.

27.10.2010

Pankit kilpasilla

Pankkien kilpailuttaminen kannatti jälleen. Oma pankki tarjosi tietysti sitä kalliimpaa rahaa, ja haastajat halusivat lähteä mukaan kisaan tiukemmilla tarjouksilla. Hyvä näin! Siitä sain oivallisen mittapuun rahan hinnasta. Olen kerran aiemmin hakenut asuntolainaa, ja silloin se oma vanha pankki (possusäästäjä jo lapsesta) ei halunnut pitää pitkäaikaista asiakastaan riveissä ja meille tuli bänät. Sen jälkeen olen pysytellyt nykyisen pankin asiakkaana. Ehkä sitä tulee oltua vähän turhan laiska näiden pankkitiliasioiden ja muiden pankin tarjoaminen palvelujen suhteen. Mahtaako ihmiset ylipäänsä hirveästi hötkyillä pankkiensa kanssa, vai tyydymmekö me vain valitsevaan tilaan pankkienkin suhteen? Tälläinen isompi investointi saa sitten heräämään horroksesta ja valveutumaan, sekä raahautumaan oikein pankkisaleihin kyselemään tarjousten perään.

Hyväksyin lopulta nykyisen pankkini uuden tarjouksen. Viilasivat marginaalit sellaiseen tasoon, että asiakkuus oli mukava pitää yllä.

Blogin ensimmäisessä postissa oli kolmen koplan työlistalla muutama oleellinen tehtävä, jotta projekti pyörähtää käyntiin. Nyt tehtävälistalta vedetään yli 3/4. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? Ehkä se ei ihan riitä tässä tapauksessa. Vielä on matkaa jäljellä. Onneksi. Kolmen koplan työlista (päivitetty versio):
 • hanki kallista rahaa
 • hanki tontti
 • selvitä lupa-asiat (rakennuslupa tosin puuttuu)
 • rakenna talo
Tuulta päin!

<opptopic starts>
Hankin kirppiksellä eurolla lukemista. Kyseessä on Liza Marklundin ja Lotta Snickaren "Helvetissä on erityinen paikka naisille jotka eivät auta toisiaan". Kirjoittajat kartoittavat tasa-arvon toteutumista Ruotsin maalla. Kirjan johtava ajatus on se, että tytöt ja pojat kasvatetaan pienestä pitäen muottiin ja roolinsa vangiksi. Vastaanhangoittelevat yksilöt pyritään sitten palauttamaan ruotuun ympäristön paineella. Yhteenvetona voidaan todeta, että tasa-arvo ei ole toteutunut Ruotsissa. Kirjailijattaret perustavat näkemyksensä oman kokemuksensa lisäksi sukupuoliteoreettisiin selvityksiin.

Kirjan nimi tulee suoraan Madeleine Albrightin (USA:n ensimmäinen naispuolinen pääministeri) tokaisusta
"There's a special place in hell for women who don't help each other"
Jotenkin sitä tahtoisi ajatella, että ajat muuttuvat, edes pikku hiljaa. Ja varmaan muuttuvatkin. Jotkut haluavat sitä enemmän kuin toiset. Ja jotkut eivät halua sitä ollenkaan. Minä haluaisin ajatella, että lähimmäisen auttaminen, pienikin, on tapa elää ja toimia.
</opptopic ends>

Hyvää ja kaunista!

6 kommenttia:

 1. Moi sinne! Onko homma nyt selvä? Rakentaminen on alkamassa?
  Terveiset
  - Jaana -

  VastaaPoista
 2. Homma rullaa pikku hiljaa. Yhteenkään paperiin en ole nimeäni laittanut, vielä. Mutta tontin olen jo virallisesti varannut, ja myyntipäätös on tosiasia joko huomenna taikka ensi viikolla. Myyntipäätöksen jälkeen lusitaan vielä 14 päivän valitusaika, jonka jälkeen kaupat voidaan aikaisintaan tehdä.

  VastaaPoista
 3. Hauskaa, mulla on samanlainen kokemus pankista. Ehkä ne omat pankit kuvittelee, että ei ole edes halukas siirtymään toisen pankin asiakkaaksi ja suhtautuvat yliolkoisesti. Parempi tarjous tuli muualta ja sinne sitten siirryin.

  Olen lukenut tuon kirjan. Yritän varoa, että en jankuttaisi tytölle "kiltti tyttö, kiltti tyttö" enkä vaatisi häneltä sen enempää osallistumista kotihommiin kuin pojiltakaan. Mutta totta se on, että tyttöihin ja poikiin suhtautuu eri tavalla. Vaikka ei edes haluaisi.

  VastaaPoista
 4. Samaahan nuo kirjailija naisetkin totesivat. Vaikka itse ovat erittäin tiedostavia lasten kasvatus näkökulmien suhteen, niin kuitenkin huomasivat itsekin loppujen lopuksi toistavan "perinteisiä" asenteita ainakin jossain määrin. Ja he nimenomaan halusivat niitä perinteisiä malleja välttää.

  Itse en ota suurempia paineita tyttärien kasvatuksen suhteen. Värit, pelit, leikit, lelut... niissä on helppo toteuttaa valinnan vapautta. Remuaminen - noh, äänen saa päästää valloilleen ainakin ulkosalla : )

  VastaaPoista
 5. Itse tuskaillaan juuri pankin kanssa, kun ovat ruvenneet nirsoilemaan rajusti. Pitäisi varmaan kysyä toisesta pankista!

  Onnea rakennusprojektiin :))

  VastaaPoista
 6. Kiitos Helena!

  Kannattaa olla asiakkaana aktiivinen. Ainakin omalla kohdalla kävi niin, että "oma" pankki antoi marginaalit ensin ikään kuin ylhäältä käsin, ja sittemmin kun minulla oli kilpaileva tarjous, alettiin puhumaan asiaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...