.

20.1.2011

Tapettia vai tarraa?

Sisustus vaihtoehtojen ja materiaalien kartoitus on kovasti käynnissä. Hyviä ideoita sekä linkkejä olen löytänyt myös lukemistani blogeista. Kiitoksia! Olen bongaillut materiaaleja livenä rauta- ja sisustuskaupoilla, sekä selaillut nettitarjontaa läpi.

Lasten makuuhuoneiden värimaailma meillä on jo mietittynä. Sitä emme ole päättäneet, että miten nuo värikoodit toteutetaan. Lapset kannattavat seinien maalausta, mutta ei tapetointiakaan ole poissuljettu. Seinätarravalikoimat tuovat vielä oman hauskan lisänsä vaihtoehtoihin.


Olen ihaillut sisustuslehdissä tarratoteutuksia. Yllä näkyvä Klaus Haapaniemen suunnittelema sisustustarra "Sammakko ja kuu" on varsin herkku väritykseltään. Kyseistä tarraa, sekä muitakin Haapaniemen malleja myy suomalainen verkkokauppa Zocca.fi. Näissä tarroissa on Haapaniemelle tyypillistä satumetsätunnelmaa.

Tyttärien suosikiksi nousi kuitenkin Zoccan valikoimasta Gelati Woods -niminen sisustustarra. Kumpainenkin haluaa tietysti tismalleen saman tarran, ja sehän ei nyt onnistu, joten mietitään vielä. Haluttu herkku näkyy tuossa alla olevassa kuvassa. Kyseessä on muuten reilun kokoinen tarra (250 x 250 cm) vaikka tuo hämärän kokoinen basilika kuvassa kummiteleekin.


Avaraan ja yhteinäiseen keittiö-olohuone tilaan haluan jotain rauhallista ja mukavaa. Väripaletti tulee olemaan joko beigen suuntaan tai harmaalta asteikolta. Ajatuksena on myös valita joku ison yhtenäisen tilan seinistä, ja maalata se tummemmalla sävyllä.

Vaatehuoneen sekä kodinhoitohuoneen seinien kanssa voi tehdä sitten ihan mitä vaan. Kun sopiva vaihtoehto löytyy, se voi olla tapettia, maalia taikka tarraa. Väriä elämään! Vaatehuoneeseen voisi sopia vaikka keltainen. Tulisi sitten aurinkoa oven täydeltä, kun siellä piipahtaisi.

Työhuoneeseen haluan jostain kumman syystä jotain vaaleansinisen ja turkoosin väliltä. Minulla on mielikuva tapetista, jota haluaisin ainakin yhdelle pitkälle seinälle. Mielikuvan mukaista tapettia en ole vielä löytänyt, mutta Eijffingerin Pip näyttää ainakin oikeaa suuntaa. Tästä tapetista on monta säihkyvää värivaihtoehtoa saatavilla.


Seinäpinnoille tulee tietysti maali, ja päädymme varmasti tilaamaan muutaman tarrankin. Tapettia toivon löytäväni muutamalle seinälle, mutta alustavasti en suunnittele suurta tapettiurakkaa.

© Zocca Design (Sisustustarrat)
© Eijffinger (Tapettimalli)

9 kommenttia:

 1. Tsekkaa myös tää: http://www.photowall.fi/
  Laitamme varmaan pikkuraksaajan seinälle tuolta jonkun kivan...

  VastaaPoista
 2. Meillä näyttäisi olevan aika sama maku monessa asiassa! Haapaniemen seinätarrat on aivan omaa luokkaansa ja tuo alimmainen tapetti tosi kaunis!

  VastaaPoista
 3. Mulla on vierasmakkarissa turkoosi Laura Ashley ja ikinä, ikinä en yhtäkään kuvaa siihen lumoavaan seinään (kahteen) iske. Muut ovat paneelia, kun se huone on alakertaa ja vieressä on takkahuone, jossa puolipaneeli.

  Tuota tarrajuttua en ollut kuullutkaan...

  Olen muutaman kerran oikein esitellyt blogissa tapetteja. Taidan lähettää sinulle aamulla muutamia kuvia meiliin. Jos haluat. Nyt en enää jaksa. (Menin kehumaan, 'ettei yhtään flunssaa ole ollut ja nyt..."

  Kirjoitan muistiin post it-lapulle.

  Turkoosi on upea väri♥

  VastaaPoista
 4. Onpas herkullinen tapetti! Itse olen hulluna tapetteihin, mutta tarrat tosiaan saattavat olla nuoremman väen mieleen.

  VastaaPoista
 5. Harri: Kiitos vinkistä! Omistakin kuvista voisi tietysti kehittää jotain kivaa, mutta ehkä joku taulu tai juliste koko voisi olla niihin paras.

  Leena: Haapaniemellä on tyylinsä, joka toimii monenlaisessa toteutuksessa. Ja kyllä minä ottaisin samantien vaikka teidän kylpyhuonerempan matskut myös omaan käyttöön, joten tyyli natsaa aika lailla.

  Leena Lumi: Laita ihmeessä tulemaan kuvatuksia! Helsingissä on se Laura Ashleyn myymälä, ja voisi olla pätevä sisustusvaellus -kohde.

  Pikaista paranemista ja flunssalle häätö käpälämäkeen rip-rap!

  Jaana: Noissa Eijffingerin tapeteissa värit leiskuvat. Tuosta kyseisestäkin oli ainakin vihreää, hopeaa, keltaista ja punaista. Vahvoja värejä, mutta myös piristäviä ja iloisia.

  VastaaPoista
 6. Nuo tarrat ovat kyllä kivoja. Satumetsä -teema puree muhun! Minä olen lupaillut yhdelle lapselle, että hän saisi itse maalata seinälleen taulun. Siis suoraan seinään. Saas nähdä koska päästään tähän vaiheeseen.

  VastaaPoista
 7. Johanna, maalaamisessa on tietysti esivalmisteluja huonekalujen siirtämisessä ja paikkojen suojaamisessa, mutta muuten mukava tapa piristää huoneen ilmettä. Ja jos vanha väri / kuvio kyllästyttää, vain uutta maalausta päälle. Eli ei kun nuori taitelija teostaan tekemään!

  Kyllä tuossa Haapaniemen (piirustus) käsialassa on se Taika-astioistakin tuttu henki. Eli toimii!

  VastaaPoista
 8. Ihanan näköisiä tarroja ja tuo tapetti on niiin kaunis!
  Täälläkin jo mielessä käydään läpi talon värimaailmaa :)

  VastaaPoista
 9. Onnenhippuja: Talon rakentamisen mieluinen vaihe on nuo sisustusvalinnat. Voisi kai se itse rakentaminenkin olla, jos osaisi... : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...