.

9.1.2011

Talopiirroksia

TERITALOT MODERNA 148 BY ANNE
Tuleva kotimme on muokattu Teritalojen Moderna 159-mallista*. Suurimmat muutokset alkuperäiseen olivat talon kutistaminen olohuonepäädystä. Tuossa yhteydessä jäi yksi wc sekä vaatehuone pois. Tavoitteena on siis rakentaa riittävän iso koti kolmelle, mutta niin, että ylijäämäneliöitä ei ole, ja talo tulee olemaan tehokkaassa käytössä. Talon kerrosalaksi jäi muutosten jälkeen 148 m2. Jokaiselle on oma makuuhuone, jonka lisäksi talosta löytyy sauna, kodinhoito, kettiö-olohuone sekä työhuone. Jonkinlaista varastotilaa tarvitaan tulevaisuudessa. Todennäköisesti rakennetaan autokatos, jonka yhteyteen tulee ainakin kylmää varastotilaa.

Tässä siis pohjapiirroksemme. Alkuperäisestä meidän versio poikkeaa myös siinä, että nyt talossa on kaksi takaovea. Työhuoneesta ei siis aiemmin päässyt pihalle. Lisäksi keittiöstä vei ovi työhuoneeseen, mutta sen suljin. Työhuoneen ja olohuoneen erottaa toisistaan meidän versiossa pariovet. Halutessa olohuonetta voisi jatkaa pitkäksi pötköksi tuonne työhuoneen puolelle.Keittiöön on piirretty saareke, mutta en aio sijoittaa sähköliettä saarekkeeseen, vaan takaseinälle vesipisteen läheisyyteen. Varsinaista keittiösuunnitelmaa meillä ei ole vielä. Keittiö-olohuoneealueen kohdalla on korotettu sisäkatto (saksiristikot), joka tuo kaipaamaani ilmavuutta taloon. Muiden huoneiden osalta sisäkorkeus on 2500.

Tälläistä hieman moderninpaa taloa alamme nyt siis rakentamaan. Alustava toiveeni oli projektiin lähdettäessä, että rakennamma puolitoistakerroksisen hyvin perinteisen ja puuverhoillun mökin maalaismaisemiin, mutta näin siinä sitten kävi. Kaava määrää tontille rakennettavaksi 1-kerrosratkaisun, ja minulta napsahti rakennustunnelmat tälläisen ulkoasun suuntaan.

Talossa on pulpettikattoa sekä harjakatto-osuus olohuoneen ja keittiön kohdalla. Makuuhuoneen ikkunat ovat pienehköt, ja olohuoneessa sekä ruokailutilassa ikkunaruutuja puolestaan riittää. Siitä voi sitten teetä hörppiessään katsella niittyä ja ihmetellä elämää.

*Teritalojen Moderna 159-mallista ei löydy (enää) sähköistä versiota. Verkkosivuilta löytyy muita Moderna toteutuksia.

27 kommenttia:

 1. Todella hyvältä näyttää kotinne pohja ja julkisivut. Kyllä tuossa kelpaa asustella. Tykkään erityisesti tuosta makkarista, josta tulee käynti ulos, se ois aika herkku meillekin :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Johanna. Tuo takaovellinen huone on se tuleva työhuone. Minulle jää siis pieni kymmenen neliöinen makkari. Tosin itsekin tuota pohjaa tutkiessa aloin miettimään, josko sittenkin majailisin takapihan puolella "työhuoneessa" ja varsinainen työpiste tulisikin sitten pienimpään huoneeseen. Voisi olla huonekalujen sijoittelun kannalta myös parempi.

  Iltapäivän aurinko on tosin talon takaosassa, joten kuumana kesäpäivänä etupuolen makkarit pysyvät viileämpinä. Funtsausta...

  VastaaPoista
 3. Näyttää oikein hyvältä ja toimivalta! Varsinkin tuo avara tupakeittiö on oikein mukavannäköinen.

