.

5.1.2011

Sisustajan varaslähtö (lausutaan ale)

Nyt sisustetaan siis sitä taloa, jonka rakentamista ei olla vielä edes aloitettu. Tontilla on metri lunta, ja hyvä niin. Eipähän roudi ihan maan ytimiin asti. Pohjapiirroksia ei ole vieläkään näkynyt (kuulemma tekeillä), ja intoa seesteiseen odotteluun on ihan liikaa. Näinpä siis kohti alennusmyyntejä ajatuksena löytää jo valmiiksi uusia valaisimia, kenties verhoja ja mattojakin. Huoneiden määrän lisääntyessä tulee myös mööbeleiden määrän lisääntyä (matemaattinen tosiasia).

Kodin ykkösestä löysimme Violetin sävyiset verhot ja musta-kromin kattovalaisimen esikoisen huoneeseen. Tästä ei ole montaakaan päivää, kun neiti Violetti seisoi keittiössä punasipuli kädessään ja huudahti: "Tässä on värikartta minun tulevaan huoneeseeni!" Nuorimmaisen huoneesta on ilmeisesti tulossa jotain omenan vihreän ja oikein vaaleanpunaisen välillä. Teimme hänen huoneeseen yhden mattolöydön Ikeasta. Haimme samalla myös Ikean uusimman keittiöesitteen, jotta tuota keittiösuunnitteluakin pääsee aloittelemaan.
En yleensä valitse itselleni vaalean sinistä vaatetukseen taikka sisustukseen, mutta nämä Ikean pienet espresso kupit lautasineen olivat aivan liian sievät, joten olin pakotettu ostamaan ne mukaan. Yleisesti ottaen sellaiset perinteiset valkoiset espresso kupit ovat kauneimmat, mutta olen kerran löytänyt hauskat munakoison värisetkin. Vaihtelu virkistää? (Ainakin jos on vahvat kahvit kupissa!)
Meillä on huomattavasti vähemmän kupposia kotosalla kuin yllä näkyvässä kuvassa. Olen tuon kuvan kerran ottanut eräässä kahvilassa, jossa kuvasin kyseiselle yritykselle markkinointimateriaaleja.


Sarjassamme itselle epätyypillisiä värivalintoja: yllä näkyvä Harri Koskisen Block-valaisin on suosikkini. Olin Blockista haaveillut jo aikani (perus kirkkaana, punaisella johdolla), kun tämä meripihkan sävyinen yksilö osui silmiin Porvoon Vepsäläisellä. Virallisesti taitaa kulkea nimellä Block Amber. Block muutti meille, ja on viime keväästä asti ilahduttanut iltojani kauniilla valollaan ja ulkomuodollaan. Taidan olla muutenkin vähän pöljä valaisimien perään, mutta yleensä ihailen niitä etäältä. Ihan kaikkea ei tarvitse sentään omaan kotiin saada, mutta mukavahan se on haaveilla. Onko sinulla joku valaisin tai muu sisustustuote, jonka joskus haluaisit vielä omaan kotiisi?

12 kommenttia:

 1. Halusin monta vuotta sitä Alvar Aallon jalkalamppua kahdella kuupalla. Itse asiassa olin sitä jo ostamassa. Sitten menin ystäväni kanssa kahville ja kuuntelin itseäni. En kuullut mitään. Pitää sanoa 'klick', jos tykkää. Olen kasvanut ohi lempisuunnittelijani. Porissa, kun palasin töistä, Artek sijaitsi toimituksen nurkalla, kävin harva se päivä unelmoimassa, milloin minulla on Alvar aallon kalsuteilla sisustettu koti. Se meni ohi ja maku on nyt, mitä tänään luit blogistani. Eli ei ole edes sitä kaihottavaa valaisinta.

  Tyttäreni on valaisin hullu ja hänellä on noita blockeja kai parikin ja monta muuta. Itselläni pari kaunista italialaista pöytävalaisinta ja sitten Itävallasta tehtaan myymälästä löydetyt kauniit lukuvalot.

  Älä välitä, jos ostat värillisiä kuppeja: Minä olen ollut ihan liki ostaa niitä Taika-kuppeja. Tykkään enempi sinisestä, mutta se punainen olisi niin lumoava talviaikaan....Mutta jos pari niitä sinisiä mukeja...

  VastaaPoista
 2. Sitä Taikaahan on saanut myös musta-valkoisena!
  : ) Ystäväpariskunta keräilee Taikaa, ja olen sitä heille ostanut viemisiksi muutaman kerran.

  Tuo muuten on hyvä konsti, että ottaa pienen aikalisän, vaikkapa kahvittelun merkeissä, ennen kuin tekee jonkun isomman hankinnan. Tulee sitten vähän tuumattua, että tarvitseeko / haluaako oikeasti tehdä ostoksen vai ei.

  Aallolla on yksi valaisin, josta pidän kovasti. En nyt muista sen nimeä, kun on joku kirjain-numeroyhdistelmä. Meille kyseinen kattovalaisin sopisi kromin värisenä. Valoa kansalle!!

