.

20.4.2011

Munan elämää

Makroviikkojen merkeissä taas jatketaan! Kylläpäs on mukavaa lähteä kameran kanssa toteuttamaan viikon makrohaastetta. Tällä viikolla pyöritään jälleen sisätiloissa, sillä viikon toimeksianto kuuluu näin:
"Tällä viikolla on taas vuorossa sisämakrohaaste. Nyt pitäisi löytää jollakin tavalla pääsiäisen aikaan liittyvä kuva, joka on kuvattu kotona, työpaikalla, tai missä tahansa muualla sisätiloissa!"
Minun kuvattavakseni suostui Fazerin Mignon muna. Tuli taas napattua hieman useampi otos, ja seuraavana esittelenkin erään Mignon munan tarinan (hyvää oli! : )


























































Olisi ehkä pitänyt ottaa nuo kuoren kuvat toisen värisellä alustalla. Tuli nyt taas tuota punaista mukaan kuviin, meillä kun näitä punaisia hyllyjä on muutama. Musta, valkoinen tai puunvärinen tausta antaisi ehkä hieman seesteisemmän fiiliksen munankuorelle.

34 kommenttia:

  1. Tykkään erityisesti tuosta kakkoskuvasta! Ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Hyvää pääsiäistä. Muna on pääsiäisen vertauskuva!

    VastaaPoista
  3. Tuo keskimmäinen kuva on kyllä hävyttömän herkullinen.

    VastaaPoista
  4. MIgnoneita en olekaan koskaan maistanut, minun suosikki ympäri vuoden on tuo kinder. Niissä kun on niin mukavasti puuhaa älynystyröillekin.

    VastaaPoista
  5. Absolutely white: Mukavaa pääsiäistä sinnekin! Huomenna onkin jo kiirastorstai ja pyhät lähellä...

    Pappilan mummo: Hyvää pääsiäistä! Huomasin noista makroviikkoon jo tulleista kuvista, että moni oli ottanut munan valokuvan aiheeksi.

    Alastalo: Kiitos! Ja maistuikin hyvältä, varsinkin kun paloittelin suklaan, ja maistelimme pääsiäismunan kolmeen pekkaan (ei tullut mega suklainen olo)

    Aino: Mignon on kyllä aika täyteläistä. Mielellään sitä maistaa palan tai pari. Jos koko pääsiäismunan söisi kerralla, niin saattaisi olla vähän öllö olo jälkikäteen.

    VastaaPoista
  6. Joo, minulla alkoi jo tänään "pääsiäisloma". Blogissani on muuten haaste sinulle.

    VastaaPoista
  7. Hienot kuvat!
    Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle!

    VastaaPoista
  8. Keskimmäistä kuvaa teki mieli vähän nuolaista! Pääsiäisiloa!

    VastaaPoista
  9. Sinä jo maistoit mignon munaasi, minä vielä
    pihtaan.
    Hieno kuva herkullisesta suklaamunasta.
    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  10. Kaanon: Kiitoksia!!

    Absolutely white: Hyviä vapareita! Ihan mukava muutaman päivän breikki tässä välissä.

    Tsekkasin tuon haasteen - valokuviin liittyy... kiva, kiitos!

    Mustakissa: Kiitos : )

    VastaaPoista
  11. Risusydämen Marja: Kiitoksia! Iloista pääsiäistä myös sinne!!

    Savisuti: Suklaa on houkutus : ) Mukavaa pääsiäistä!

    Sirpa: Meillä on mignoneita sellainen neljän kappaleen kenno, joten saamme vielä herkutella pääsiäisenä.

    Oikein mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  12. Munat kuuluvat pääsiäiseen, olet toteuttanut munakuvat hienosti.

    VastaaPoista
  13. Ihania kuvia, tosin mulle tuottaa melkein tuskaa katsella Mignon munia, kun ne on suurta herkkuani ja mistään en sellaista saa.

    VastaaPoista
  14. Nammmm ☺ keskimmäinen kuvan on paras!!

    VastaaPoista
  15. eka kuva on jotenki ihana, simppeli. tollasta kovaa ja pehmeetä (:

    VastaaPoista
  16. Arleena: Kiitoksia! Kananmunia ei ole tullutkaan maalattua moneen vuoteen, mutta suklaamunat ovat edustaneet tätä muna-teemaa : )

    Itkupilli: Kiitos! Siellä taitaa olla tarjolla sellaisia muovisia omatoimisesti täytettäviä pääsiäismunia?! Näin olen päätellyt egg hunting jutuista, joita täältä blogeistakin löytyy (esim omamaamansikan Johanna postasi aiheesta jokunen päivä sitten)

    Pepi: Herkkua! Ja oli nam : )

    Hheidi: Valkoista valkoisella... tuo oli ainakin minun kameravarusteille vähän hankalampi tarkennettava, mutta tykkään tuosta itsekin.