  VastaaPoista
 4. Neiti S: Näin kuvassa ja omissa mietteissä juuri tuollainen keittiö-olkkariyhdistelmä vaikuttaa kivalle. Toivottavasti on myös sitä käytännössä!

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää ja itseäni ihastuttaa tuo ikkunoiden paljous keittiössä ja olkkarissa!

  VastaaPoista
 6. Vautsi, ompa komia talo. Tulee varmasti kuin unelma. Itse tykkään tuosta keittiön saarekkeesta, meille tulee ehdottomasti joskus sellanen :)

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 7. Tosi kivalta näyttää pohjapiirros! Ihanat pariovet työhuoneeseen/makuuhuoneeseen ja keittiö/olohuoneratkaisu vaikuttaa myös todella mukavan avaralta. Keittiösaareke on myös kiva juttu ja sopii hyvin avonaisen ruokailutilan ja olohuoneen yhdistelmään. Itse olisin ottanut ehkä vielä seinän eteisen ja ruokailutilan välistä pois, mutta minä tykkäänkin loft-asumisesta. :-)

  VastaaPoista
 8. Onnenhippuja: Tähän aikaan vuodesta varsinkin kaikki mahdollinen valo saa tulla ikkunoista sisään. Talon etupuolella ei ole naapureitakaan, joten ei tarvitse hirveästi verhoilla näkyvyyttä kätkeä.

  Maria: Kiitoksia! Saarekkeeseen ajattelin saada kovasti vetolaatikoita eli säilytystilaa. Lieden ja liesituulettimen haluan seinän viereen.

  Absolutely white: Pariovista tykkään myös minä. Ja hei, alkuperäisessä piirroksessa eteisen ja ruokailutilan välinen seinä oli poissa! Tosin takan kohdalla oli seinäke eli hormi. Itse lisäsin sen seinän, jotta pystyy sijoittamaan huonekaluja sekä eteiseen (kaappitilaa) että ruokailutilaan (senkki).

  VastaaPoista
 9. Tosi hienolta näyttää!

  VastaaPoista
 10. Tästä on hyvä jatkaa. Tykkään tuosta katon polveilusta!

  Saareke on hyvä olla. Meillä siinä on vetolaatikot ylhäällä ja niiden alapuolella kaapit. Saa sitten isompia tavaroita säilöön.

  Teille tulee avaraa ja ilmavaa!

  VastaaPoista
 11. Jonna: Kiitos! Tykätään itsekin : )

  Johanna: Kyllä se aina helpottaa, kun saa jotain hommassa eteenpäin. Nämä kuvat lähtivät jo perjantaina eteenpäin pääsuunnittelijalle, eli seuraavaksi asemoidaan mökki tontille.

  Minä ajattelin saada vetolaatikoihin isoimman osan astioista ja riippuen lieden sijoittumisesta, ehkäpä jotain kuivatavaraakin.

  VastaaPoista
 12. Anne, näpsäkkä ratkaisu. Kun itse aikanaan exän kanssa rakensin Teritalon, mekin teimme siihen toisen uloskäynnin. Ja yhden lisäikkunan.

  Minustakin keittiösaareke kuulostaa hyvältä. Ja työhuone. Se voi olla sitten vaikka se kirjasto...

  VastaaPoista
 13. Leena Lumi: Työhuone on tosi hieno juttu, sillä nyt minulla on työpiste makuuhuoneen nurkassa. Työhuoneen käyttö tulee vieläpä olemaan runsasta, sillä teen töitä paljon kotoa käsin. Voi sitten tulevassa kodissa laittaa työhuoneen oven kiinni, ja poistua työpaikalta : ) Paitsi jos tuosta huoneesta tulee niin viihtyisä (kirjasto), että siellä tulee vietettyä aikaa muutenkin.

  VastaaPoista
 14. Näyttää tosi hyvältä! Pari ihan pikkujuttua tulee mieleen:

  Olisko kätevää, jos KHH:sta olisi suora yhteys vaatehuoneeseen? Tai vaikka ainoa yhteys? Eihän tuo matka toki nytkään pitkä ole...

