.

12.10.2010

Maata näkyvissä?

Ohoi. Onko kenelläkään myydä tonttia? Palaan tuohon talopakettitoimittajien vertailuun vielä kyllä, mutta nyt juuri jurppii maapalstan puute. Monia ideoita ja ehdokkaita on ollut jo tähtäimessä, mutta kun se ei vaan ole niin helppoa!

Rajoituksia. Kaavoja. Kieltoja. Sääntöjä. Mutta missä on niitä mahdollisuuksia? Väärä planeetta kenties. Murr mur mur. Voiko tontin löytäminen ylipäänsä käydä kätevästi, kivuttomasti, mukavasti ja jouhevasti sellaisissakin tapauksissa että mummin kummin kaimalla ei ole hehtaaritolkulla takametsää, johon talonpaikkoja suorastaan voidaan kylvää?

Tuumaustauko. Kahvia ja pullaa.

8 kommenttia:

 1. Ps. Lahden toisella puolella siitä teiltä on jo paljon vapaampaa! Kaikki mahdollinen, Suomi nyt vaan sattuu olemaan kieltojen ja sääntöjen ja määräysten pilottihanke...

  VastaaPoista
 2. Niin se varmaan on : )
  Kävin vain tuossa päivällä nostamssa verenpainetta kaupungin vapailla tonttimailla. En kyllä tiedä että millaisen majan sinne saa rakentaa, kun maapohjaan ei saa tehdä "paljon" muutoksia.

  VastaaPoista
 3. Hei, olipas hauska kirjoitus. Tata nimittain itsekin ihmettelen kuinka tarkkaan saanneltyja nama rakennusasiat Suomessa ovat. Lentokoneesta kun kurkkii, niin enimmakseen nakyy rakentamatonta maata.

  VastaaPoista
 4. Haja-asutusseudulla kun asumme, niin ensimmäiseksi ei tule kyllä mieleen että tänne ei enää yhtä uutta tönöä mahdu. Metsää, niittyä ja niemennotkoa kyllä riittää. Lupaa ei kuitenkaan heru, ja perustelujen kirjo on laaja. WANTED: Licence to build!

  VastaaPoista
 5. Tontit on kyllä kiven alla täällä pk-seudulla, mutta, että haja-asutus alueellakin. Me jouduimme puolentoista vuoden tontin etsinnän jälkeen, miettimään kriteeteitä hieman uusiksi. Tartuimme ainoaan mahdolliseen mikä tuli vastaan, ja päätös piti tehdä päivässä. Kaavamääräyksiin saimme muutoksen poikkeamispäätöksellä. Joistain omista haaveista jouduttiin luopumaan mm. lentomelumääräysten takia. Onnea tontin etsintään. Kannattaa katsella ensin tontti ja talo sitten määräysten mukaan, niin tylsältä kuin kuulostaakin.

  VastaaPoista
 6. Juu, ja kun talopaketti on jo suurin piirtein päätetty! Saattaapi mennä jotain pientä suunnitelmissa uusiksi, jos se tontti joskus löytyy.

  Hidastelin itse yhden tontin kanssa viime viikolla sen verran, että olisin ensin halunnut keskustella kaupungin tonttivastaavan kanssa aiheesta (joka oli lomalla), ja sitten vasta tehdä varauksen. Tällä viikolla tontti oli jo mennyt.

  Hitaus ei ole valttia, vaikka vaaditaanhan isoissa päätöksissä myös vähän malttia.

  Hei, runo! :)

  VastaaPoista
 7. Moi, jätämpä jäljen käynnistäni bogissasi, mukavaa loppu viikoa :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynnistä oman onnen seppä! Tavataan toistekin. Toivotan myös oikein mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...