.

22.8.2013

Musta puhisija

Meillä on pidetty paikkaa mustalle jääkaappipakastimelle. Viime viikolla tuo musta puhisija sitten kolkutti ovea ja muutti meille. On sillä kokoa ja näköä. Väliaikainen, Facebookin vaihtari-palstalta hankittu jääkaappi lähti kiertoon edelleen Facebookin palstan kautta. Pieni arkkupakastin on sulatettu, ja sen kohtaloa vielä mietin. Meidän uudessa Smegissä on ihan hyvän kokoinen pakastuspuolikin, mutta juuri nyt parhaaseen satoaikaan olisi käyttöä hieman isommalle pakastustilalle. Kun näitä syksyn herkkuja aletaan sitten purkamaan ja käyttämään pakastimen puolelta, arkkupakastinkin jää varmasti turhaksi. Täytyypä siis mietiskellä, että mennäänkö ihan vaan Smegin kapasiteetin kanssa eteenpäin, vai jääkö pikku arkku vielä lisä kylmätilaksi.

Smeg vaikuttaa ihan peliltä, tosin se pitää erinlaista ääntä kuin aiemmin kohtaamani kotikäyttöön tarkoitetut kylmälaitteet. Puhisijan liikanimen tuo on nyt saannut, tosin jääkaappipakastimen äänimaailma ei häiritse esimerkiksi nukkumista. Puhiskoon vaan nyt tuossa omalla parkkipaikallaan keittiön mustan avohyllyn vieressä.

Smegin kylmäkaappeja ei ihan joka kodinkoneliike myy, joten tämän ostamisessa sai ensinnä nähdä vähän enemmän vaivaa. Sitten löysin suomalaisen verkkokaupan, jonka valikoimiin kuuluu myös Smegin retrokaapit, ja sen jälkeen homma sujuikin mukavasti. Parasta tässä nettikauppatilaamisessa oli se, että kyseisen kaupan (Koti-in Shop) valikoimiin kuuluu laajasti erilaisia malli- ja värivaihtoehtoja. Minulla oli nimenomaan hakusessa jääkaappipakastin, eikä ehkä se suosituin Smegin retromalli eli jenkkikaappi. Smegiä myydään muuten aivan älyttömän herkullisissa väreissä, mutta meille tämä musta oli luontevin. Tosin en olisi pistänyt pahaksi myöskään mintunvihreää, keltaista tai vaaleanpunaista kylmäkaappia...10 kommenttia:

 1. on kyllä tosi upea, ja varmasti muissakin väreissä, mutta jos on kovin äänekäs niin ehkä en koskaan voi hankkia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Smegin esittelysivuilla näiden kaappien äänitasoksi mainitaan 40 desibeliä, ja se varmaankin pitää paikkansa. Tämä taitaa olla aika tavallinen jääkaappien äänitaso?! Tosin en ole ääni juttuja juurikaan vertaillut paitsi Smegin ja Gorenjen retrokaappien suhteen (kummassakin tämä about 40 dB).

   Ääni on vaan erilainen kuin "tavallisissa" kaapeissa. Veikkaisin, että hetken päästä tuota ei noteeraa (olen muuten tosi herkkäuninen, ja sitä tämä ei ole häirinnyt).

   Poista
 2. Hei, lueskelin vanhoja juttujasi ja huomasin 8.8. lehdistökatsaus postauksessasi lehtien takana tuolin. Minulla on samanlainen tuoli. Isäni roskalava löytö. Tuli mieleeni, että tiedätkö tuolin valmistajaa tai jotain muuta siitä? Mielestäni tuoli on kaunis ja siinä on todella hyvä istua. - Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno löytö siinä tapauksessa! Tuoli on tosiaan mukava istua. Hieman matala tuo on monen pöydän eteen, mutta meillä se on tuoli on lisä istuimena ja missä milloinkin.

   Tuolissa ei ole mitään viitteitä valmistajasta, enkä tähän ole törmännyt missään muuallakaan (paitsi kirpparilla, josta tämän ostin), joten en osaa antaa sen kummempaa tietoa tuolista. Ehkä tälläisiä oli vielä 70-, 80-luvulla pilvin pimein kouluissa ja muissa julkisissa tiloissa?

   Poista
 3. Onpas upea! Nämä Smegit ovat kyllä ihan omanlaisiaan. Onnea vain uudelle puhusijalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläinen retroilija meillä on ollut toiveissa rakentamisesta lähtien, ja nyt oli vihdoin oikea aika hankinnalle.

   Tuolla taustalle se tosiaan puhisee - kiitokset onnitteluista :)

   Poista
 4. Ältsin hieno! Mä olen niin kade ;) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mekin tästä kovasti tykätään :) Pikkasen tilausvaiheessa houkutti tilata joku pastellin värinen herkkukaappi, mutta kyllä tämä mustakin on vaan aika tapaus :)

   Poista
 5. Vau. En oo nähny kauniimpaa jääkaappipakastinta ikinä... Tuohan on ihan sisustuselementti eikä vaan sellanen valkoinen laatikko joka pitää olla että ruoat säilyy! Sulla on muutenkin tosi kaunis keittiö, kateus iskee :))

  hannamaria
  http://hannamariav.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä Smegin FAB-sarjan kaapeissa on kyllä muotoilu (ja värit!) kohdallaan. Meilläkin tätä odoteltiin aika pitkään. Kun herkku kylmäkaappi ei mahtunut raksabudjettiin, niin hankintaa piti sitten odotella vähän pidempään.

   Kiitos keittiö kehuista :) Aika näpsäkkä tämä köökki on ainakin meidän perheen tarpeisiin.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...