.

13.4.2011

Kukkaloistoa

Kevät etenee vauhdilla ja kukkapenkistä nousee jo ensimmäisiä tulokkaita. Nopeimmat ovat jo laittaneet narsisseja sekä helmililjoja ulkoruukkuihin. Minulla on vielä viime syksyisiä kanervia ja muratteja oven pielissä. Ulkoruukkujen päällä onkin ollut lähes koko talven puoli metriä lunta siitäkin huolimatta, että ruukut ovat portailla.

Se on varmaan oikein tutkittu juttukin, ja todellista ainakin minulle; kukkaloisto niin ulkosalla kuin sisälläkin leikkokimppuina tuovat iloa elämään. Ovatko ne sitten värit ja kasvien kauniit muodot, jotka ilahduttavat katsojaansa? Mene ja tiedä, mutta nautin kyllä siitä, että voin tuoda kimpun kukkia kotiin kauppareissulta.Kukkien tuoksut ovat sitten vähän kaksipiippuinen juttu. Hurmaavat ja jossain määrin jopa huumaavat tuoksut voivat miellyttää tai aiheuttaa ällötystä sekä päänsärkyä. Tuoksut tuovat muistoja, ja voivat viedä ajatusmatkalle pitkänkin ajan taakse. Minä pidän monista tuoksuista, mutta esimerkiksi oikein vahvasti tuoksuvat liljat voivat olla vähän liikaa. Kesällä ulkosalla apilaniitty tuoksuu suorastaan mansikkaiselle. Niitä hetkiä odotellessa...

5 kommenttia:

 1. Ihanaa, ennätät rakentamisen lomassa nauttia kukistakin! Hyvä, hyvä.

  Tänään silmäilin leskenlehtiä. Vaikka paljon ja monelaista on jo kukkinut, niin jotenkin leskenlehdet ovat SE merkki, että kevät on tulossa.

  Puhtia ja intoa sinne! Vaikka Sinulla taitaa olla niitä ihan omastakin takaa.

  VastaaPoista
 2. Kotona pitäisi aina olla iso kimppu kukkia maljakossa ja aika usein onkin. Nytkin taas, sillä Bessu piipahti ja toi sen Sosulimukin ja ison kimpun papukaijatulppaaneja.

  Tuo ensimmäinen kuvasi on taas kuin taideteos.

  VastaaPoista
 3. Johanna: Eilen juuri taas havahduin nykyisen kodin tilanteeseen ja siivoilin ympäriinsä. Kukat maljakossa piristää kummasti!

  Eiköhän noita leskenlehtiä ole ihan juuri täälläkin ojanpenkoilla. Puhti on juuri nyt plussalla, joten laitetaan vaikka vähän varastoonkin, kiitos! : )

  Leena Lumi: Samaa mieltä, kukkia voisi olla maljakossa vaikka ihan säännöllisesti. Kesällä tulee kerättyä kukat luonnosta, ja talvisaikaan kimput tulevat kaupungilta.

  Papukaijatulppaani on ilmeisesti sellainen kerroksellinen ja kaksi värinen?!

  VastaaPoista
 4. Mulle ei monet kukat käy juuri tuoksujen takia. Mutta näin kuvien välityksellä sopii ihastella. Kauniita kuvia! -S

  VastaaPoista
 5. S: Kiitokset! Kaunista kevät päivää!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...