.

17.10.2010

Sunnuntai surffaaja

Raukeaa vapaapäivää!
Laajennan talopakettivalikoimaani parhaillaan, eli surffilauta on otettu uudelleen esiin. Samalla tulee pörhisteltyä niskavilloja. Syynä ei ole pikku lintujen lauleskelu, vaan hakukoneen hitit liittyen talopakettirakentajan ongelmiin, reklamaatioihin ja muihin negatiivisiin puoliin. Hometta, alapohjia, tuulettumista ja niin edelleen...

Yhteenvetona eri lähteistä voi todeta, että rakentajan tulee palkata pääsuunnittelija ja muut tarvittavat ammattilaiset mahdollisemman varhaisessa vaiheessa. Suositellaan, että pääsuunnittelija tulisi olla remmissä jo ennen tonttikauppoja.

Moniin reklamaatioihin on toki (iso) lista todellisia syitä, mutta osan valituksista aiheuttaa todennäköisesti se, että sitä saa mitä tilaa. Odotukset voivat olla hiukan toiset kuin se pystytetty todellisuus. Kokemus kasvaa syödessä?

Muutama linkki vinkki:

http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1358
http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/lehtiarkisto/4150.html
http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/asuminen/ostaminen/talopaketit/paasuunnittelija-ja-vastaava-tyonjohtaja/


Mahtaisiko sittenkin vanhassa olla vara parempi? Kummassakin vaihtoehdossa on puolensa. Vanhan remontoiminen vai uuden rakentaminen. Tänään on ainakin yksi kiinnostava näyttö iltapäivällä...

8 kommenttia:

 1. Huomasitko Kuggomin talon? Meetkö sitä katsomaan? Mä menisin, jos etsisin nyt kotia:)

  Jos on hyväkuntoinen vanha, niin ei pitäisi tulla jatkossakaan homeongelmaa. Kuntotarkastukset kannattaa tehdä kunnolla. Mutta kyllä vanha tulee vähintään yhtä kalliiksi kuin uusikin, jos kaiken laittaa kuntoon. Ainakin meillä. Mutta piha on kuitenkin valmis ja idyllinen ja talossa historia -en vaihtaisi näitä MISTÄÄN HINNASTA talopakettiin, vaikka ne LAdot hienoja onkin!

  VastaaPoista
 2. Ajattelin mennä! Kuulosti ainakin mielenkiintoiselta tapaukselta.

  VastaaPoista
 3. Mäkin saatan tulla, kun sisko ei ehdi:D Joten ehkä näemme siellä!

  VastaaPoista
 4. Tuo tämänpäiväinen näyttö oli ihan kiva kohde, mutta niin kuin usein, itse ei olisi tehnyt samanlaisia remonttiratkaisuja kuin mitä talon nykyinen omistaja on. Minä olisin kyseisessä kohteessa laittanut ensimmäisenä talon lukuisat pönttöuunit kuntoon (piiput). Sen sijaan kohteesta löytyy esim. poreamme kylpyhuoneesta (ei saunaa). Valintoja... sitähän se elämä on.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen blogi sinulla! Jään innolla seuraamaan, mihin ratkaisuun lopulta päädyt.

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Minäkin tässä ihmettelen että miten tässä vielä käy : )

  VastaaPoista
 7. Hei, löysin vastavierailulle. Onnea kodin metsästykseen. Valinta on varmasti hankala, kun tarjolla on monen moista ja tosiaan vikansa kussakin. Rauhassa kannattaa asioita kelailla, sanoo nainen, joka olisi heti valmis muuttamaan melkein mihin vain :D No, maltti on valttia :)

  Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
 8. Malttia malttia... asioita pitäisi tietysti saada harkita rauhassa, varsinkin on aika isosta hankinnasta kyse. Mutta toisaalta näissä tontti- ja talohankinnoissa nopeat elävät. Vähän kun tuumailee, niin joku toinen tekikin jo kaupat.

  Sitten / kun saan tontin tai vanhan talon ostettua, niin tunnelmat varmaankin vaihtelevat hihkunnasta otsan rypistelyyn. Tulikohan tehtyä hyvä päätös...

  Mukavaa viikkoa myös sinne!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...