.

5.2.2013

Mmmmustikkapannari






















Pakastimessa on vielä reilusti mustikoita viime kesältä. Meillä mustikoista tehdään marjarahkoja. Välillä mustikoita syödään sellaisinaan (kohmeisina) tai jogurtin kanssa. Osa mustikoista päätyy mehukeitoiksi tai kiisseleihin. Joskus meillä jopa leivotaan mustikkapiirakkaa.

Tänään otin pussillisen mustikoita sulamaan. Tein pannukakkua hyväksi havaitulla perusohjeella. Kun pannukakkutaikina oli kumottu uunipellille, ripottelin päälle vielä reilun kourallisen kohmeisia mustikoita. Osa mustikoista säästyi tarjoiluvaiheeseen pannukakun ja kermavaahdon oheen.

Mustikkapannari (uunipellillinen)
4 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa (rasvaton)
1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa (- 0,5 tl)
50 g oivariinia (vähärasvainen)
1 - 2 dl mustikoita (jäisinä)

Ainekset sekoitetaan kulhossa ja kumotaan uunipellille. Itse lisään oivariinin vasta pannaritaikinan päälle joko sulatettuna tai pieninä nökkösinä. Kohmeiset mustikat ripotellaan viimeiseksi taikinaan.

Meillä kiertoilmauuni laitetaan 200 asteeseen, ja pannari valmistuu sangen nopeaan. Yleensä sammutan uunin siinä vaiheessa kun pannarin pinta alkaa kupruilemaan, ja pinta on saanut osittain väriä. Jälkilämmöllä pannari sitten paistuu sisältäkin sopivan kypsäksi. Meillä pannari saa olla mielummin pehmeän oloinen kuin täysin läpikypsä.

Ja sitten se tärkein - nautitaan!























10 kommenttia:

  1. Ja heti alkoi tehdä mieli...mustikoita löytyisi vielä muutama kepponen pakastimesta! Ihana herkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkapannari on niin perus helppo herkku, että tälläistä saattaa välillä ilmestyä ihan arjen keskelle :)

      Poista
  2. Kiitos, Nanna! Meillä lapset ovat pyytäneet pannaria jo pitkän aikaa. Mä en vaan osaa tehdä. Siitä tulee aina jotenkin vääränlainen. Mutta tällä ohjeella luulisin onnistuvani. Lapset maistoivat muutama kesä sitten Suomessa erinomaista pannukakkua ja se on jäänyt mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ainakin tykätty tästä pannariohjeesta. Syksyllä pannukakun päälle tuli ohuita omenaviipaleita, ja tämä toimii hyvin näin vaikka pakkasmarjojen kanssa.

      Ei kun kokeilemaan!

      Poista
  3. MMmm! Tätä täytyy kokeilla. Lapsen kanssa tykätään tunkea mustikoita lähinnä puuron joukkoon, jos ei jakseta mustikkapiirakkaa väsätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä voisi varmaan kokeilla myös pienellä määrällä mansikkaa ja vadelmaa, tai sitten voisi tehdä sellaisen kuningatar-tyyppisen sekoituksen.

      Poista
  4. Mmmmmm! Ihan maistuu täälläkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja mun piti vielä santsata yksi pala iltateelläkin :)

      Poista
  5. Omnomon, pannari on hyvää, mustikat on hyvää, yhdessä namm! Olisipa minullakin vielä kesältä mustikoita jäljellä, vaan mustikkasuu on synyt jo kaikki! Tämä ohje laitetaan kuitenkin korvan taakse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on iloksemme runsaasti mustikkaa, kun saimme niitä isäni keräämänä suoraan pakastimeen. Nyt kevään tullen tuntuu ihan juhlalta, kun noita marjoja vielä riittää.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...