.

3.8.2013

Tyylivarkaissa?

Oletteko käyneet asuntomessuilla tai lukeneet juttuja messuilta? Monelle on varmastikin tuttu Asuntomessukohde Maja. Majan olohuoneessa oli kiva idea, jossa sohvan eteen oli koottu joukko erilaisia pöytiä ja palleja yhdeksi ryhmäksi. Pöydät olivat keskenään aika erilaisia, mutta ne muodostivat kivan joukkion, joka samalla on myös monikäyttöinen ja mukautuva.

Voisin hyvin kuvitella, että Majassa pöytäryhmän järjestys ja sijoittelu muuttuu tarpeen mukaan. Välillä on enemmän esillä vaikka luettavaa tai tuikkuja. Toisinaan pöydillä voisi nähdä erilaisia kukkia maljakoissa tai keskeneräisen käsityön. Kun ihmisiä on yhdellä kertaa enemmän koolla, voi jakkarat toimiakin ihan istuimina, tai toisinaan ne voisivat olla tarjoilupöytiä, johon voi laskea vaikka iltateemukin tarjottimineen.

Meillä ei ole varsinaista olohuoneen pöytää. Meidän sohva on aika reilun kokoinen, ja ison pöydän tuominen sen eteen tekisi kokonaisuudesta entistä raskaamman. Meillä pöydän virkaa suorittaa erilaiset pienemmät huonekalut, usein jakkarat. Välillä sohvan eteen tuodaan myös tarjotinpöytä tai ryhmä erilaisia palleja. Pöydän virkaa tekevä muodostelma vaihtuu myös sen mukaan, että millainen laskutila tarvitaan, millaisia maljakoita tai muita esineitä "pöydälle" pitäisi laskea, ja kuinka monta ihmistä sohvalla aikaansa viettää. Sohvan leveät käsinojat toimivat osaltaan laskutilana. Meillä onkin reilu kokoelma erilaisia tarjottimia, jotka tarvittaessa saa tuoda myös sohvalle. Sohvalla syöminen ei siis ole kiellettyä.

Meidän olohuoneen sohvapöytäratkaisu on siis idealtaan aika lailla sama kuin Asuntomessujen Majassa. Toteutus koostuu toki aivan erilaisista komponenteista, mutta perus ideassa on paljon samaa. Sohvan eteen voidaan koota ryhmä erilaisia laskutiloja ja esineitä tarpeen mukaan. Ryhmästä voidaan myös helposti poistaa yksittäisiä esineitä ja tuoda mukaan muutama uusikin kappale, jos tarve sitä vaatii.

Juuri nyt sohvan eteen on rantautunut valkoinen metallinen tarjotinpöytä, iso kierrätyslasinen maljakko ja puulaatikko, jonka otin mukaan ruotsinlaivan Tax Free -myymälän pakkauspöydältä. Raahasin siis mielelläni puisen laatikon kotiin, vaikka se ei pitänyt sisällään yhtäkään pulloa viiniä. Hieno loota!

Nyt parina iltana meillä on jo viritelty kynttilöitä palamaan. Pimenevissä syyskesän illoissa on oma taika ja tunnelmansa!
-----

4 kommenttia:

 1. Hieno "sohvapöytäryhmä" :). Ja tosiaan aika majamainen. Meillä on myös paljon noita puisia viinilaatikoita kannella ja ilman, aivan mahtavia säilytyksessä. Olen niitä vahaillut eri väreihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puiset laatikot, isommat ja pienemmät, ovat kyllä tosi käteviä. Minä mietin myös, että laittaisiko viinilaatikon pinnan mustaksi, mutta toisaalta nuo laatikon omat tekstit saisivat myös näkyä... mustan kanssa olisi yhtenäisempi keittiön kanssa (olen tästä suunnitellut tee-baarikaappia :)

   Poista
 2. Meilläkään ei varsinaista sohvapöytää ole...pöydän virkaa toimittaa perinnöksi saatu pikkuinen pöytä...varmasti tarkoitettu, joksikin sivupöydäksi.
  Ja meidänkin huushollista löytyy noita viinilaatikoita...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku pieni laskutaso on kyllä hyvä olla sohvan tuntumassa. Tosin edellisessä asunnossa meillä ei ollut minkään valtakunnan pöytää taikka pöydän tapaistakaan sohvan lähistöllä.

   Viinilaatikot ovat aika monikäyttöisiä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...