.

25.10.2010

Villor & Hus vertailee - tervetuloa Ruotsin talopakettimarkkinoille!

Onko se ruoho aidan takaa vehreämpää? Tai tässä tapauksessa lähdetään merta edemmäs kalaan, niinhän se on. Villor & Hus (3/2010) täräyttää erittäin kattavan talopakettivertailun lehdessään. Tälläistä tasoa kaipaisin myös suomalaisiin koti ja rakentaminen tyyppisiin julkaisuihin. Suomalaisissa versioissa olen tämänkin vuoden aikana tavannut muutamia talotoimittajavertailuja, mutta yleensä vertailuun on ponnistettu noin kuusi eri toimittajaa. Onhan sitä siinäkin! Villor & Hus paiskaa lukijalle eteen mittavan vertailun, johon on kirjattu vertailukelpoisin hinnoin 32 eri talotoimittajaa. Lisäksi samaiseen lehteen on toimitettu perus hyvä artikkeli aiheena rakentajan muistilista - vaiheet ideasta itse toteutukseen ja valmiiseen taloon asti. Heja!

Suomalaisia kuluttajia ja markkinoita ajatellen on tämän vuoden keväästä asti ollut pystyssä sähköinen väylä talopekettien vertailua varten: http://www.talovertailu.fi/. Tällä hetkellä sivustolla on jo 23 eri toimittajaa. Talovertailu.fi on ilmeisti haistanut tässä markkinaraon. Erilaisten talotoimitusten ja toimittajien vertailu kun on melkoisen hankalaa. Itse katselin tätä kyseistä sivustoa joskus aiemmin, mutta silloin talotoimittajia oli vielä selkeästi vähemmän mukana palvelussa. Nythän tuo näyttää tosiaan olevan jo melkoisen kattavaa sorttia.

Talopaketteja leivotaan tietysti myös eteläisessä naapurissamme Virossa. Nettikeskusteluissa rohkeimmat kertovat jo tilanneensakin talopaketin Viron puolelta, mutta moni vielä empii. Tietoa pakettien sisällöstä sekä laadusta ei liene vielä kattavasti tarjolla. Suomalaisella Teijo-talolla on kuulemma myös sisaryhtiö Viron puolella. Jos muuten haluat nähdä huikean kasarityyppisen flash-intron (retroa suorastaan), niin kannattaa viettää hetkinen Teijo-talon etusivulla. Way to go! Samalla tulee selväksi, että Teijo on Suomen ainoa valmistalotehdas. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kokonainen talo kulkee kuorma-auton lavetilla kohti määränpäätänsä. Paikalleen nostaminen mahtaa olla myös huikeaa!

Olisinko niin Elvis, että lähtisin tilaamaan taloa Ruotsin tai Viron puolelta? En, enpä taida. Olen keskiverto tasatallaaja, joka ottaa sen minkä pystyy, öh, talotarjonnasta. Mielenkiinnolla tietysti luen muiden kokemuksia yli rajojen tapahtuneesta talopakettikaupasta. Onko kokemuksia? Tietyissä määrin tietysti vieraan maan talotoimituksissa on myös rajoituksia. Jokaista torppaa ei taatusti saa raijattua Suomen puolelle. Tai sitten se on raha, joka puhuu. Riittävästi pätäkkää, niin se mökki tuodaan vaikka mistä.

Ensi viikolla sitten Kastelli-talon myyjän juttusille ja vuorossa on tarjous numero kaksi.

HALOO KUKKUU! SINUA ON KURKITTU!

5 kommenttia:

 1. Jossain lehdessä oli just Virolaisista talopaketeista. Oiskohan ollut Meidän talon jossain numerossa...hmm...Jos tulee vastaan, niin voin vinkata.

  VastaaPoista
 2. Täytyypä selailla vähän lehtihyllyllä kaupoilla. Josko sattuisi sieltä artikkeli silmään.

  VastaaPoista
 3. Se oli joku vanha lehti. Tyyliin viime vuodelta tai jotain.

  VastaaPoista
 4. Me mietimme talopakettia vajaa vuosi sitten. Saimme parhaiman tarjouksen kastellilta ja sen hyväksyimme. Meille talo tehdään avaimet käteen valmiiksi. Kehtaan suositella kastellia muillekkin. Onnea rakennus haaveille!

  VastaaPoista
 5. On aina kiva kuulla onnistuneista projekteista! Enemmän ehkä täällä netissä osuu silmiin ne epäonnistumiset ja reklamaatiot, joten hyvä että onnistuneita talopakettiprojektejakin löytyy. Meillä se Kastellin katsastuspäivä on ensi viikolla.

  Löysin muuten netistä tälläisen osoitteen
  http://www.baltia-talopaketit.fi/index.html
  liittyen tuohon virolaiseen pakettirakentamiseen. Sivut ei paljoa tietoa kyllä anna, ja sieltä linkattiin vielä jollekin puolalaiselle sivustolle, jos haluaa selailla talo/mökki mallistoja.
  Tuo virolainen firma mainostaa siis, että piirtävät asiakkaan hahmotelmasta talon ja rakentavat sen vaikka 100% valmiusasteelle.

  Tästäpä olisi kiva kuulla kokemuksia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...