.

22.9.2012

Mistä?

Mistä on viikonloput tehty? Ne on tehty nukkumisesta, siivoamisesta, rästihommista, leffoista, ulkoilusta, haaveilusta, suunnittelusta, kauppareissuista, yhdessäolosta, herkuista ja kenties välillä reissuista, kyläilystä ja kulttuuririennoista.

Tälle viikonvaihteelle olen listannut itselleni joitakin isompia siivoushommia kuten ikkunoiden pesua. Toivottavasti sää suosii. Siivousurakoinnin lisäksi esikoinen on pyytänyt kyytimistä kaupoille (onnistuu!), ja ajattelin myös leipoa tai tehdä ruokaa jonkin uuden reseptin innoittamana.

Eilen meillä laskeuduttiin viikonlopun fiiliksiin omenapannukakun tuoksuisin askelin. Pannari on se nopsa vaihtoehto, jos ei jaksa tehdä piirakkaa. Meidän pannariin tuli

4 dl vehnäjauhoja
8 dl rasvatonta maitoa
1 / 2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
n. 1 tl kardemummaa 
5 pientä kotimaista omenaa siivutettuna
50 g oivariinia sulatettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maito sekä munat. Kaada uunipellille. Lisää päälle ohuehkot omenaviipaleet, ja kaada vielä sula voi (tai margariini) omenoiden päälle. Paistetaan 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarkkaile pannariasi, sillä uunit ovat kovin erilaisia :)

Hyvää viikonloppua!




















































4 kommenttia:

  1. Herkulliselta vaikuttava resepti. Pitänee testata. Minulla ei ole yhtään omppupuuta, kun myyrät söivät juuret ja jänikset rungot... Torille siis, omppujen ostoon vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ainakin tykätään tästä omppuisesta pannariversiosta.

      Jänikset vaivaavat täälläkin. Yksi elämää suurempi jänö käy tasapuolisesti kaikissa kylän puutarhoissa tekemässä tuhojaan. Olen jo koittanut nuoria puita suojata tämän jättiyksilön hyökkäyksiltä :)

      Poista
  2. Herkulliselta kuulostaa tuo viikonlopun resepti kokonaisuudessaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä tässä ihan hyviä aineksia on :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...