.

23.4.2013

Kangaskassi
Kangaskasseja meiltä löytyy moneen lähtöön. Osa toimii vakio säilyttiminä, ja osaa kulkee mukana käsilaukussa, autossa tai treenikassissa. Varsinkin käsilaukusta on kiva tempaista lisä kassi esiin tarpeen vaatiessa. Yleensä ainakin osa ruokaostoksista kiikutetaan kestävällä kangaskassilla kotiin.

Erilaisten kassimateriaalien luontoystävällisyydestä on ollut keskustelua. Kangasmateriaalilla on puolensa ja puolustajansa, mutta yksiselitteisesti kangaskassi ei ole se ympäristöystävällisin. Ehkäpä kannattaa vielä kiinnittää huomiota kangaskassin valmistusprosessiin, ja kysyä, että missä, mistä ja miten kassi on tehty.

12 kommenttia:

 1. Me käytämme kangaskasseja aina...olen sitä mieltä, että kun samaa kassia käyttää udelleen ja uudelleen on pakosta lountoyställäsin vaihtoehto.
  Harva sitä viitsii muovikasseja kuljetaa edestakaisin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin kangaskassi voittaa juuri tuossa kestävyydessä. Polemiikkia on kestokassien osalta herättänyt kankaan alkuperä, valmistusolosuhteet ja muut lähtökohdat. Kangaskassin ekologisuutta on verrattu myös uusiomateriaaleihin (muovipussit).

   Minä diggaan ainakin kangaskasseja. Puuvillaahan nuo ovat ja joskus jopa luomu-merkkisiä. Kankaan uusiokäyttö on myös hyvästä!

   Poista
 2. Mä en oo ostanut muovipusseja enää viiteen vuoteen! Kaikki pakataan kuitenkin muoviin (hedelmät, perunat, leivät, shampoot, karkit, vaipat ym) niin omalta osaltani yritän kyllä ainakin kantaa ostokset kotiin korissa ja kangaskasseissa. Saispa maidotkin kotiovelle toimitettuina ja lasipulloissa niinkuin Enkuissa.. Niissä kun riittää kantamista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä ostan muovipusseja jonkin verran. Olen myös funtsinut, että mitä jos en osta yhtäkään muovipussia - miten saan sekaroskat vietyä roskikseen (paitsi ostamalla muovipussikelan erikseen sitä varten)?! Järki kyllä tahtoo sanoa, että kestokassit ja -korit ovat se paras ratkaisu, jos jätteen määrää haluaa vähentää. Tosin silloin ei saa tuhlailla myöskään liikoja niihen ostoskasseihin, vaan samaa pitää käytellä mahdollisemman pitkään :)

   Poista
 3. hei satutko tietämään, mistä sais ihan valkosia kangaskasseja ilman painatusta? :) niistä olis kiva värjäillä kesäkasseja, mut en meinaa löytää mistään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   veikkaisin, että askatelupuodeista löytyy sekä sellaisilta firmoilta, jotka painattavat tuotteita yritysten omilla logoilla.

   Tässä vaikka yksi esimerkki verkkokaupankin muodossa
   http://www.silmusolmu.fi/tuotteet.html?id=98/793

   Poista
  2. kiitos :) pitääpä käydä kattomassa!

   Poista
  3. Ole hyvä! :) Aika edulliselta vaikutti myös hinta.

   Poista
 4. Toi mustapohjainen tapetti on tosi hieno. Joka kuvassa ihailen sitä, pakko oli nyt ihan kommetoidakin asiaa ! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapettivalintaa tuli mietittyä todella harkiten. Monia kivoja vaihtoehtoja kun löytyy. Lopulta seinälle tuli tuo Cole&Sonin Cow Parsley, ja valintaa ei ole joutunut katumaan. Tapettiseinä ilahduttaa joka päivä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...