.

28.4.2011

Pystytysurakka

Tänään olisi jo ollut mahdollisuus pitää harjakaiset. Aluskate on näet jo asennettuna. Mutta eihän tässä pysy edes kameran kanssa perässä, kun sen verran tiuhaan tahtiin talopaketin pystytys etenee.

Eilinen pystytyspäivä sujui sutjakkaaseen tahtiin. Homma pyörähti käyntiin täysin suunnitellun aikataulun mukaisesti kello 7:00. Seinien pystytykseen meni reilut kaksi tuntia, jonka jälkeen olivat vuorossa kattotuolit. Päivän päättyessä iltasella olivat kaikki kattotuolitkin paikoillaan. Lisäksi ennen nosturin poistumista nostettiin vielä päätyelementit paikoilleen.

Irtotavaraa on tontilla myös kohtalaisesti. Missään nimessä tontti ei ole tupaten täynnä lavatavaraa, eikä kattotiiletkään ole vielä tulleet. Kattotiilet sekä eristekuorma on tulossa ensi viikon puolella. Siihen mennessä ehditäänkin jo purkaa iso osa talotoimitus ykkösen lastista.

Hieno homma, että aurinkoinen kevät sää suosi talopaketin asennusta, ja saimme nuo aluskatteenkin jo paikoilleen. Nyt ne mahdolliset vapun kuurosateetkaan eivät pääse kastelemaan taloelementtejä.

Seuraavana on pystytyspäivän kuvasatoa.

Teritalo edellyttää, että rakentaja järjestää telineet paikalle. Talomyyjän toimesta sekä Terin tehtaalta minua oli ohjeistettu telineiden suhteen niin, että kummallekin pitkälle sivulle pitää rakentaa telineet. Telineiden tuli olla sellaisella korkeudella, että telineellä seisojan vyötärötaso on seinäelementin yläpinnassa. Asentajat halusivat kuitenkin korkeammat telineet, ja tämän lisäksi myös telineet talon lyhyeen pulpettipäähän. Ylimääräiset telineet noudettiin sitten kuuliaisesti seuraavaksi päiväksi.

Huomenna tontilla on taloasennuksen suhteen lyhyt päivä, ja ensi viikolla homma jatkuu. Viikonloppuna tosin houkuttaisi kovasti tehdä pihatöitä. Olen piirustellut pihasuunnitelman lyijäriversion valmiiksi.

6 kommenttia:

 1. Vau! Teillä tosiaan hihat heiluu :) Elättepä tosi kivaa ja mielenkiintoista vaihetta. Onnea paljon rutistukseen.
  Hyviä munkki ja sima hetkiä sinne :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! : ) Vappuiset tarjoilut voisivatkin samalla hoitaa myös nuo harjakaisten juhlinnat samalla kertaa.

  Jännäähän tämä on, ja kivaa myöskin! Jokainen päivä tuo jotain uutta tullessaan...

  VastaaPoista
 3. Voi vitsi, vähänkö huippua! Teidän koti näyttää tosi hyvältä. :) Ihanan näköistä ja hieno juttu, että säät ovat suosineet :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa!!!! Kovasti näyttää tutuilta nuo pystyttäjät, jos ovat A & G, niin sano terveisiä!

  VastaaPoista
 5. Upeaa! Onneksi olkoon! Talosi nousee vauhdilla ja tätä samaa ihmettä ällistelen naapuritontilla, jonne tällä viikolla tuli neljännen ja viimeisen talon kattotuolit ynnä merkittävä määrä muuta puutavaraa.

  VastaaPoista
 6. Onnenhippuja: Hyvältä näyttää talo minunkin mielestä... ei huono ostos siis : )

  Harri: Juu, kerron pojille terveisiä Lahelan suunnalta!

  Villiviini: Kiitoksia! Kyllä tämä aloitus on näiden suurelementtien kanssa tosiaan aika vauhdikasta. Taitaa homma sitten vähän hidastua, kun sisätiloja pääsee aloittamaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...