.

31.1.2011

Sopimuksia

Taustalla raksaprojekti etenee. On niitä paperihommia. Kaavakkeita, hakemuksia, muistilappuja, ohjeita sekä sopimuksia. Naapurien kuulemisen olen saanut suoritettua tasolla 2/3. Sen kolmannen kuulemisen olen alustanut puhelimitse ja lähettänyt papereita kirjeitse toiselle paikkakunnalle. Toivottavasti kaavake palaa minulle piakkoin.

Sitten on noita sopimuksia. Sähkösopimuksen olen tehnyt, ja otan mittakeskuksen sekä liittymiskaapelin myös sähköntoimittajan kautta. Kaupungin teknisen keskuksen kanssa olen hoitanut myös vesi- sekä viemäriasiat. Näistä kaikista liittymistä tulee tietysti ihanat laskut kotiin. Laajoihin kaistoihin en ole vielä tehnyt sopimuksia. Olen kyllä äänestänyt kuituvetoa tänne meidän mäelle, mutta epäilen suuresti sen saatavuutta vielä ensi syksynä.

Talotehtaalta tulee varmasti parin päivän sisään perustusten suunnittelijalle viimeistellyt tiedot sekä useampi sarja leimakuvia. Tämän jälkeen katsastetaan sähköurakoitsijoiden sekä lvi-toimijoiden kanssa tarjoukset kasaan. Ja jossain tässä välissä alkaa tuntua siltä, että on aivan älytön kiire. Miten ihmeessä ehdimme saada perustukset valmiiksi ennen kuin talotehtaan toimitus lähestyy tonttia? Pitäisiköhän lähteä sinne tontille huiskimaan samantien. Lumilapio minulta löytyy ainakin.

Kiireen tunnusta huolimatta odotan tuota kevättä ihan täbinöissä. Uusien fonttien* testaaminen pamautti vielä kaiken kukkuraksi runosuonet auki. Voi olla, että ihan tämän pohjalta ei kannata vielä päivätöitä lopettaa.


*Ilmaisia fontteja voi käydä kurkkaamassa vaikkapa dafont.com sivuilla. Kun löydät sopivan fontti vaihtoehdon, tallenna pakattu fonttitiedosto omalle koneellesi ja pura tiedosto. Hiiren oikealla painikkeella voit valita "asenna" ja tallentaa fontin Windowsin font -kansioon. Mac ja Linux käyttäjät tekee varmasti jotain samantyyppistä?!

Ja vielä muistaessani: Sain 37 tuntia vuorokaudessa blogin Leenalta Stylish Blogger Award tunnustuksen. Kiitoksia!

5 kommenttia:

 1. en tiiä tuliko se mun aiempi viesti perille, mutta toistan. Kivasti olette saaneet jo hommia alulle. Sopimusten tekeminen on kyllä kovaa hommaa ja ennenkaikkea aikaa vievää. Kiva runo ja fonttikin on nätti :) ( en nyt sanasta sanaan muista mitä aiemmassa viestissä kirjoitin ;)

  VastaaPoista
 2. Tykkaan fontista. Oikein lennokas. Ja runosuonen pulpuntakin on mallikasta! Sinulla on siella mukavasti pullat uunissa. Myotatuulta!

  VastaaPoista
 3. Johanna: Taisi kadota ensimmäinen viesti taivaa tuuliin, mutta tuo seuraava kirjautui onneksi ihan perille asti, kiitos : )

  Kyllä soitteluun ja tiedon etsintää sekä paperihommiin aikaa menee. Onneksi tämä on sellainen työvaihe, johon omat taidot riittää!

  Johanna: Taiteellinen on fontti, ja kivahan näitä on kokeilla. Löysin yhden toisenkin hauskan. Siitä tulee sellaista dymo-tarramaista jälkeä.

  Myötätuulta projekti kaipaakin! ♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos fonttivinkistä! Nyt täytyy odottaa viikonloppoua ja yrittää saada Lumimies töihin;-) Minä en ymmärtänyt mitään...

  VastaaPoista
 5. Ai fontin tallentamisesta omalle koneelle? Jos sinulla on siis windows käyttis, niin selaile fontteja tuolla Sitella ja kun löydät hyvän niin klikkaa "download". Näin lataat zip-muotoiset fontin koneellesi. Mene pakatun zip-tiedoston päälle hiirellä ja paina hiiren oikealla "Extract here" eli pura. Puretun tiedosoton (muotoa .ttf) päällä klikataan taas hiiren oikeaa painiketta ja valitaan "Install" tai asenna, jolloin fontti asentuu windowsin font-kansioon. Pääasia on siis se, että saa uuden fontin loppujen lopuksi oikeaan kansioon tallennettua.

  Tulikohan siinä vaiheet oikein kerrottua : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...