.

23.5.2013

Puhu jo auringosta


































































































































































































































































Sade on todellakin herättänyt pihan ja luonnon henkiin. Alppiruusut aloittivat juuri tänän kukinnan, ja omenapuussakin on jo kukat nupullaan. Pihan istutuslaatikoissa on monivuotiset yrtit hyvässä kasvuvauhdissa. Niille olisi jo kiva saada kaveriksi yksivuotisia taimia. Aiomme myös istuttaa porkkanaa ja retiisiä siemenistä. Istutuslaatikoihin tulee myös sipulia, tilliä ja kesäkukkia.

Viime vuotiseen tapaan haemme istutuslaatikoihin kesäkurpitsan ja fenkolin alkuja torilta. Niiden kasvattaminen oli helppoa ja hauskaa. Muutama taimi tuotti runsaan sadon. Loppu kesästä suorastaan ihmettelimme, että millaisia kurpitsareseptejä voisimme vielä kokeilla.

Samalla kun kasvukausi käynnistyy, niin on kiva miettiä myös muutamia uusia lajikkeita kokeiltavaksi. Viime kesän uusi tuttavuus oli ruohosipulin oloinen kiinansipuli, jonka maussa oli vivahdus valkosipulin suuntaan. Pääsemme laittamaan myös tomaatin taimia pieneen kasvihuoneeseen. Sen lisäksi muutama chili- ja paprikataimi voisi olla mukava lisä kasvatettavien joukossa. Jos johonkin nurkkaan tai amppeliin mahtuisi vielä muutama mansikka, niin puutarhamme tarjonta olisi kerrassaan upea.

Viime kesänä istutetut omena- ja kirsikkapuut sekä herukka- ja karviaispensaat täydentävät puutarhan lajivalikoimaa. Odotan innolla ainakin kirsikan kukintaa. Jos hyvä tuuri käy, pääsemme myös poimimaan muutaman hedelmän kasvukauden loppupuolella.

10 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja kivan kuuloiset suunnitelmat, kunpa pääsisi itsekin pian tuohon vaiheeseen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me pääsimme puutarhapuuhien makuun jo hieman viime kesänä, ja tänä vuonna sitten jatketaan pikku hiljaa pihan tekoa. Jos joka vuosi saa muutaman jutun pihalle värkättyä lisää, niin eiköhän tuo pihamaakin vähän kerrallaan muutu meidän näköiseksi.

      Poista
  2. Ihania sadepäivän kuvia!!

    VastaaPoista
  3. Täällä kirsikka on jo kukkinut...ja aurinkoa kovasti odotellaan tännekkin...:)
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkos teillä niin säät suosineet, että kirsikkakin jo ehti kukkaan?! Toivottavasti meilläkin kohta! :)

      Poista
  4. Ihania kuvia! :) Olen blogisi uusi lukija, enkä tiedä oletko tästä jo aiemmin postannut, mutta millaisella kameralla otat kuvia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Olen tainnut ohimennen jossain vaiheessa mainita, että tätä nykyään kuvaan pääsääntöisesti Canon 7D rungolla, ja varusteina mulla on jokunen objektiivi erilaisilla polttoväleillä. Aiemmin kuvasin Canonin EOS 400D -kameralla (on edelleen myös olemassa), mutta tosiaan noin vuosi sitten päivitin kameran astetta järeämpään.

      Uudemman kameran kanssa riittää varmasti ominaisuuksia ja säätöjen oppimista vielä pitkäksi aikaa eteenpäin.

      Poista
  5. täällä "kaupungissa" kirsikka kukkii jo ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä siis meilläkin jo kohta :) Tai sitten tuo meidän puu on vähän hidas, kun se on vasta viime kesänä istutettu.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...