.

5.10.2010

1 x 2

Elämme käteviä aikoja. Lainahakemuksen pankkiin voi jättää nettilomakkeen kautta. Tämä sopii tietysti minun näpsäköille nörttisormilleni, koska aika on rahaa, ja sitä rahaa on varsinkin pankissa. Vai onkohan sitä sielläkään? Päätöstä en tosin vielä siltä suunnalta saannut, joten nähtäväksi jää peseekö nettilomakkeen koodin kalvakka väylä perinteisen käsipäivää tapaamisen pankin henkilöstön kanssa (taitaisin tässä vaiheessa vielä pistää vedon vetämään perinteisen lainahakemuksen puolesta).

Sitten on tietysti tuo kilpailuttaminen. Pankki tuskin roikkuu nilkassani kynsin hampain kiinni, joten tässä naimakaupassa minun tulee olla se aktiivinen osapuoli. Viimeksi kun asumusta olin hankkimassa 90-luvun loppupuolella, olin hieman hämmentynyt tosiasiasta, että kanta-asiakkuus ja "vanha" asiakkuus ei ollut pankille mitenkään kullanarvoinen. Ja silti pankit syytävät valuuttaa markkinointiin ja mainontaan. Mikähän tässä on se yhtälö? Johan sen jo torinkulman maitokauppiaskin tiesi, että entiset asiakkaat pyritään pitämään remmissä mukana. Uusien tuotteiden ja palveluiden markkinoiminenkin jo olemassa olevalle asiakaskunnalle on tehokkaampaa, kuin anonyymien markkinointirekisterien kanssa hakuampuminen.

Se vaahtoamisesta. Laskin on täälläkin sauhunnut, eikä se hullummalta näyttänyt. Vuokra-asumisen kulut (n. 800€ / kk) laittaa kyllä ihan mielellään kiinni asuntolainan hoitoon ja pikkasen extraa päälle. Jos haluaa ilahduttaa itseään parinkymmenen vuoden takaisinmaksu-urakan korko-osuudella, niin eiköhän siinä pyöritä jossain 60 000+ euron nurkilla. Myönnän sen olevan aikamoinen kakku, mutta samalla muistutan että 20 vuoden vuokrakulutkin ovat aika kiva potti.

Netitse pääsee hauskasti muuten myös tonttipörssiin ja lähetin jopa kuntakoneistoon viestin nettilomakkeen kautta. Kukaan ei ole siihen kyllä vastannut. Se ei välttämättä ollut se hyvä käänne : )

Mutta (tontti)pörsseillystä ja rakennusvalvonnasta myöhemmin lisää! Kannattaa varmaan laittaa myös kierros jotain rahapeliä vetämään. Suomalainen voittaa aina!

4 kommenttia:

 1. Hei!

  Lykkyä projektiinne!

  Mekin kilpailutimme pankkeja tuossa rakennushankkeemme alkumetreillä. Asiakkaan uskollisuus (liki 38 vuoden edestä) ei lopulta juurikaan painanut vaakakupissa. Kun budjettimme raamit (eli lainan tarve) alkoi realisoitua, muuttui pankkineuvojan ääni kellossa sen verran nihkeäksi, että äänestimme jaloillamme.

  Paitsi kallista, rakentaminen on hauskaa. Stressaavaa myös tietysti, kuten joudut vielä monelta päivittelynä kuulemaan. Parasta on se, että saa toteuttaa omaa unelmaansa.

  t. Kristiina

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Olen intoa täynnä kuin ilmapallo. Kunhan tässä vielä pääsisi oikein tosi toimiin! Rahoitus, tontti... kaikki tärkeät lähtökohdat vielä odottavat "jotain". Tontti tosin lähinnä sitä että henkilö joka kaupungin virastossa tietää jostain "jotain" tulee töihin lomilta vasta maanantaina.

  VastaaPoista
 3. Meillä ois seuraavana kanssa pankkiin meno: kylpyhuoneremontin rahoituksen kanssa. Ei muuten siis loppunut se lainaaminen ihan talon hankintaan...Seuraavaksi tulee sitten keittiö, sitten ulkovuoraus, sitten katto, sitten piha, sitten piharakennukset, sitten vintit....hmm...Oiskohan kannattanut ostaa uusi talo?

  VastaaPoista
 4. Eikös se ole sitä omakotiasujan onnea! Aina jotain pientä laitettavaa...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...