.

18.11.2012

Tea Time Tea Light

















































































Enjoy this moment, this moment is your life.

Nauti hetkestä ja silleen. Ruskea teekannu on tämän päiväinen kirppislöytö. Teen suurkuluttajana tykkään kokeilla erilaisia teelaatuja sekä -makuja. Välillä on kiva keitellä vain kuumaa vettä ja valmistaa tee suoraan mukiin. Useimmiten keitän teen kuitenkin teekeittimellä tai sitten laitan pieneen kannuun teetä hautumaan. Minulle kelpaa niin pussi- kuin irtoteekin. Suosikki teesekoituksissa on yleensä vähintäänkin ripaus sitrusta.


Ni Hao Yall

11 kommenttia:

  1. Kivat, kodikkaat kuvat!

    Minustakin on tullut teen suurkuluttaja: Jos kello on yli 15 ip, oikein on himo saada jo iso mukillinen teetä. Ja nytkin tässä työpöydällä on KoKon muki (pale pink), jossa tavallista, hyvää Twinings-teetä.

    Tuo teekannu on löytö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvaus on nyt sangen haasteellista valon puutteen takia, mutta täytyy marraskuultakin saada kotoilu kuvia :)

      KoKot on kanssa ihania ja ne sopii tosi hyvin yhteen myös vaikkapa Teemojen kanssa.

      Kirpparin kassa sanoi tänään myös "oho" kun toin tuon kannun kassalle. Nyt kun mulla on ollut kirppispöytä toista viikkoa, niin tulee taas rampattua kirppiksellä ihan eri tavalla (tuotto heikkoa, löydöt lämmittää :)

      Poista
  2. Onpas tosiaan mukavanoloiset kuvat! Tekee heti mieli keittää teetä, kun näitä kuvia katsoo :) Hyvät kuvat siitä huolimatta, että valoa on vähän. Minäkin haluaisin osata ottaa noin hyviä kuvia, mutta järkkärin kanssa harjoittelu ei vielä ole edistynyt kokeiluasteelle...kamera ja ohjeet löytyy kylläkin. Ulkona auringonpaisteessa digipokkarilla räpsii vielä vaikka mitä, mutta sisäkuvat on haasteellisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitan ottaa sisäkuvatkin ilman salamaa, mutta sitten ollaan nopeasti siinä tilanteessa, että käsivaralta ei voi enää kuvata. Nämä kuvat otin niin, että kattovalot olivat reilusti päällä, vaikka tarkoitus oli tuoda esiin kynttilätunnelmaa.

      Kannattaa ottaa digikamerasta yksi säätö / ominaisuus kerrallaan haltuun. Itse olen välillä etsinyt netistä kuvausvinkkejä, ja kokeillut niitä sitten omalla kamerallakin.

      Poista
  3. Ok, kiitos tiedosta! Kattovalot ei näköjään syö tunnelmaa liikaa, täytyypä kokeilla. Jalustakin löytyy...ja tuo vinkki, että "pala kerrallaan" säädöt haltuun kuulostaa hyvältä - täytyy edetä niin, ettei heti lannistu ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mullakin on kameranajalka, mutta sitä tulee harvemmin käytettyä. Pitäisi, ehdottomasti pitäisi! :)

      Poista
  4. Kaikki oikein noissa kuvissa <3 Hienot nuo tuikutkin, ja upea kannulöytö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kastehelmi alkoi houkuttaa tuikkukuppina, kun väreinä ovat nämä seesteiset ja maanläheiset ruskea ja harmaa. Kannu on aika kaunis kansa :)

      Poista
  5. Kannu on kiva löytö; nätti ja nostalginen. Onkos tuo Arabian sarjoja vai ulkomainen? En oikein näitä "ruskeita" sarjoja tunnista, vaikka niistä ihan tykkäänkin, mutten omista (vielä ainakaan, minä astiahullu :D). Kannu on todella siistin ja hyväkuntoisen näköinen.

    Mie juon teetä syksyisin ja talvisin, keväällä ja kesällä se jää pois pikku hiljaa. Tykkään juoda teetä, kun ilmat kylmenevät ja illat pimenevät. Teetä tulee juotua rauhallisemmin ja nautiskellummin kuin kahvia, jonka ryystän usein suht vahdilla kofeiinihimoissani. Tuplakahvinkeittimessäni on erikseen teen haudutusosio toiselle pannulle, mutta minä se vaan pussiteetä keittelen! :D Tykkään mustasta teestä, sitruunasta vähästi siinä mukana mielellään myös eli perus Twinigs Earl Grey maistuu paremmin kuin hyvin, en ole vielä innostunut kokeilemaan uusia teemakuja, niitähän on vaikka mitä. Onkos tuo muuten Saanan ja Ollin suunnittelma teepurkki Liptonille?

    Ihana tunnelma kuvissasi taas! Harmaat ja ruskeat (se taitaa olla se hiekka ruskean värisävynä?) Kastehelmi-tuikut ovat alkaneet kiinnostaa, mulla on samoja värejä Kivi-tuikkuina ja niitäpä olisi kiva yhdistää toisiinsa.

    Tulipas pitkä jorina näin maanantai-aaamusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa maanantaita! :)

      Kyllä kannu taitaa Arabiaa olla. Näyttää ihan Kaarnalta, joita yleensä olen kyllä nähnyt mattavärisenä. Tässä taas on tuollainen kiltävä lasitus.

      Mulla menee kuumat juomat niin, että syksyllä ja talvella tulee myös kaakao kuviin, muuten saatan juoda kupin kahvia päivässä ja litroittain teetä :)

      Kastehelmi on ollut mielestäni ihan kiva jo aiemminkin, mutta nämä (uudet?!) ruskean ja harmaan sävyt saivat minut sitten ihan tuikut hankkimaankin.

      Poista
    2. ... ainiin, ja tosiaan tuo taustalla hieman näkyvä teepurkki on tosiaan Liptonin mukava uusi kylkiäinen. Porvoon cittarista en löytänyt vihreää, joten punainen purkki tuli meille :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...