.

10.1.2011

Hirvittää, osa 2

Edellisen kerran hirvitti, kun tilasin talon säältä suojaan, enkä niin sanotusti viittä vaille valmiina, vaikka vakaa aikomus oli ottaa talopaketti vastaan lähes valmiina. Nyt olisi sitten sitä kevyttä puhdetyötä tarjolla, jotta saa sen tulevan talon joskus valmiiksi asti. Joskus... joka sattuu olemaan yllättävän lähellä.

Sain leimakuvat Teritaloilta tänään postitse, eikä siinä mitään. Ainahan postia on kiva saada, ja varsinkin talopostia. Leimakuvien ilmestyminen postilaatikkoon tarkoittaa kuitenkin sitä, että myös minun pitää osata tehdä osani, jotta voin palauttaa kuvat ja niihin liittyvät selvitykset takaisin talotehtaalle noin viikossa. Sähkösuunnitelmia, ilmanvaihtoa, lämmön talteenottoa, väliseiniä, perustamistapaa. Tarjouksia. Osaajia. Tekijöitä.

Minulla on jotain, pieniä tunnusteluja sinne ja tänne, mutta sangen vähän valmista ja sovittua sekä aikataulutettua. Maanrakennustyöt voitaisiin aloittaa siinä maalis-huhtikuussa. Talo tulisi toukokuun alkupuolella. Pitäisi olla telineitä, puutavaraa, suojapeitteitä ja kuormalavoja. Ehkä onkin. Tärkein työkaluni on puhelin, ja sitä osaan käyttää, myös sähköpostilla voi lähetellä kutsuhuutoja eetteriin. Kukkuu, kukkuu, kuuleeko osaaja-tekijä-tyyppi?

Elämässä pitää olla tavoitteita. Ja rakkautta. Piikkilanka tulee pyytämättäkin, varsinkin jos luonteenlaatu on sellainen, että järjestää itselleen aina uusia pikku projekteja sekä tekemistä. Mitäs läksit.


Ja näitä polkuja...
Parin päivän vesisateen jäljltä kaikki on lits-löts. Tekisi mieli sanoa jotain keväästä, mutta en sano muuta kuin HYVÄÄ TUULISPÄIVÄÄ!

13 kommenttia:

 1. Mä lähetän sinulle niin paljon halauksia tuohon projektiin. Olet rohkea äiti kun tuollaiseen urakkaan lähdet. minusta ei yksin olisi koko palettia hoitamaan. Oikein paljon tsemppiä teille. <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Johanna, tulivat perille ♥ Tsemppiäkin tarvitaan : )

  VastaaPoista
 3. Mua kuule oikein harmittaa, kun en osaa olla avuksi! Oi miksi en koskaan rakentanut taloa, miksi? Revin täällä hiuksia ja ripottelen tuhkaa ylle.

  Mutta ei taida talonrakennustaidot siitä karttua. Täytyy tyytyä lähettämään kannustavia ajatuksia.

  VastaaPoista
 4. Heh, ei tässä sentään tarvitse vielä äärimmäisiin tuhkametodeihin ryhtyä : ) Kannustavat ajatukset toimivat hyvin, ja koitan tuota tietoa kaivaa sieltä sun täältä.

  Joten kiitos paljon Johanna mukana olemisesta! ♥

  VastaaPoista
 5. Jätin eilen monisanaisen tsemppiviestin, mutta en vissiin onnistunu. Piti sanoa, että elämä se soljuu eteenpäin ja asiat loksahtelee paikoilleen pikkuhiljaa. Välillä tää raksaaminen on nii ahristavaa aikaa. Kyllä sä siitä selviät. Onhan sulla ainakin virtuaalituttavia =D

  VastaaPoista
 6. Heini, tuo on totta. Välillä vastustaa ja toisinaan (onneksi) hommat etenee lähes itsestään. Ja itse asiassas rakentaminen ei ole vielä ahdistanut, mutta monet selvittämättömät asiat hirvittää (pitäisi osata ottaa asia kerrallaan?!)

  Kyllä täällä blogissa on tosiaan kiva rakentamista ja muutakin funtsia! : )

  VastaaPoista
 7. Urakkaahan tuossa on, mutta eiköhän siitä selvitä suomalaisella sisulla. Ja asioillahan on aina tapana järjestyä, joten ei muutaku tuulta päin :)

  Kohta tosiaan alkaa ne ensimmäiset hommat. Ite jotenkin ajattelen, että siihen onv ielä hyvin pitkä aika, mutta kohtahan se tosiaan jo on, hui jännää! Toivotaan, että lumet sulaisi hyvissä ajoin, että hommat päästään aloittamaan (tai pääseehän ne, mutta on se mielekkäämpää ilman lumia).

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Anne, no waude, mikä kuva taas! Onko sulla järjestelmäkamera?

  VastaaPoista
 9. hyvää tuulispäivää myös sinulle.

  VastaaPoista
 10. Onnenhippuja: Sisua! Ja asioilla on tapana järjestyä, niin kuin sanoit. Siihen pitää vaan uskaltaa luottaa.

  Meillä kun talotoimitus on merkattu vko 16-17, niin eipä tässä ole enää kuin 14 viikkoa aikaa saada kaikki tontilla valmiiksi. Hui.

  Leena Lumi: Kiitoksia! Minulla on Canon EOS400D, eli järjestelmäkamera. Olen tässä vuoden päivät unelmoinnut kameran päivittämisestä uudenpaan, mutta se on vielä toistaiseksi toiveissa.

  VastaaPoista
 11. Mi, tuulee vaan edelleen ja peltikatto rytisee. Mukavaa tiistai päivää sinne takaisin!!

  VastaaPoista
 12. Voimia vaan kovasti projektiin kyllä niitä palkitsevia hetkiäkin varmasti riittää matkan varrella ;)

  VastaaPoista
 13. Juu, ja se paras palkinto on edessä tietysti sitten kun pääsemme muuttamaan. Tuntuu vaan jotenkin vielä niin epätodelliselta tuo rakentaminen, varsinkin kun nykyisestä kodista on näköyhteys tontille (näkyy vain lunta).

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...