.

24.4.2011

Tuli hyvä kakku

Perustusten urakointi saatiin valmiiksi jo tämän viikon keskiviikkona. Ontelolaattojen ulkoreunaan tuli tällöin valuharkot, ja betoniauto kävi jälleen paikan päällä. Saumavalujen yhteydessä korjattiin myös yksi harhautunut paalutus. Takapihalla on yksi terassitolpan paikka sattunut hieman perustussuunnitelmasta poikkeavaan kohtaan, ja tämä korjattiin jatkamalla palkkia valulla. Perustusten tekijöiden poistuessa paikalta oli vielä patolevykin asennettuna paikoilleen. Kantavan väliseinän kohdalla on myös harkkokorotus.

Ennen pääsiäisvapaita tontille ehditiin ajaa täyttöä varten materiaaleja. Nyt pääsiäisen aikana on pikku kaivuri heilunut lapiomiesten ja -naisten lisäksi tontilla. Maahan on laitettu salaojitus sekä sadevesijärjestelmä. Myös routasuoja on lisätty kiertämään sokkelin ympäri. Perustusten ulkopuolinen täyttökin on jo lähes valmis. Huomenna on tarkoitus viimeistellä toteutus sille tasolle, että Teritalojen pystytysporukka voi aloittaa oman urakkansa keskiviikkona. Itse asiassa tontille on tulossa Teriläisiä jo tiistaina asentamaan alaohjauspuut paikoilleen. Keskiviikkona on sitten varsinainen pystytys vuorossa.

Tuollainen siitä sitten tuli. Työmaalla kaikki on ainakin sujunut hyvällä fiilarilla. Toivottavasti mitään huomautettavaa perustusten suhteen ei löydy, ja pystytys sujuu yhtä kivasti kuin homma muutenkin tähän mennessä.

Pääsiäisen vietto ja pupuilu on jäänyt tällä kertaa aika vähälle. Lähinnä sitä tuli lauantaina bongattua tontilta käsin ohiajavia trulleja ja muita kyöpelivuoren asukkeja, jotka olivat mitä ilmeisemmin suklaamunien jahdissa. Meidän talkoomuonituskin sujui siinä sivussa pientä herkuttelua unohtamatta. Viidesluokkalaisemme kunnostautui myös kokkirintamalla.


Keskiviikko aamuna voi olla hieman jännitystä ilmassa! Minä ainakin odotan talon pystytystä innolla. Tässä viikon aikana voisi myös viedä pihasuunnitelmaa hieman eteenpäin. Monta ideaa on ainakin jo muhimassa.

4 kommenttia:

 1. Wau! Näyttääpä siistiltä nuo perustukset. Epäilemättä hyvä kakku tuli!

  VastaaPoista
 2. Juu, toivotaan, että talofirma on yhtä tyytyväinen perustuksiin kuin mitä minä olen : )

  Nyt riittäisi lapiohommat kyllä hetkeksi. Nörttivartalo on saanut sellaista jumppaa, että outoja lihaksia on löytynyt (kivusta päätellen...)

  VastaaPoista
 3. Vautsi, nytkö se talopaketti jo saapuu? Mihin tämä aika on mennyt? Justiinhan mietit, että mikä paketti olisi teille paras. Minäkin jään innolla ja jännityksellä odottamaan talon saapumista ja pystytystä :)

  VastaaPoista
 4. Vauhti on ollut ainakin vielä melko hyvä. Tontilla on hääritty nyt kuukauden päivät, ja olemme valmiita ottamaan t-paketin vastaan. Kyllä se aika rientää : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...