.

10.4.2013

Ruokailutila

Ruokailutilamme ilme muuttui tapetoinnin myötä. Pääsiäisen pyhistä asti olen fiilistellyt uutta tapetoitua seinäkettä, ja kyllä se vaan mukavalta vaikuttaa. Tumma seinän pätkä tuo tiettyä ryhtiä tilaan, ja samalla ruokailunurkkaus muuttui myös kotoisammaksi.

Yhden kohdan muuttaminen kotona saa monesti aikaiseksi lumipalloefektin. Nyt kun seinä on tapetoitu, tulee väistämättä mieleen myös muita pieniä muutoksia. Mitä jos pienen vihreän naulakon maalaisi, tai siirtäisi eteisen puolelle? Pitäisikö senkin loppujen lopuksi ollakin musta tai valkoinen? Toisiko ruokailutilaan pitkän vanhan puupenkin, ja keräisi pöydän ympärille vanhoja eri pari tuoleja?

Osa ideoista jää varmasti ainoastaan ideoinnin tasolle, mutta jotain pientä muutosta tässä voisi nyt vielä ruokailutilan osalta miettiä.


16 kommenttia:

 1. Oi älä vaan maalaa sitä ihanaa naulakkoa sehän on aivan täydellisen kulahtanut kaunotar tuollaisenaan! Pidän myös siitä miten senkki tuo tilaan lämpöä ja varmaan itse miettisin myös sekalaista seurakuntaa puunvärisiä tuoleja tuohon pöydän ympärille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulakko on kyllä sangen sympaattinen sellaisenaan. Itse asiassa sen vuoksi olen ajatellut uudelleen sijoittaa naulakon eteisen puolelle (päärynätaulu nojailee nyt kyseiseen seinään). Muuten tällä hetkellä inspiroi tietynlainen värien pelkistäminen (on todennäköisesti taas ohimenevää :)

   Poista
 2. Oi, mä RAKASTAN tuota teidän ruokatilan uutta tapettiseinää! Se on ihan täydellinen! <3 Minäkään en maalaisi naulakkoa, sillä se näyttää hyvältä juuri noin. Myös senkki saisi olla puunvärinen, se tuo kivaa pehmeyttä tilaan puunvärissä. Tuo ihmeessä penkki toiselle puolelle pöytää ja sitten eriparituoleja toiselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetit ♥

   Löysin tosiaan kirppikseltä pitkän penkin, joka tällä hetkellä tuulettuu terassilla. Penkki kävisi myös vaikka sivupöydäksi jonnekin sohvan läheisyyteen, tai sitten se voisi toimia jopa penkkinä :)

   Poista
 3. Aivan ihana tuo tapetti!
  Muutenkin kotinne on kaunis...täällä vierailee aina tyylivarkaus mielessään...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tyylivarkailu on täysin sallittua. Blogien yksi hyvä puoli onkin ideat ja inspiraatiot!

   Poista
 4. Siis en lakkaa ihastelemasta näitä kuvia. Ihana tunnelma. Siis meiltähän löytyy tuota samaa tapettia, siihen ei vaan kyllästy ikinä.

  Naulakko on niin symppis ja sopii tuohon loistavasti että älä sitä siirrä. Edellisten tavoin olen penkin/sekalaisen tuoliseurakunnan kannalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulakon alkuperäinen vihreä väri on hyvä, sitä ei ole kieltäminen. Ehkä mä sitten maalaankin yhden pöydän, jotta liian monipuoliset värit vähän karsiutuvat samasta isosta tilasta. Jotain mun on nyt maalattava! :D

   Poista
 5. Tykkäsin ruokailutilastanne aiemminkin, mutta tuo ihanaihanaihana tapetti tekee siitä vielä kivamman ja kokoaa ruokailutilan jotenkin omaksi tilakseen ja silti se on edelleen osa keittiö-ruokailu-olohuonetilaanne. Puinen senkki näyttää entistä kauniimmalta mustavalkoista seinää vasten, ihana kontrasti.