  Voisiko pesuhuoneessa vaihtaa pöntön vastakkaiselle seinälle? Silloin se ei näkyisi suoraan saunan lauteilta.

  VastaaPoista
 15. Hieno pohja! Erityisesti ihastuttaa tuo keittiö-ruokailu-olkkari-kirjasto -"kompleksi". Ja kaksi vessaa on ihan must!

  Pari juttua tuli mieleen: Entä jos vaatehuoneeseen olisikin käynti suoraan khh:sta? Ja kurastopperi olisi seinän vieressä, jolloin sitä olisi kätevämpi käyttää saappaiden kuivatteluun? Myös karvapalleroiden tassujen pesu onnistuu paremmin kun ne saa pidettyä paikallaan nurkkaa vasten:)

  VastaaPoista
 16. Ja eikös tuo parempi puolisko taas ehtinyt ensin tänne kommentoimaan... Hauska huomata, että meidän taloudessa ajatellaan ainakin joistain asioista samalla tavalla. ;)

  VastaaPoista
 17. Kiva pohja : ) Kun nyt muutkin kommentoivat, niin minä taas lisäisin keittiöstä oven terasille. Nyt saa kantaa keittiöstä mutkan kautta sapuskoja ja kahvikupposet terassille.

  VastaaPoista
 18. Harri: Tuo KHH-vaatehuone ovi juttu... en tullut edes ajatelleeksi, joten hyvä pointti. Kahta ovea ei vaatehuoneeseen tietenkään kannata laittaa, jotta mahtuu jotain säilyttämäänkin. Vaatehuoltajan kannalta oven siirto olisi hyvä, mutta entäs ne vaatteiden hakijat (nyt ovi lähellä makkareita)?!

  Jotenkin vierastan tuota pönttöä saunatilassa ylipäänsä. Mieluiten saunan lähellä voisi olla pikku vessa, mutta ei taida onnistua. Saunan ovihan aukeaa kuvassa saunaan päin, joten vie sitä tilaa. Voisi ehkä aueta kodinhoitoon päin, ja silloin saunan pesuhuoneessa olisi pelivaraa.

  Kristiina: Kaksi vessaa on tavoitteena, tosin siinä on tuo sauna+pönttö asetelma, jonka olisin mielelläni ratkaissut muuten (ehkä tähänkin tottuu).

  : ) No teillä mentäisiin ainakin kodinhoidosta vaatehuoneeseen! Minäkin otan tästä hyvästä ideasta kiinni, ja mietin mahdollista oven siirtoa.

  Juu, ei niitä saappaita ole suoraan siihen oven eteen niin kiva jättää!

  Anonyymi: Kommentit ovat tervetulleita! Olen samaamieltä siitä, että varsinkin kesäaamuina olisi kiva vain avata keittiöstä ovi terassille. Olin jo häätämässä vessaa nykyiseltä paikaltaan, mutta huoneiden asettelussa tuo vessa sopi parhaitan siihen missä se jo olikin. Vaatehuonetta ajattelin tosin mahdollisena (pikku) wc-tilana, ja silloin olisi päässyt keittiöön puhkaisemaan ovenkin.

  VastaaPoista
 19. Hei,

  toimivalta näyttää!

  Onko keittiössä vesipisteseinustalla kaapistossa katko ikkunan vuoksi? Jos kaapisyo "katkeaa" noin kuin kuvassa nyt on piirretty, laittaisin minäkin katkokohtaan ikkunan paikalle oven. Ymmärsiköhän tästä.

