.

29.7.2013

Muro vai pulla?

Kumpi on parempaa - mustikkapiirakka muro- vai pullapohjalla? Minä olen ehdottomasti muropohjan kannattajia, mutta kyllä se pullaversiokin menettelee. Varsinkin jos pullapohja on jätetty suhteellisen ohueksi, pääsee mustikan maku kivasti esille. Muropohja on puolestaa sitten ihan toinen juttu, sillä pohja saa tässä versiossa olla mielummin korkea ja kuohkea.

Parin viime viikon aikana meillä on herkuteltu mustikkapiirakalla muutamaan kertaan. Muropohjaisen piirakan tein käden käänteessä pihatalkoopäivänä, kun jääkaapista ei löytynyt oikein mitään kivaa tarjottavaa kahvipaussin yhteyteen. Ohjeen mustikkapiirakan tekoon löysin tietysti blogistaniasta. Minulla meni kuitenkin ensimmäinen satsi taikinaa vähän turhan paksuksi, joten tein samantien uuden juoksevamman satsin, ja nämä kaksi versiota yhdistämällä saimme pellillisen oikein onnistunutta piirakkaa. Mustikkapiirakkaan tuo oman kivan lisänsä, kun marjojen päälle kaataa vielä kermaviiliseoksen, joka pehmentää hieman makuelämystä.14 kommenttia:

 1. Alimmainen piirakka näyttää herkulliselta, vaikka yleensä vältän pullapohjaa, koska se on niin täyttävä. Mutta eipä ole liian makea. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa alemmassa kuvassa on talkoopäivämme muropohjainen piirakka. Ylemmässä pohjassa on pullaversio, tosin pääroolissa oli isosti paksu kerros mustikkaa.

   Pullapohja onkin varmasti heidän suosikkinsa, jotta eivät tykkää kovin makeasta leivonnaisesta.

   Poista
 2. Mulle käy kaikki! Mustikkapiirakka on niiiiiin parasta! Ja mustikka oikeeta superfoodia, sillä se on täynnä flavonoideja!

  Mukavaa uutta viikkoa sulle, mustikkasuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, en minäkään sano "ei" pullapohjaiselle piirakalle :) Mutta jos toivoa saa, niin sitten mennään muropohjalla :)

   Totta, mustikassa on hyviä ominaisuuksia roppakaupalla. Nyt tuoreeltaan mustikkaa on kiva nauttia, ja onneksi meillä on mustikkaa jälleen myös pakkasessa.

   Kiitos samoin - oikein kivaa uutta viikkoa!

   Poista
 3. Pullapohja sen olla pitää! Tosin paremman puutteessa menee mikä vaan... :D

  hannamaria
  hannamariav.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko tuo pullapohja sellainen perinteisempi ja suomalaisempi versio?! Mustikkapullatkin on hyviä (tai sitten rahkapullat!).

   Poista
 4. Hilkun verran edelle menee minullakin muropohja, mutta sellainen ohut, ei liian paistettu pullapohjakin on aika mainio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla siis! Mikähän siinä muuten on, mutta tykkään aikalailla pullapohjaisesta rahkapiirakasta, mutta mustikan kanssa homma kääntyy niin, että muro on ykkönen :)

   Poista
 5. Minä taas olen pullapohjan kannattaja...tulee lapsuuden kesät mieleen, kun mamma leipoi mustikaapiirakkaa.
  Mutta olen kaikkiruokainen ja muropohjainenkin maistuu...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella onkin varmaan juuri tuo pullapohjainen piirakka sellainen lapsuus- tai mummolamuisto. Meillä oli kotona aikoinaan lähinnä vain muropohjaan tehtyä marjapiirakkaa, ja siihen se makutottumuskin varmaan pohjaantuu.

   Poista
 6. Meillä mies tykkää muropohjasta, itse pidän enemmän pullasta mutta olen sen suhteen tosi tarkka. Pitää olla juuri oikean paksuista ja mehevää, kuivaa ei syö Erkkikään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun itse leipoo niin saa mieleistään?! Paitsi että minä olen aika huono leipomaan nimenomaan pullaa. Onneksi meillä hoitaa pullataikinat perheen esikoinen :)

   Poista
 7. Vasta löysin tänne, mutta onneksi löysin. Ihania kuvia täältä löytyykin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit - tervetuloa! Nähdään jatkossakin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...