.

18.10.2010

Eiku tylsää hei

Ideoita ja energiaa pää täysi. Eihän silloin voi mennä nukkumaan! Lueskelin vaihteeksi blogeja ja googlailin menemään. Rakennus- ja sisustusblogit ovat suosikkejani, jostain kumman syystä. Selkeästihän tässä tarvitsee jonkun elämää suuremman stressitekijän (rakentamisen / remontoimisen), kun ei tiedä että mihin tätä ylimääräistä virtaa hukkaisi. Ja kun hullua positiivista uskoa "Minä pystyn tähän" ei tällä hetkellä horjuta mikään (ainakaan paljoa), niin ei kait siinä muuta kuin täyttä höyryä eteenpäin. Jarrumiehenä (naisena) toimii sitten paikallinen rakennusvalvonta, jota palaan jälleen huomenissa haastattelemaan.

Se on jännää, että kaikki liittyy kaikkeen. Tuolla en nyt tarkoita mitään universaalia suurta yhteenkuuluvaisuutta, vaan pikemmin sitä domino-efektiä, että voidaksesi määritellä asuntolainatarpeen, tarvitset ensinnä tiedon tontista, jotta voit määritellä tarkemmin rakennukset ja kustannukset, jotta voit hakea rakennuslupaa, jota ennen olet hankkinut tontin, jota ennen olet sopinut ja nostanut osan asuntolainaa, ja oliko se asuntolaina tässä vaiheessa jo mitoitettu oikeanlaiseksi, ja oliko muna ennen kanaa vai päin vastoin.

Mutta koska tästä domino pälkähästä on tänäkin vuonna selvinnyt noin 12 500 innokasta rakentajaa, ja ensi vuonna kenties muutama tuhat enemmänkin, niin miksen siis minäkin. Joukon jatkoksi. Wannabe raksailija.

6 kommenttia:

 1. Intoa tarvii olla, voin kertoa omasta kokemuksesta. Me rakennettiin taloa melkein kaks vuotta. Meinas käydä hermoon välistä.
  Onnea jos lähdette rakentamaan!
  t.Ex-rakentaja

  VastaaPoista
 2. Kiitosta! Katsotaan miten homma etenee. Viime yönä ainakin piirtelin asemapiirroksia ja siirtelin rakennuksia tontilla. Unissani siis. Joten orientoituminen urakkaan on alkanut.

  VastaaPoista
 3. Hyvä hyvä, kyllä se kannattaa ruveta rakentamaan. Siinä hermo lepää! :) Ostimme aikoinaan tontin lainarahoilla ja sovimme pankin kanssa, että pelaamme talopelit ja tuumimme paljonko meinaamme tuhlata rahaa koko taloon. Talopeli kyllä antaa ihan hyvää arviota siitä, että paljonko rahaa taloon uppoaa, mutta toivottavasti meillä ei menisi kuitenkaan ihan niiin paljoa. :) Vähällä rahalla koitamme pärjätä, mutta onneksi pankin kanssa on sovittu, että voidaan lainaa nostaa vielä aika paljon tarvittaessa. Toivottavasti ei tarvitsisi kauheesti lainarahaa. :)

  Niin, ja me siis rakennamme, täällä: http://operaatioahava.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Lainarahaa ottaisi tietysti mahdollisemman vähän, kun se on niin kallista : )
  Oma projekti ei kyllä käynnisty ilman pankkia, ja talopaketti vaihtoehtoja tulee tiirattua, koska omin käsin en mökkiä saisi rakennettua. Niitä pintamatskuhommia sitten odotan kyllä innolla.

  Kiitos blogi-vinkistä! Kävin kurkkaamassa, ja teillähän on jo ihan talo pystyssä!

  VastaaPoista
 5. Ihailen kyllä intoasi ja rohkeuttasi. Minua alkaa jo hirvittää pelkkä ajatus, epäilen tokko ymmärtäisin kaiken mitä pitäisi ymmärtää ja ottaa huomioon. Tuntuu, että liikkuvia osia on niin paljon.

  Iloista viikonloppua sinne koti-Suomeen!

  VastaaPoista
 6. Täältä paluupostilla hyvän viikonlopun toivotukset myös sinne!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...