.

21.9.2012

Kupari
Kuparinsävy näyttää taas olevan pop. Aika ajoin näitä metallinsävyjä tulee tarjolle reilummin, ja juuri nyt näyttää siltä, että kulta, messinki, hopea ja kupari ovat valloittaneet lampunvarjostimia, tuikkukippoja ja muita kodin pientavaroita. Itse en ole suuri metallinvärien fani, mutta tietyissä tuotteissa nämä toimivat jotenkin mainiosti. Esimerkiksi legendaarinen Aallon A330-valaisin on kauneimmillaan messinkisenä, mutta siitä huolimatta en osaa sitä nähdä meidän kodissa tuossa sävyssä.

Kuvan tuikkukupit ja purnukka ovat syksyn H & M home -mallistosta. Kuparikaan ei yleensä kuulu minun valintoihini, mutta näissä tuo metallinhohto toimii aika kivasti. Ajattelin näillä pientavaroilla viimeistellä meidän eteisen ilmettä. Hämmästyttävää kyllä, osa kotimme huoneista alkaa näyttää jo valmiille.

Ps. sunnuntaihin asti voit osallistua värikkääseen arvontaani! Myös Ikean oikea koti -äänestys toimii vielä tämän viikonlopun ajan. Click & Vote Please!

8 kommenttia:

 1. Samat fiilikset: kupari ei kuulu lemppareihini -ei ennen, eikä nyt. Kummasti vaan trendit silti vaikuttaa: kun samaa ideaa tulee monesta paikasta, niin ilmiöstä kiinnostuu. Ihminen on laumaeläin :). Kuparista en silti innostu kuin pienesineissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt joissain sisustuslehdissä kupariputkesta taivutettuja naulakoita ja muita telineitä, ja ne näyttää kyllä tosi kivalle. Kupari tosin hapettuu melko nopeaan, joten täytyy myös tykätä niistä vähemmän kiiltävistä väreistä sitten hetken päästä.

   Eikä tästä ole niin kauhean pitkä aika, kun ihmiset keräsivät kilvan keittiöihinsä kuparipannuja ja muita kasareita. :)

   Poista
 2. Minulla ei taida olla minkäänlaista kuparista värisävyä omaavaa juttua,mutta nuo kyllä näyttävät tosi kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kyllä kiinittivät huomioni verkkokaupassa, ja mukavat ovat myös ihan livenä.

   Poista
 3. Tehokkaan luonnollisesti kohteisiin on käytetty valojen ja varjoen leikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satunnainen aurinko saa hoitaa tuon valaistuspuolen :) Talvella sitä tulee taas ikävä...

   Poista
 4. Kupari ei ole mun juttu värinä tai materiaalina - vaikka ihan kaunis onkin - mutta tokihan silmä tottuu, kun näkee toistuvasti juurikin kuparia, kultaa (messinkiä) ja hopeaa tämän syksyn monissa jutuissa. Hopea on metalliväreistä mieleisin, viime vuosina enenevästi myös messinki on alkanut kiinnostaa.

  Oman ikääntymisen muuten huomaa, kun omat nuoruusjutut tulevat nyt esille joillekin (=nuoremmille) uutuuksina. Esim. 90-luvun karseat marmorituikut ovat järkytyksekseni tulleet takaisin - ääk! :D

  Ikean sivuilla olen käynyt muistaessani sun kuvia tykkäilemässä, olet hyvissä kyttäysasemissa (urheilutermi), sieltä voisi hyvinkin nousta kärkeen. Toivottavasti ihmiset muistaisivat käydä klikkaamassa, ei siinä kauaa nokka tuhise. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marmorituikkukippoja olen jo nähnyt useammassa blogissakin. Liekö sitten kirppislöytöjä... näin voisi ainakin kuvitella. Marmori on muutenkin minulle aika vieras materiaali. Olen kyllä käynyt vierailulla kodeissa, joissa tuokin matsku toimii tosi kivasti muun sisustuksen kanssa.

   Samoin on tuon messingin kanssa - jotkut esineet toimii hienosti messinkisinä versioina, mutta omaan kotiin olen tosi epäileväinen sen suhteen. Parempi pysyä vaan mustissa ja valkoisissa versioissa, jos se tuntuu varmimmalta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...