  VastaaPoista
 3. Minulla on myös block, mutta se on "tavallinen" kirkas ja se pienempi koko, jota ei nykyisi kai kauheasti ole enää edes myynnissä. Olen ostanut sen useita useita vuosia sitten ja se on edelleen yksi lempilampuistani. Toinen ehdoton suosikkini on kirkas Kartellin Bourgie...aivan ihana! Kolmas design-lamppumme on Eero Aarnion Double Bubble keskikokoisena. Muita mainitsemisen arvoisia irtolamppuja meillä ei olekaan. Mitään mainittavaa hankintaa tai unelmaa ei tällä hetkellä ole lamppu-rintamalla.

  Lamppujen lisäksi meillä on ahkerasti käytössä kynttilät, joita poltetaan myös kesällä. :-)

  VastaaPoista
 4. Ihana värikartta tuossa punasipulissa <3
  Mahtavatkohan nuo olla juuri ne kupposet joita itsekin Ikeassa hipelöin ja harkitsin- ihan vain siksi, että olivat sävyltään ja pienuudeltaan niin syötävän suloiset. Täytyykin seuraavalla kerralla viivähtää tovi ko. hyllyn kohdalla :D

  VastaaPoista
 5. Haluaisin itsekin tuon Blockin. En tosin meripihkana, jota en ole tiennyt edes olevan olemassa!
  Lisäksi haluaisin Artekin Aalto-huonekaluja. Mitä vain. Loppuiäksi.
  Ja Billnäsin kirjakaapin, valkoisen. Tai siis niin monta, että kaikki kirjat mahtuisi sinne lasien taakse suojaan pölyltä. Mikä sen sarjan nimi nyt olikaan?
  Ja kyllä mä vielä Lokin haluan. Sitten kun se ei ole enää muotia.

  VastaaPoista
 6. Block näyttää ihan takkatulelta. Ymmärrän hyvin viehtymyksesi.

  Odottavan aika taitaa todellakin olla pitkä. Kylläs se kevät tulee, pääset tositoimiin ja kohta on piirustuksetkin tarkasteltavina :)

  Ja olipas taiteellinen kommentti tältä sipulinpilkkojalta!

  VastaaPoista
 7. Absolutely white: Olen nähnyt tuota pienempääkin Blockia myynnissä, kirkkaana ja mustalla johdolla. Sekin olisi hyvä vaihtoehto (meillekin)! Pidän myös monista Kartellin valaisimista ja muista tuotteistakin. Esimerkiksi läpinäkyvät tuolit ovat hauska lisä sisustuksessa. Niitähän muistaakseni teidän kodissa olikin.

  Marina: Nuo espresso kupit ovat Ikean tuttua 365+ sarjaa, mutta näyttävät jotenkin uudenlaiselta vaaleansinisinä. Onnistunut väri näissä!

  Leena: Block on tosiaan kiva. Lasi köntti lämpenee muuten jonkin verran, joten mietin vähän tuota sijoittelua.

  Billnäsit ovat klassikkoja. Kauneuden lisäksi olisi kyllä käytännöllistä, että kirjat ovat lasiovien takana ja pölyyntyminen torjuttu.

  Lokki näyttää nyt tosiaan olevan hinnoissaan. Onkohan muuten tullut uudelleen tuotantoon (oletan että tässä välissä sitä ei tehty)?!

  Johanna: Blockin valo on lämmin, ja tässä tummassakin versiossa hehkulampun muoto tulee hauskasti esiin (lampun sisällä on kyllä halogeenilamppu).

  Odottava ei jaksaisi odottaa, mutta kun ei taida olla vaihtoehtoja... : )

  Esikoinen on kyllä miettinyt sisustustaa antaumuksella. Punasipulin lisäksi huoneessa on "vähän niinkuin timantti teema". Mitenhän budjetti tämän kestää...

  VastaaPoista
 8. Anne: on tullut uudestaan tuotantoon lokki. Kuten muutkin klassikot: Kartio ja Yki esimerkiksi. Mulla on haaveena sellainen aidosti vanha Lokki.

  VastaaPoista
 9. Kylläpä Block on upea meripihkan värisenä. En muista edes ennen nähneeni.
  Haaveilin pitkään kirkkaasta blockista, sitten se haave unohtui. Ehkä nyt alan haaveilla uudelleen. :)

  VastaaPoista
 10. Leena: Ystävällä oli ekassa asunnossaan älyttömän kokoinen lokki aikoinaan. Oli kuulemma jostain vanhempien varastoista. Kenellä on vanhemmat, jolta löytyy ylijäämä designia ensiasuntoihin?! (ilmeisesti näitä tapauksia on keskuudessamme : )

  Esmeralda: Block oli pitkään haavaissani, ja tuo meripihkan värinen vei sitten voiton niistä kirkkaista, vaikka voisin johonkin huoneeseen vielä sijoittaa sen jääpalon näköisn Blockinkin!

  VastaaPoista
 11. Upean näköinen tuo Block meripihkan värisenä, tykkään kovasti :)

  VastaaPoista
 12. Mari, Block toimii tosiaan tuossa värissä mainiosti. Jännä muuten miten väri vaikuttaa tuotteen ulkonäköön... jos siis vertailee samaista tuotetta eri värisävyissä, voi fiilikset olla vahvasti puolesta tai vastaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...