.

21.11.2012

Ripaus kardemummaaAamulla iski inspiraatio muuttaa olohuoneen sisustusta, mutta ihan pikkuisen vain. Raahasin puoli kuollutta möhkösohvaa toiseen kohtaan, ja nyt uudesta näkökulmasta koti näyttää vähän aikaa uudistuneelta. Sohva tosin joutaisi jo sohvien hautausmaalle, mutta toistaiseksi uuden sohvan hankinta on ollut vain haaveissa.

Lähinnä tuossa sohvan siirrossa parani katselusuunta. Nyt katsellaan enemmän sisälle kotiin päin. Ehkä näin talvea vasten tulee hiukan suuntauduttua kotipesään päin, ja keväällä mieli halajaa enemmän ulkona näkyvien maisemien suuntaan.

Kun sohva oli asettunut paikoilleen, oli aika keittää tuumauskahvit. Kahvin joukkoon lisäsin ripauksen kardemummaa, joka toi hetkeen mukavan säväyksen. Kahvihetken kruunasi muutama suklaanamunen.

8 kommenttia:

 1. Minä siirrän huonekaluja noin 20 vuoden välein. se tekee tyttäreni hulluksi, mutta onneksi hänellä on nyt oma huusholli.

  Käytin ennen myös kardemummaa kahvissa, kunnes löysin Robertsin suklaakahvin. Mutta se kardemumma on terveellistä ja hyvää, joten jatka vain. Minun ylellisyys on suklaakahvi. Sain pussin hasselpähkinäkahvia lahjaksi ulkomailta ja sekoitin sitä suklaakahviin suhteessa 50/50, siitä tuli parasta kahvia, mitä olen ikinä nauttinut. Tosin yksi iso muki vain enää aamulla, loppupäivä menee teetä juodessa.

  Nyt mietin, mikä on tuon Mariskoolin väri? Onko se pomeranssi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skooli taitaa olla sävyltään hiekka. Olen tuon saanut lahjaksi, mutta päätellen Kastehelmi tuikkukupista, joka on ihan saman ruskea, niin veikkaan siis hiekkaa :)

   Mun on pitänytkin ostaa kokeeksi Robertsin suklaakahvia, mutta en ole vieläkään muistanut. Ehkä suklaakahvi pakkaus jossain kaupassa hyppää vielä kärryyn, ja pääsen minäkin sitä testaamaan.

   Poista
 2. Täälläkin tapana laittaa joulunaikaan kahvin sekaan kardemummaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kardemummasta tulee kiva tuoksu kahvia keittäessä. Mulla oli joku aika sitten muutenkin ihme kardemumma himo ja laitoin sitä muffinsitaikinaan ja ties vaikka minne (kormakastikkeeseen)

   Poista
 3. Kardemummaa pitääkin kokeilla kahviin, tykkään kovasti kardemumman mausta, äitini tapasi laittaa pullaan kardemummaa. Kaneli on myös mukavan makuista kahvissa, pannun pohjalle vähän kanelijauhetta ja kahvi saa suodattua päälle.

  Tuossa muutama postaus aiemmin kyselin teepannustasi. Asia jäi vaivaamaan, kun sotkin Arabian sarjoja keskenään eli muistelin Ruska-sarjaa, joka on suoraviivaisempi. Pannusi on Mahonki-sarjaa, joka on samaa sarjaa kuin Kaarna, mutta kiiltävällä lasitteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas! Se on sitten Mahonki-pannu :) Kaarna-sarjaa on viime aikoina näkynytkin aika paljon ainakin Porvoon kirppareilla, mutta tätä kiiltävällä pinnalla toteutettua kaveria näkyy harvemmin. Jostain syystä minun makuuni tämä Mahonki osuu paremmin, vaikka eipä tuo matta Kaarnakaan ole hullumpi.

   Kaneli toimii myös!

   Poista
 4. Oi ihana kahvitteluhetki sulla! Ja jtuollainen pienikin muutos kotona tekee kyllä mielelle ihmeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä huonekalujen siirtely aina kaamosmasennuksen voittaa (ai niin, pitikös sitä sanoa kaamosoireilu eikä -masennus, jos ei ole kyse sen vakammasta...)!

   Kahvi+suklaa = match made in heaven :))

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...