.

21.1.2011

Keittiösuunnitelmia

Keittiöideoista itse suunnitteluun. Talotehdas oli piirellyt pohjapiirroksiini esimerkki keittiötä. Talotehtaan asettelussa on paljon hyvää, ja se toimii minun omien suunnitelmien pohjana. Piirtelin eilen illalla Ikean keittiösuunnitteluohjelmalla ensimmäisiä koeversioita keittiön kiintokalusteista. Ohjelma oli helppokäyttöinen ja toimi mukavasti. Ainoa hassu ominaisuus oli, että valitsemani valkoiset kaapin ovet näkyvät 3D-versiossa harmaina. Tuoteluettelossa ovien värit ovat aivan oikein. Kaapin ovien väri tulee olemaan valkoinen, harmaa tai musta. Lopullista päätöstä en ole vielä tehnyt. Se vähän riippuu...
Suunnitteluohjelmaan ei ollut helppo mukauttaa avokeittiön pohjaa, joten vasemmalla näkyvä seinä on "haamuseinä", koska tuota ei ole oikeasti olemassa. Saarekkeen haluan vetolaatikoin, ja yläkaappeja en usko tarvitsevani juurikaan. Lieden ja uunin sijoittaisin oudosti kuvassa näkyvällä tavalla. Suositus on kuitenkin jättää laskutasoa lieden kumminkin puolin vähintään 40 cm. Ehkä pelkona on, että ihmiset pudottelevat kattiloita lattialle?! Allas on pienehkö ja tässä ikkunan edessä. Ei välttämättä kaikista käytännöllisintä. Muutaman vitriinikaapin heitin oikealle seinälle. Ehkä meillä on sen verran kivoja astioita esillelaitettavaksi, että muutama vitriinikin menisi.


Keittiöseinällemme on kaksi pienehköä ikkunaa, ja minun onkin tarkistettava millä korkeudella ikkunan alareuna on lattiatasosta. Piipahdin tänään Kvik-myymälässä sisällä, ja sieltä kerrottiin Kvikin alakaappien olevan "omaa" mitoitusta. Tarjoukset tulen pyytämään Ikeasta, Kvikistä sekä muutamasta muusta paikasta. En ole vielä haudannut myöskään sitä vaihtoehtoa, että löytäisin jostain hyväkuntoisen purkukeittiön. Ainakin rungot kiinnostavat käytettyinäkin. Säästää sitten pitkän pennin asuntolainaan.

Oikeastaan tuon keittiön suhteen ei ole hirveästi mitään suunnattomia unelmia, tai sitten en tohdi vain päästää itseäni valloilleen. Mopo ei myöskään karkaa, kun painelee vähän lompakolla otsaa. Se helpottaa!

Rentoa viikonloppua! Taidan ihan ensimmäiseksi täräyttää viikkosiivoukset kehiin, ja sitten tuijotella kynttiöitä.
Ps. Onko kokemuksia & vinkkejä jostain muista (3D)piirto-ohjelmista, joilla voisi pyöräytellä esimerkiksi kylpyhuone-, wc-, kodinhoitohuone- sekä pihasuunnitelmat? Freeware, all-in-one?? Anyone?

9 kommenttia:

 1. Mä tein tolla: http://www.plan3d.com/ noita meidän kuvia. Ei ilmainen, mutta ei kalliskaan, olisiko ollut about 20 USD vuoden lisenssi tms.

  VastaaPoista
 2. Tuosta Plan3D:llä tehtyjä kuvia:
  http://kotilahelaan.blogspot.com/search/label
  /Plan3D

  VastaaPoista
 3. Ai kun näyttää kivalta! Ja tämä oli vasta ensimmäisiä versioita, eikös niin? Olisiko harmaa tämä sävy, joka kuvissa näkyy?

  Sinulla on kyllä mielenkiintoinen projekti! En meinaa nahoissani pysyä, kun odotan kuvia valmiista kodista :)

  VastaaPoista
 4. Me ollaan ruuvvattu 3d-kuvia ilmaisella Googlen Sketchupilla. 3D-warehousesta löytyy jopa kaikki ikean kaappirungot ja valkoiset ovet erikseen, toki myös muita huonekaluja ja sisustukseen liittyvää.

  Juurikin työnalla on saunan ja pesuhuoneen mallinnus.

  http://sketchup.google.com/

  VastaaPoista
 5. Harri: Kiitoksia vinkistä! Katselin blogistanne noita kuvia, ja heti bongasin myös pihakuvaversioita. Tallissa taisi olla mersu ja talon takana poreallas / palju?! ; )
  Hyvännäköisiä kuvia tuolla ainakin syntyy!

  Johanna: Tuossa 3D-kuvassa kaapin ovet näyttävät harmailta, vaikka valitsin valkoiset ovet. Ehkä valkoinen ja musta menevät tuosta harmaasta ohi. Nyt on tiukka pohdinta... valkoinenvaimusta valkoinenvaimusta...

  ps. kirjoittelin Leena Lumen äskettäiseen postaukseen kommenttia, joka koski sinun blogiasi (mutta tuli jokin #¤##&5/ server error): ehdottelin, että älä liikoja profiloidu, vaan anna mennä tuolla nykyisellä linjalla "elämää & ilmiöitä suomalaisin silmin". Minusta on tosi kiva lukea kuulumisia ja havaintoa lähiympäristöstä.

  Jos joskus astun Amerikan mantereelle, niin haluan tsekata ainakin jättimäisen marketin ja kurkkia josko jostain löytyy vielä vanhaa kunnon diner-kulttuuria!

  VastaaPoista
 6. Marko: Kiitoksia, tuota Googlen sketchuppia haluan kokeilla! Kodinhoitohuoneen osalta KAIKKI ainakin haluavat tietää, että mihin tulee ilmanvaihtokone ja missä on ryhmäkeskuksen paikka. Minä määrään sitten, että mihin se pyykinpesukone laitetaan!

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttää jo tämäkin suunnitelma! lieden vierellä oleva laskutilasuositus on varmaanki sen vuoksi, ettei pienet lapset saisi kattiloita revittyä sieltä alas tai poltettua sormia liesiellä.

  Meidänkin pitäisi aloittaa keittiön suunnittelu :)

  VastaaPoista
 8. Onnenhippuja,
  keittiösuunnitelmia on kiva hahmotella tuollaisella suunnitteluohjelmalla. Käy ainakin kivaksi etukäteis pohjaksi, jos varaa ajan jonkin firman keittiösuunnittelijalle. Toki tuon homman voi kokonaisuudessakin jättää ammattilaisten tehtäväksi.

  Hmm. Ehkä meidän lapset eivät enää roiku liedessä. Voisin siis jättää lieden reunimmaiseksi. Meidän keittiön ikkunat on hassun muotoiset, joten pitää ottaa huomioon asettelussa.

  VastaaPoista
 9. Minä haluan ehdottomasti työtasoa lieden molemmin puolin siksi, etten halua paistinpannujen tms. pitkien kahvojen ylettyvän laidan yli ja aiheuttavan vaaraa. Jos ikkuna sallii, jatkaisin ehdottomasti työtasoa nurkkaan asti. Tai laittaisin ikkunan lähtemmään reilusti lattiasta. Noin ottaa minun silmääni. Muuten näyttää hyvältä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...