.

3.10.2012

Puuhanurkka

Meidän kodinhoitohuone on putkimallinen. Kodinhoitohuoneesta on käynti ulos, pesuhuoneeseen sekä pieneen vessaan. Huoneessa sijaitsee myös poistoilmalämpöpumppu, joka tuottaa lämpimän käyttöveden sekä lämmittää talon. Pumpun vieressä on kolme korkeaa kaappia, joiden taakse jää lattialämmityksen jakotukki. Kaapit olivat pitkään ilman ovia, mutta nyt viikon verran niissä on ollut kiiltävän valkoiset ovet. Lämpöpumpun vasemmalla puolella on pieni puuhanurkkaus, johon mahtuu pätkä tasoa ja pyykkihuoltopiste. Pyykkikonetta tulee ahkerasti täytettyä ja tyhjättyä, mutta siihen se vaatehuollon inspiraatio sitten lopahtaakin. Käytetyn mankelin hankkimista olen harkinnut, ja oliskin kiva päästä ensin vähän fiilistelemään mankelin käyttöä. Silittämiselle kodinhoitohuoneessa ei tarvita erillistä tilaa. Kun sellainen ihme kuin silittäminen on ajankohtaista meillä, siihen riittää lauta, rauta ja nainen. Sijainti mielellään mahdollisemman viihteellisessä paikassa, johon liittyy vähintäänkin kovaäänistä musiikkia.

16 kommenttia:

 1. Ihana tuo 'pesukone-purkki', mistä olet sen löytänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wish Wash -purkki on Vanhakylän ABC -huoltamon Kultakeramiikka putiikista. Sanooko paikka mitään? :) Eli jos kuljet moottoritietä Helsingistä itään, tälläinen huoltamo tulee vastaan Porvoon jälkeen ja ennen Loviisaa.

   Poista
 2. Hieno ja inspiroiva :)
  Meillä muuten melko samanlainen kodinhoitohuone: putkimallinen, ja musta taso, jonka alla pesukone. Seinä maalattu - ja siinä samanlainen avohyllysysteemi, paitsi valkoisena. Tasolla pidän myös leipäkonetta (kkh keittiön vieressä. JOten hyllyssä on jauhopurkkja. Ajattelin viritellä vielä pesukoneen eteen kankaan, kunhan vaan löytyisi sopiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Leipäkone olisi kanssa sellainen härveli, jota olisi kiva kokeilla. Ja sijainti kodarin hyllyllä olisi sille mainio. Se voisi sitten hyristellä kilpaa lämpöpumpun ja pakastimen kanssa (joka on myöskin kodarissa).

   Poista
 3. Hei taas,

  Juuri näin - leipäkone pitää vatkatessaan jonkinverran äänekästä ääntä, joten kodarissa se on tosiaan piilossa muiden äänten kanssa. Ja eipä sitten vie tilaa keittiössä! Kone pitää ehdottomasti olla esillä, jotta sitä tulee käytettyä! Meillä käytössä ehkä kerran viikossa. Hyvää leipää tulee :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti totta tuo, että jos leipäkoneen hautaa kaapin perukoille, ei sitä tule kaivettua sieltä esiin.

   Kotitekoinen leipä antaisi niitä kokeilumahdollisuuksia kaikkien jännien siemenien sun muiden lisukkeiden suhteen.

   Poista
 4. Oon katellut tollaista samantyylistä pesukone purnukkaa myös täällä sellaisessa liikkeesä kun paperikuu :) Aivan ihana purkkinen kerrassaan! Tosi kivan näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkin pohjassa on viivakooditarra "Modern House", mutta sen enempää tuo ei kerro mahdollisesta maahantuojasta tai muista jälleenmyyjistä. Kiitokset Paperikuu-vinkistä, jos joku vaikka sattuu sillä suunnalla kyseistä purkkia etsiskelemään :)

   Poista
 5. Kiva nurkkaus on! Minulla on mankeli ollut jo 22 vuotta. Ajattelin aikoinaan, että kunnon emännällä pitää olla. Arvaa oonko mankeloinut noin viiteentoista vuoteen mitään? No en! Kyllä pitäis, tykkään sileistä tekstiileistä, mut kun oon laiska, ei tuu mankeloitua. Jostain luin, että vuodevaatteista irtoavan pölyn määrä pienenis huikeasti, jos mankelois. Silitys on myös mun laiska kohtani. Yleensä silitän kiireessä just sen vaatteen, joka on pakko saada päälle. Ja suosin silittämättä siistejä... Ompeluhuoneessa silitysvehkeet on aina esillä, ommellessa käytän kyllä ahkerasti rautaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että :) Mulle todennäköisesti kävisi samalla tavalla tuon mankelin kanssa, mutta kun oikein ajattelen ihanan sileitä lakanoita...

   Silittäminen on aikamoista pakkopullaa, ja välttelen sitä viimeiseen asti. Yleensä vedän sitten muutaman tunnin maratonisessiot raudan ja laudan kanssa. Sitten on taas työvaaterekeillä hiukan päällepantavaa.

   Poista
 6. Näyttääpä kivalta! Tosi viihtyisältä - tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pienet on tilat, mutta ovat ainakin hyvällä prossalla hyötykäytössä :)

   Poista
 7. Todella kivan, kodikkaan ja toimivan näköistä! Pesukone-purkki on todellakin ihana, samoin tuo Purin-taulu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Purin-juliste on shopattu Loviisan keräilijöiden järjestelmistä myyjäisistä (Loviisan wanhat talot -tapahtuman yhteydessä). Vanhat mainokset / julisteet ovat tosi hauskoja!

   Poista
 8. heippa! saako kysyä tuon seinän värikoodia? on onnistunu sävy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,
   en valitettavasti muita ulkoa meidän harmaiden maaliemme sävyjä, mutta laitan uutta kommenttia, jos maalilastun löydän ja / tai maalipurkin kannesta tuon sävyn vielä saa selville (ovat varastossa romujen takana).

   Sävytin meille kahta eri harmaata, joista tummempi tuli kodariin ja vessoihin ja hieman vaaleamman joka tuli keittiön seinille.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...