  Jos kaipaat lisää komeroita makuuhuoneisiin, niin siirtäisin sängyt suoraan ovea vastapäätä (mikä ei tietty paras ratkaisu) ja kaapistoa heti vasemmalle/oikealle, näyttäisi mahtuvat kahteen huoneeseen näin 4 komeroa ja tuohon yhteen vielä enemmän. Meillä komerotila loppuu aina makuuhuoneista kesken...
  Toiseksi mietin, olisiko itse koittanut pyöräyttää vaatehuoneen eteisen vasemmalle puolelle. Niin että makuuhuoneet siirtyisivät nykyisen vaatehuonneen paikalle. Näin vaatehuone palvelisi myös tosi kätevästi eteistä, jos ei kaikki sinne mahdu...
  Mutta nämä sellaista hienosäätöä, varmasti toimii hyvin noinkin!

  VastaaPoista
 20. Ikkunan alle ei ole piirretty kaappia, mutta tuo ikkuna on kyllä kapea. Ja varsinaista keittiösuunnitelmaa ei ole vielä tehty. Talotehdas on noita sisustuksia piirrellyt varmaankin sen vuoksi, että on helpompi hahmottaa tilaa.

  Säilytystilaa tarvitaan kyllä. Makkareihin tulee mitä todennöisemmin yhdelle seinälle liukuovellinen kaapisto, jonka tarkoitus on vetää sisäänsä vaatteita sekä lasten tavaroita.

  Kiitoksia ideoista. Tuota vaatehuoneen siirtoa ja makkareiden siirtämistä eteenpäin en olisi osannut itse keksiä.

  VastaaPoista
 21. Hyvältä näyttää, varsinkin tuo keittiö olohuone akseli. Mukavan yhtenäistä ja avaraa. Tietää kivaa ikkunan pesua :). Kaksi vesi pistettä on keittiössä hyvä varsinkin siinä lieden vieressä pieni kaatoallas. Itse halusin sellaisen lieden viereen. Työantajani ja alkaa rakentamaan teri taloa tosin paketti on ollut jo 8 viikkoa myöhässä johtuen tulevista asuntomessuista.

  VastaaPoista
 22. Nayttää hyvaltä! Tuo ovi tyohuoneesta terassille on hyvä idea, meillä aikoinaan Halikon talossa pääsi ainoastaan khh:n kautta takapihan terassille ja se ei aina ole paras vaihtoehto vieraita ajatellen...

  VastaaPoista
 23. Täysikuun rakentaja: Apua, en ole ajatellut tässä vaiheessa vielä ikkunanperuja : )

  Aikamoinen myöhästyminen tuo 8 viikkoa. Siinä menee jo muut aikataulutukset ja suunnitelmat (sähkärit, kirvesmiehet...) uusiksi. Saapa nähdä miten meidän rojektin kanssa käy.

  Arto: Kiitos! Halusin tosiaan toisenkin takaterassille käynnin, ja koska en sitä järkevästi saanut keittiön yhteyteen, niin menee sitten tuolta kirjastosta.

  VastaaPoista
 24. Tuosta pesuhuoneen ovesta tuli mieleen, että siihen olisi aika hyvä laittaa liukuovi. Silloin ovesta kulkija ei teilaa oven takana olijaa...

  VastaaPoista
 25. Ainakin nykyisessä suunnassaan ovi on aika killeri. Taidan laittaa oven aukeamaan khh:n puolelle vasenkätisesti. Liukuovi voisi toimia kanssa, mutta silloin suunnittelema säilytystila vähentyisi (ellei ne kaapitkin olisi samaisen liukuoven takana... haa, ja sauna olisi piilotettu)

  VastaaPoista
 26. Itse asiassa ajattelin että liukuovi liukuisi seinän sisään...

  VastaaPoista
 27. Jaa : )

  Mä jo unelmoin kätketystä saunasta liukuoven takana... no ei kun laitan normi oven. Kohta täytyy omin pikku kätösin se ovi piirtää leimakuviin ja Kristiinalta otan tuon kurapisteidean käyttöön, vaikka tällä hetkellä perheessä ei ole (vakkari) tassukaveria, jota pitäsi suihkun kanssa metsästää.

  Muita muutoksia mitä kuvatuksiin tulee, on hormirakenteen piirustaminen (kuvissa on teräshormi, joka on ei-ei) ja tikarappusten sijoitus. Sitten se on siinä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...