.

14.9.2012

Habitare '12 - valoilmiöt
Habitaren osastoilla oli laaja valikoima hyvinkin erilaisia valaisimia. Joukosta löytyi monia ihanuuksia, jotka mielellään näkisin myös meillä. Lievä lamppukuume on kieltämättä päällä (kroonisesti).

Valaisimissa on tällä hetkellä nähtävillä aika paljon puumateriaalin käyttöä. Ohuesta puutavarasta työstetty varjostin toimii valon kanssa kivasti, ja tunnelma on herkästi lämpöinen. Puuta on osattu työstää myös aika jännittävästi, ja lopputuloksena on kauniita muotoja.

Kekseliäitä toteutuksia löytyi myös Trash-hotellin puolelta, josta minulla on kaksi kuvaa. Toinen valaisin on koottu vanhoista hehkulampuista, jotka on kiinnitetty pyörän vanteeseen. Komea kattokruunu kertakaikkiaan! Kyseisen kattokruunun yläpuolella on kuva valaisimesta, jonka varjostin on kuin herkkää pitsiä. Pitsimäinen lopputulos on saatu aikaiseksi sulattamalla muovipusseja, ja laserleikkaamalla pitsikuvioita käsin.

Ylimmän kuvan Lite-valaisin miellytti kovin minun silmääni. Se oli esillä Eco Design -osastolla. Suunnittelija on Porky Hefer Etelä-Afrikasta. Eco Design -osasto oli muutenkin kivannäköinen ja siellä oli useita kiinnostavia tuotteita esillä.

Design verkkokaupasta löytyvä Link-riippuvalaisin oli myös aika herkku. Tuon valaisimen sijoittaisin meillä olohuoneen puolelle.

2 kommenttia:

 1. Aivan mahtava tuo Trash-hotellin kattokruunu! Ollappa huonekorkeutta - tuollainen olisi upea.

  Puuta valaisimisssa jotenkin vierastan, vaikka muuten puusta sisustuksessa pidänkin, en vaan osaa itselleni mieltää puista lamppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva muuten, että suunnittelijat ja alan opiskelijat miettivät näitä hylkytavaran uusiokäyttömahdollisuuksia. Hehkulamppujakin on mennyt roskikseen maailman sivu, joten tälläisellekin idealle olisi ollut käyttöä jo aiemminkin. Hehkulamppu kun on vielä niin kivannäköinen (ainakin verrattuna säästölamppuihin), niin tällä tavalla hienosta keksinnöstä jää jonkinlainen muisto elämään.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...