.

11.10.2010

Suuri ja sähköinen talopakettivertailu, osa 1

Suuri? Ehkäpä ei. Talopakettivertailu kuitenkin. Ja sähköinen syystä että vertailussa kiidetään pikemminkin tiedon valtaväylällä nettiin kuin ryömitään sokkeleissa tai perehdytään seinärakenteiden eristeisiin. Vertailussa on kyseessä siis hyvinkin subjektiivinen kokemus sekä epätieteellisesti niputettu lopputulos, mutta todellakin aidosti, oikeasti ja omakohtaisesti koettuna.

Talopakettien vertailu on toki alkanut jo kauan sitten. Ensin seuraten tuttavaperheiden rakennusprojekteja ja -kokemuksia ja sittemmin aktiivisemmin suoraan suhteessa oman rakennusinnostuksen kasvuun. Silmä on poiminut myös eri mediosta rakentamiseen, remontoimiseen ja sisustamiseen liittyviä juttuja. Kokemusta on karttunut myös jonkin verran aiemman vanhan 40-luvun talon remontoimisen yhteydessä. Tietotaito liittyen omakotirakentamiseen: matala, heikko, olematon sekä tasoa aloittelija, muttei onneton! Näillä eväillä siis katsastamaan eri talopaketti ja omakotirakentamisen vaihtoehtoja.

KANNUSTALO

Kaunista! Vihervaarat, Ainolat, Rauhalat, Long Island -tyyli ja uutukaisemmat Laavu sekä Lato. Kaikki näyttää kuvastossa sangen hyvältä. Yrityksen nettisivut eivät ole mallia "so last season", mutta jossain määrin kehitys on ajanut niistä ohi. Printtikuvastot sekä sähköisessä muodossa saatavilla olevat kuvastot ovat graafisesti kauniita. Todellisen informaation määrä jää näissä kuitenkin huoneiden lukumäärään sekä pohjapiirrokseen. Hintatietoja en Kannustalon lähteistä löytänyt ja edustajaverkoston kattavuus ei ole parasta A-ryhmää itäisen Uudenmaan kohdalla. Muut alueet / edustajat tulevat tässä kaiketi apuun.

Kannustalo on äänestetty messuvoittajaksi useampaan otteeseen asuntomessuilla. Eikä syyttä. Ilmavat ja yksityiskohdiltaan kauniit talot vetävät puoleensa. Näpsäkka nettikäyttäjä jää kuitenkin kaipaamaan tehokkaampaa sähköisen viestinnän väylää Kannustalon nettisivuilta rakentajakokelaan postilaatikkoon (siihen perinteiseen). Kannustalon esitteet ovat tilattavissa suoraan nettisivuilta viiden euron kappalehintaan. Annoin itseni ymmärtää, että varaamalla ajan edustajalle, nämä esitteet olisivat myös sillä tavalla saatavilla. Kaikki vertailun muut talopakettitoimittajat pistävät "rohkeasti" rahaa kiinni markkinointiin siinä mielessä, että postittavat esitteet ja kuvastot potentiaaliselle rakentajalle ilmaiseksi.

Muutamissa melko tuoreissa julkaisuissa (Deko 10/10 ja Osaava kodinrakentaja 7/2010) on vertailtu talopaketteja. Dekon vertailu ei ole ottanut hintatietoja artikkeliinsa mukaan, koska vertailun tekeminen on hankalaa talopakettien valmiusasteen sekä varustelutason vaihtelevuuden vuoksi. Osaava kodinrakentaja on merkinnyt Kannustalon Ladon hinnaksi 70 160€ (alkaen). Toimitussisältöä en ainakaan minä löytänyt mistään sähköisessä muodossa.

Kannustalon ehdottomaksi plussaksi merkataan siis kaunis ulkonäkö sekä toimivat pohjaratkaisut. Hintatasoa pidän vähäisten tietolähteitteni pohjalta kalliin puoleisena. Teknisiin toteutuksiin, materiaaleihin ja muihin rakennusprojektin kannalta tärkeisiin kysymyksiin ei nettimateriaalin pohjalta päässyt tutustumaan. Lue lisää Kannustalosta.

JETTA-TALO

Jetta-talon nettisivut eivät välttämättä myöskään hivele graafista silmää, mutta yleisesti ottaen ovat ihan "ok" suoritus. Ensimmäiseksi mieleen talomalliston laajuudesta tulee, että tuotteistusta ei olla viety ihan loppuun asti. Toisaalta sitä voi pitää merkkinä siitä, että asiakkaiden laajaan vaatimuskirjoon on pyritty vastaamaan. Hinnoitteluun on tuotu melkoisen kätevä kolmitaso pakettiratkaisujen merkeissä: aktivii, easy ja optimi. Nettilomakkeen kautta talomalliesite on tilattavissa, ja talomalleja voi selata myös sähköisessä muodossa. Tilaamani esite tuli postitse kotiin kiitettävän nopeasti. Erilliseen esitteeseen oli koottu hintatiedot sekä kätevä ohjeistus rakentajalle. Tarkoitus tuohon ohjeistukseen on kerätä muut rakentamiseen liittyvät kulut.

