatetaan. Pikkelsi ei tosiaan vedä puoleensa, ja se on varmasti kouluruokailun ansiota se. Naapuri kehui kurpitsahilloa liharuokien kanssa, ja sitä ajattelin kuitenkin kokeilla. Ja eikös jenkit tee kurpitsapiirakoita?! Se voisi olla myös hauska kokeilu vaihtoehto.

   Poista
 2. Meillä on yksi miniomenapuu, joka teki viimevuonna 6 vihreää omenaa halk.80mm, mutta tänävuonna vain 2. Mikä lajike tuo on?, näyttää hyvältä.

  Kurpitsa on mahtava!, kurpitsasosekeitto on myös hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa on rautatieläisomenapuun omput. Meillä on sen lisäksi myös puna- ja keltakanelia. Joku muukin oli, mutta nimi jo unohtui :)

   Joo, kun tekee sellaisia halloween-lyhtyjä, niin täytyy käyttää sisältö hyödykseen. Keitto kuulostaa hyvälle vaihtoehdolle!

   Poista
 3. Moi, itse olen keitellyt kurpitsoista joskus hilloa. Pikkelsi-ihminen en ole. Juuri noista vaaleista/keltaisista, niiden hedelmäliha on vaaleaa ja hillo keitetään omppuhillon tapaan paitsi yleisesti ottaen kestää kauemmin keittää kypsäksi. Hillon olen maustanut kardemummalla ja inkiväärillä ja kurpitsan lisäksi laittanut sitrusta sekaan, sitruunaa greippiä appelsiinia. Tästä tulee kyllä oikein hyvää hilloa! Tosin kakkoseksi jää jos verrokkina on vaikka itse tehty mansikkahillo tai omppuhillo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hillovinkistä! Täytyy ehdottomasti minunkin kokeilla tuota kurpitsahilloa. Jo ajatuksena sitruksen lisääminen kuulostaa hyvälle.

   Talven tullen olisi sitten kiva napata kurpitsahilloa kaapista ja laittaa vaikka paahtoleivän päälle.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...