.

22.10.2010

Se on tosi jees!

Työviikko suurin piirtein pulkassa, ja viikonloppuna on taas aikaa suunnitella, hakea tietoa, istua ja ihmetellä. Tällä hetkellä suurennuslasin alla on Kastelli-talon tarjonta. Kastelli lähetti talokirjan ja hinta- sekä toimitussisältötiedot sangen sutjakkaasti nettilomaketilaukseni perusteella. Paksua pumaskaa olen jo jonkin verran ehtinyt ihmetellä. Kastellilla näyttäisi olevan melkoisen laaja toimitusporrastus liittyen tuohon tulevan talon valmiusasteeseen. Talopaketin voi tilata ihan vaan materiaaleina (kokoa talosi itse vrt. Ikea huonekalut?), taikka sitten erilaisin valmiusastein, joista mainitaan vaihtoehtoina
 • sateelta suojaan
 • säältä suojaan I
 • säältä suojaan II
 • lämmitysvalmis

Näiden peruspakettitoimitusten lisäksi tarjotaan viittä vaille valmis -konseptia, ja sen lisäksi muuttovalmista talopakettia. Viittä vaille -vaihtoehto tuntuu aika huokuttelevalta, sillä silloin rakennuksen sisäpinnat ovat jo kipsilevytettyinä, ja omalle työlle jäisi pintojen tekeminen. Mitä tulee tasoittamiseen, hiomiseen, maalaamiseen, tapetointiin ja vesieristämiseen, olen nainen paikallaan. Sirkkelin ja moottorisahan kohdalla alkaa heikottamaan, joten jätän puutyöstöt mielelläni palkatulle kirvesmiehelle, taikka jollekin viattomalle ja osaavalle talkooapulaiselle.

Jostain kumman syystä en ole onnistunut hankkimaan käsiini maatilkkua, jolle saisi pystyttää 1 1/2 kerroksisen talon. Ehkä ne ovat päässeet tilapäisesti loppumaan. Taidanpa olla myös sen verran hätähousu, että en jaksa odottaa, josko se unelmien maapala tulisi joskus jostain vastaan. Niinpä kävin tuumasta toimeen, ja tein varauksen eräästä tontista (1581 m2). Siihen saa rakentaa yksi kerroksisen ratkaisun. Hyvästi siis tunnelmallinen yläkerta (ja rapuissa ravaaminen sanoo joku), ja tervetuloa yksitasoratkaisu.

Tekisi mieli siis jo sanoa edes pienesti jee! mutta taidan jättää sen ensi viikkoon. Pankki näet soitteli ja näytti vihreää valoa lainahakemukselle. Tein myös sen varauksen tontista. Näinkö se homma etenee? Mutta hihkun vasta kunnolla siinä vaiheessa, kun nimet on kaikissa papereissa, jotka tarvitaan nyt hilkulla olevan tilanteen varmistamiseksi. Ollakko vaiko eikö olla. Älä nuolaise ennen kuin tipahtaa. Ja onhan näitä, varoittavia vaeltavia viisauksia.

AALTOJA! Wu-huu.
Hups.

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!

3 kommenttia:

 1. Onnittelut! Seuraamme jännityksellä!!!
  Terveiset naapuri kunnasta

  VastaaPoista
 2. Aaltoja vaan! Saa riemuita jo nyt!

  VastaaPoista
 3. No ainakin pienesti aaltoja tässä vaiheessa.
  : )

  Terveisit takaisin naapuri kunnan puolelle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...