Kysymykseen "miksi valita Jetta?" Jetta-talo vastaa ystävällisesti itse nettisivuillaan:
Seinien ristirunkorakenne, oikeaoppinen välipohja, ruuvikiinnitteiset erikoiskovat kipsilevyt ja muut Jetta-Talon ratkaisut ovat saaneet rakentamisen asiantuntijoilta kiitosta.

Ulkoverhouspanelit ovat laatutavaraa. Ikkunapellit menevät ikkunalistojen alle, eikä kosteus pääse valumaan rakenteisiin. Seinissä käytetään ainoastaan tarkoin tutkittuja ja testattuja rakenneratkaisuja. Pieniä yksityiskohtia, jotka kertovat laadukkaammasta rakentamisesta. Hyvin rakennetun talon jälleenmyyntiarvo on aina korkeampi.

Jetan plussalistalle nousee nopsa reagoiminen asiakkaan esitetilaukseen sekä kattava valikoima erilaisia (muokattaviakin) talopaketteja. Hintatason miellän kohtuulliseksi kaikissa toimitussisältöluokissa. Lue lisää Jetasta.

Seuraavassa vertailussa ovat mukana Älvsby-talo, Plania sekä Design-talo. Yhtä tasokkaan syväluotaavaa analyysiä siis luvassa!

11 kommenttia:

 1. Voi että mä haluaisin Ladon! Siis vaikkapa kakkoskodikseni:P

  VastaaPoista
 2. Rumempaa taloa kuin tuo Kannustalon Lato on vaikea löytää. Jos tarkoituksena on ollut tehdä jotain pelkistettyä niin metsään on menty ja pahasti. Funkkis(kivi)talot ovat ihan eri asia. Lato on nimensä veroinen ... lato. Ei siis mikään ihmisasumus. Kannustalolla on ollut vain rahastus mielessä.

  VastaaPoista
 3. Minä pidän ladosta. Se sopisi mahtavasti jollekin kallioiselle tontille taikka nimenomaan sinne metsään. Merenrantatontille laittaisin sitten jonkun muun vaihtoehdon!

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista, odotan jo seuraavaa vertailua!

  Talopakettien valintaa käsitellään tässäkin, jos et ole vielä kahlannut kaikkea läpi:

  http://kotilahelaan.blogspot.com/2009/12/siita-naapurin-tontilla-rakentamisesta.html

  Lisäksi vertailua ihan tarjouspohjalta:

  http://kotilahelaan.blogspot.com/2010/04/talopakettitarjouksia-i.html
  http://kotilahelaan.blogspot.com/2010/04/talopakettitarjouksia-ii.html
  http://kotilahelaan.blogspot.com/2010/04/talopakettitarjouksia-i-ja-puoli.html
  http://kotilahelaan.blogspot.com/2010/04/talopakettitarjouksia-iii.html
  http://kotilahelaan.blogspot.com/2010/04/talopakettitarjousten-vertailua.html

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia Harri! Hyviä linkkejä. Ja terveisiä Kristiinalle. Blogi postaus "naapurin tontille rakentamisesta" on ihan nappi!

  VastaaPoista
 6. Heippa,kiva lukea vertailuita. Me päädyimme Kannustalon omien toiveidemme pohjalta piirrettyyn malliin. Kannustalon sivuilta löytyy useimpien talomallistojen hinnastot ja toimitussisältö, samoin suuntaa antava kustannuslaskelma ohje. Sivuilta löytyy muutakin infoa, vaatii kyllä vähän surffailua :-)

  VastaaPoista
 7. Vaude! Totta tosiaan. Nyt kun mainitsit ja kävin uudestaan tutustumassa tilateeseen, niin havaitsin pienen linkin, josta pääsi hinnastoihin. Kiitos Maileen! Tässä linkkiä muillekin: http://www.kannustalo.fi/mallistot/hinnastot.html

  VastaaPoista
 8. Hei!
  netistä pyysimme tarjoukset ja kannustalo oli noin 8 pyydetystä tarjouksesta ainut joka ei vastannut mitenkään......
  meillä paras oli ehdottomasti teri...sitten ok oli jettatalo, mittavakoti....sitten hinnassa ylöspäin oli moni samantasoinen(plania,lappli...) kallein oli herralatalot.
  t p

  VastaaPoista
 9. Minulle on tähän mennessä jäänyt sellainen mielikuva että Kannustalo on tavoitettavissa, kun ottaa yhteyttä heidän edustajaansa. Muut talotoimittajat ovat olleet hieman aktiivisemmin saatavilla tuolta netistä käsin. Ja ainahan aktiivinen myyntiorganisaatio voi sitten tarttua näihin kuvasto/esitetilaajiin ja kysellä perään vaikka sähköpostitse.

  VastaaPoista
 10. Anne, tsemppiä projektiin. Löysin vasta nyt blogisi. Me rakennamme (rakennutamme) myös Itäiselle Uudellemaalle. :)

  VastaaPoista
 11. Kiitoksia, kyllä tässä on tsempillekin käyttöä
  : ) Tulen kurkkimaan myös teidän projektia tarkemmin. Siellä näytti olevan ainakin kivannäköinen maalaismaisema header-kuvassa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...