.

26.9.2012

Valaisinkriisejä

Olen pähkäillyt, miettinyt ja etsinyt sopivia valaisimia. Välillä olen löytänyt jonkun kivan lampun, mutta sitä on ollut saatavilla vain yksi kappale. Minulla on useampi valaisinripustus suuniteltu niin, että valaisimia tarvitaan pariskunta. Keittiön riippuvalaisimilta vaaditaan meidän huushollissa myös se, että johdon tulee olla riittävän pitkä. Olen myös koittanut pyöritellä jo olemassa olevia lamppuja huoneesta toiseen, ja testaillut niitä yksin, erikseen sekä keskenään. Homma on vieläkin vähän vaiheessa. Pieni takaisku vessojen valaistuksen suhteen oli tyhjä hylly Ikeassa. Olin miettinyt peilien päälle 60 cm pitkää Godmorgon -valaisinta. Valaisimen hyvä puoli olisi linjakkuus samanlevyisten peilien kanssa. Samalla valaisin olisi hieman häivyttänyt sähköistyksiä, jotka eivät sijaitse ihan ideaalisti vessan seinässä.

Keittiö on toinen suurta valaistumista odottava kohde. Lamppufanina olen unelmoinut saarekkeen päälle vaikka minkälaista ratkaisua, mutta nyt taitaa olla yksinkertainen kaunista. Toistaiseksi pärjätään hyvin vähällä valolla, joten jokainen lamppu on plussaa. Tänään keittiön seinälle saatiin onneksi kaksi mustanpuhuvaa Hektaria.

Kaupoissa tuntuu ylipäänsäkin olevan hyvin hillittyjä nuo varastosaldot. Eilen olin kuin kuuma peruna sisustuskaupoilla, mutta raha ei vaihtanut omistajaa, kun tuotteita ei ollut varastossa. Ei tässä nyt aleta viikkotolkulla odottelemaan, että tuotetta tilataan Suomeen.
4 kommenttia:

 1. Tykkään kuvassa olevasta yksinkertaisesta lampusta. Mistä on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangasjohto + lampun pesä on Clas Ohlsonilta. Näitä on ainakin mustana, valkoisena, vihreänä ja kuvassa näkyvänä musta-valkoisena. Bulb-polttimo ostetaan erikseen (hinta muistaakseni alle neljä euroa). Ihan kiva valaisin siis kokonaisuudessaan noin kympin hintaan.

   Poista
 2. Mä niin jaan sun kriisin ja jatkuvan himon ostaa erilaisia valaisimia. Harmi vaan että niitä tarvii vaan sen rajallisen määrän.. Voiskohan lamppujakin alkaa vaihtamaan vuodenaikojen mukaan niin kuin verhojakin :D Mä ostin toissapäivänä Prismasta uuden valaisimen (syksyn uutta mallistoa) olkkariin. Siitä tulee mieleen sipuli ja tulppaani :D En osaa päättää kumpi enemmän mutta tykkään kovasti :D Mutta siis ihana, kun löytyy joskus jotain läheltäkin ettei tarvi kaikkea alkaa tilailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tämä valaisinrakkkaus on jonkin sortin pahe?! :) Ei kovin epäterveellinen kylläkään (eikä varmaan erityisen vaarallinenkaan).

   Valaisimia voisi alkaa vaihtaa fiiliksen mukaan! Pitäisi olla vain riittävästi varastotilaa, jotta niitä tauolla olevia voisi turvallisesti jossain säilyttää.

   Hieno juttu, että Prisma yllätti hienolla valaisimella. Mun pitäisi kanssa jossain yllättyä kolmen veskivalaisimen suhteen. Ja mielummin ihan heti kohta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...