    VastaaPoista
  17. Herkkua, herkkua! Hauskasti ikuistit tämän erään munan tarinan. Mignonin suhteen mietin aina, että kuka alunperin keksi käyttää munankuoren suklaalla.

    VastaaPoista
  18. Johanna: Minulla oli sellainen mielikuva, että Karl Fazer on Mignon-idean tuonut Keski-Euroopasta aikoinaan, ja hakukonehitti kertoi, että Saksasta tuo tuli:
    http://fazer.fi/Uutiset/Fazer_Makeiset/114-vuotias-Mignon-muna-viehattaa-paasiaisesta-toiseen-/

    Mutta se, että kuka tyyppi tuon ekana keksi tehdä, niin taitaa jäädä unholaan.

    VastaaPoista
  19. Konstruktiivinen muna kokemus, ei kun kuva.:) Punainen piristää, ei mielestäni huono asia.

    Pääsiäisen riemuja!

    VastaaPoista
  20. Tuo keskimmäinen kuva on niiiin houkuttelevan näköinen, että näppäimistö pitää kohta pyyhkiä kuivaksi. Hauskaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  21. Upeita kuvia jälleen ja vielä Mignonista. Muistaisin Karl Fazerin kehittäneen idean tai voi olla kuten sanoit, että hän sen Suomeen toi. Siitä oli joskus kunnon juttu Suomen Kuvalehdessä, mutta kun kaikkea ei voi muistaa.

    Oikein rauhallista ja mignonista pääsiäistä, Anne!

    VastaaPoista
  22. Liplatus: Punainen muuten hyvä väri, mutta ei ehkä se perinteisin pääsiäiskuvan sävy : )

    Kiitos samoin, iloista pääsiäistä!

    Susku: Mignonit ovat aika makeita, joten niistä riittää pienempikin pala taittamaan makeannälkää. Mutta nam! kuitenkin!!

    Leena Lumi: Eilen kun silmäilin tietoa Mignonista, niin siinä sanottiin, että Karl toi Mignonin Suomen Suurruhtinaskuntaan 114 vuotta sitten. Tsaariperhekin kuulemma kyseistä herkku kovasti diggaili.

    Noita tehdään muuten huikea määrä täksikin pääsiäiseksi: 1,5 miljoonaa kappaletta. Aikamoinen määrä herkkua siinä : )

    Mukavaa pääsiäisen aikaa myös sinne! ♥

    VastaaPoista
  23. Ooh,MIgnon-muna,voi kun niitä saisi täältäkin...Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
  24. Yaelian: Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  25. Hienot makrot tulee oikealla objektiivilla :)

    VastaaPoista
  26. Herkullisen näköinen suklaamuna! Punainen sopii minusta hyvin suklaan kaveriksi :)

    VastaaPoista
  27. Tanssiva harmaa pantteri: Makrolinsseista ja -kuvaamisesta olisi kivaa oppi lisää. Mulle tämä on aika uusi juttu.

    Mimi: Mignon tuli syötyä ihan kuvauksellisista syistä : ) Punainen on pirteä väri, mutta ehkä pääsiäisen kunniaksi olisi pitänyt kehitellä jotain keltaista taustaa?!

    VastaaPoista
  28. Todella onnistunut kuvatarina. Keskimmäinen viehättää eniten, vaikka kaikki ovat tosi hyviä makroja!

    VastaaPoista
  29. Ihastuin ensimmäiseen kuvaan ja rakastuin toiseen.

    VastaaPoista
  30. Ensimmäinen kuva on suosikkini, ehdottomasti! (höyhenää ja muna, hahhah) Se on vielä erityisen onnistunut, koska valkoista valkoisella ei ole kaikista helpointa kuvattavaa.

    VastaaPoista
  31. Nannas: Kiitoksia kommentista! : )

    Krisu: Ainakin minun linssillä ja sillä valaistustasolla, joka meidän olkkarissa oli tuolla hetkellä, oli tuo tarkentaminen työlästä. Käsin tarkkuutta hakemalla pääsin tuollaiseen lopputulokseen. Juu, nimenomaan... hyöheniä ja muna! : )

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...