  Vanha puupenkki kuullostaa hyvältä. Penkeille aina löytyy tasokäyttöä jos ei istumiseen jossain vaiheessa huvita tai ole tarvetta käyttää. Eripariset tuolitkin ovat ihan <3<3<3 Itse kartuttelen hiljaksiin eriparisia tuoleja, tosin uusia koska olen tumpelo fiksailemaan kovin paljoa, mutta se on ainut keino saada samaan (pieneen) kotiini useampi ihana tuoli, joista diggaan, sellaisia keep forever -juttuja :)

  Vanhat puutuolit olisivat varmasti ihania tuossa tilassa ja tuoleille löytyy aina uusi paikka jos niitä haluaa vaihdella. Eikös nuo nykyiset ruokailutilan tuolinne saa pinoon? Menevät sitten pieneen säilytystilaan, tuoleja kun ei voi olla liikaa.

  Kauniisti olet taas sävyä yhdistellyt: naulakon pehmeä vihreä ja pöytäliinan pellavaväri tuovat pehmeyttä sekä Artekin lamput ja hopeanväriset kynttilätjalat viileyttä. Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisilla seinillä on puolensa, mutta olen kyllä itsekin sangen tyytyväinen tähän uuteen ilmeeseen, jonka toi mukanansa muutama rulla tumma pohjaista tapettia.

   Tuo on muuten hyvä pointti, että voisi kerätä vaikka ihan uusiakin suosikki tuoleja yksin kappalein, ja yhdistää ne sitten vain saman pöydän ääreen. Tuoleissa löytyy niin monia mahtavia malleja, että niitä olisi kiva saada hankittua hiukan useampi erilainen osaksi kodin sisustusta.

   Nuo nykyiset Ikean tuolit ovat pinottavia, ja ne voisi joka tapauksessa säästää sellaisia tilanteita varten, kun kodissa on porukkaa koolla reilummin. Kuuden tuolin pino mahtuu vaikka kodinhoitohuoneeseen siksi aikaa kun niitä ei tarvita. Kesällä nuo tuolit voisivat olla mukana myös terassin puolella, ainakin sään salliessa.

   Vihreä naulakko sai nyt niin suurta kannatusta, että noudatan neuvoja ja pidän sen entisellään :)

   Poista
 6. Oi, tuo tapetti on ihana! Hyvältä idealta kuullostaa pitkä penkki ja eripari tuolit! Suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä penkki olisi ainakin vaihtelua. Ja eri pari tuolit toisivat mukavaa kotoisuutta ruokailuryhmään.

   Poista
 7. Ihana tuo tapetti! Mulla on mennyt ihan ohi tuo aiempi tapettipostaus. Tosi hyvä! Mä tykkään kans tuosta pitkä penkki ja eripari tuolit-ideasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cow Parsley kuosi oli ihan nappi valinta. Tuota on nyt tuijoteltu ihan mielissään :)

   Penkki + satunnainen tuolikokoelma on nyt saanut hyvin kannatusta!

   Poista
 8. Kylläpä siitä tulikin hieno!! Mä oon muuton takia ehtinyt niin huonosti blogistaniassa pyörimään, että nämäkin näin aiemmin vasta rullalla :) Voi hitsi, ei tän näkeminen nyt kyllä mua auttanut. Päivällä alkoi pää kääntyä jo liukuvärien suuntaan, mutta nyt joutuu pohtimaan taas uudelleen! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mekin tykätään :)

   Ehkä tämä cow parsley on kuitenkin sellainen valinta, joka vie hieman pelkistetystä ja modernista tyylistä pois päin? Mulle tästä tulee pikkasen sellainen kartanohenkinen fiilis, vaikka musta-valkoinen väritys tietysti tuo oman säväyksensä. Liukuvärjätyt (hienoja muuten!) tuntuisivat juuri nyt oikein raikkailta ja "uudenaikaisilta" valinnoilta.

   Tapetit muuttavat tilaa kyllä melkoisesti, joten miettimiseen kannattaa varata hieman aikaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...