.

17.4.2011

Viittä vaille

Perustukset ovat viittä vaille valmiit. Vielä maanantaina perustusten tekijät tulevat tontille, ja muuravat harkot ontelolaattojen reunalle. Perustukset ovat syntyneet kerrassaan mainiota tahtia, ja olemme siis saaneet aikataulun kiinni. Perustusten suunnittelu ja perustusten mittatietojen saaminen talotehtaalta olivat niitä hidastavia tekijöitä ennen kuin varsinaisesti perustusten kanssa päästiin tosi toimiin.


Maanantain jälkeen on tasan viikko aikaa hoitaa salaojat sekä sadevesikaivot maan alle. Perustusten ulkopuolinen täyttö tulee myös suorittaa ennen talotoimitusta, joka on viikolla 17. Reilu viikko siis aikaa jäljellä...

Näin ne ontelolaatat siis saapuivat perjantaina:
Harkot ovat jo valmiina onteloiden päällä maanantaita varten. Ontelokuvissa näkyy tuollaiset punaiset muoviset "legot", joiden päälle ontelot laskettiin. Aika nerokas juttu muuten sinänsä, sillä tuo mahdollistaa ontelolaattojen asettelun hienosäädön vipuvartta hyväksi käyttäen. Kun nosturikuljettaja oli laskenut laatan paikoilleen, mittasivat miehet vielä ontelon tarkan sijainnin, ja liikuttelivat laattoja rautakangen oloisella työkalulla tarkasti paikoilleen. Näillä ontelolaatoilla on kuitenkin painoa siinä kahden tonnin paikkeilla.

Ensi viikolla tontille tulevat myös kattotiilet. Lähtölaskenta talotoimitukseen on alkanut!

5 kommenttia:

 1. Vitsit, tuo rakentaminen on hurjaa hommaa. Mä nostan hattua teille rakentajille, mun pinna ei riittäis tohon. Mutta tosi mielenkiintoista seurata projektin etenemistä. Tsemppiä! :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 2. Kiitos tsempeistä Päivi! Kyllä tämä on toistaiseksi ainakin sujunut ihan kivasti. Toivottavasti ei tökkää ihan pahasti missään vaiheessa, ja pääsemme muuttamaan uuteen kotoon mahdollisemman nopeasti. Toivossa on hyvä elää...
  : )

  VastaaPoista
 3. Olen lueskellut blogiasi kovin mielellään. Meille on tulossa Teritalo viikolla 20 eli hiukan teidän jälkeen. Toivottavasti projekti sujuu heidän kanssaan (ja muutenkin) loistavasti.

  Ihania kevätpäiviä toivottelee

  Teritalorakentaja Uudeltamaalta =)

  VastaaPoista
 4. No nyt tämä sitten alkaa olla minunkin mielestäni jo ihan totisinta totta! Wau, aika vauhtia se rakennus etenee kun alkuun päästään.

  Siellä taustalla pilkottavat kauniit punaiset tuvat. Niitä katsellessa tulee hyvälle mielelle :)

  VastaaPoista
 5. Teritalorakentaja Uudeltamaalta: No teilläkin on varmasti tontilla jo kova tohina käynnissä, kun toimitus on toukokuulla. Toivotaan, että tuo Terin nostoporukka suoriutuu myös hyvin hommastaan, ja päästään sitten sisätöiden kimppuun.

  Ihania kevät päiviä myös sinne!!

  Johanna: Vauhtia on! : ) Välillä vähän itseäkin hämmästyttää, kun yhtään megaluokan hidastetta ei ole vielä tullut vastaan. Hyvä näin!

  Kuvissa näkyy naapurustoa. Asun itse vuokralla yhdessä punaisessa : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...