.

26.7.2012

Asuntomessut 2012 - parhaat palat kuvinaKohde 37 Casa Forte: Pidin betonilattiasta (millä tämä on käsitelty, vai oliko jätetty naturelliksi hionnan jälkeen?) ja varsinkin yläkerran sisustuksesta. Vihreän värin käyttö mustan, harmaan ja valkean tehosteena miellytti.Kohde 15 Muurametalot Vuorela: Sisustus oli kautta linjan kodikas ja tyylikäs. Pinkki ja punainen piristivät muuten hillittyä valkoista, mustaa ja beigeä.

Kohde 3 Tampereen SOS-lapsikylä: Avotakan sisustuskohde SOS-lapsikylän kerrostalohuoneista ilahdutti keltaisella ja oranssilla värillä. Messukävijät saivat liimata huoneiston ruokailutilaan tarroja, jotka kertoivat mitä koti merkitsee. Rakkautta, turvaa, luottamusta vai jotain konkreettisempaa kuten hyvä sänky?


Kohteet 4 & 5  As. Oy Tampereen Vuoreksen Eemeli: Kohteissa oli Ikean perus hyvä sisustus. Nämä kohteet herättivät myös kriittisiä ajatuksia tietyiltä osin.Kohde 13 Passiivikivitalo Mutterin wc-tilan mosaiikkilaatoitus. Mutterin huoneet olivat nimensä veroisia, eli kulmittain mutterin muotoa mukaillen. Käytännöllistä?


Kohde 31 Jämerä-loft 1: Hauska työhuoneen sisustus.Kohde 28 Talo Korko: Kaunein työhuoneen sisustus säilytyslaatikkoineen ja -pussukoineen.
Hauskoja näkymiä ulkona! Saako tämän viimeisen kuvan kattorakennetta ja sadevesijärjestelmää epäillä?

12 kommenttia:

 1. Tässä kodissa minä en viihtyisi. Rakastan vanhoja huonekaluja, luonnonkiveä, värejä, countrya...etenkin ranskalaista ja tanskalaista countrya. Meillä on valkoinen kivitalo ja sisäseinätkin valkoiset ja kaikki verhot, joten se riittää valkoisesta. Huoh, mikä helpotus, että ei tarvitse asua tässä eikä kaivata muuta eli osaan arvostaa, mitä on.

  En jaksa viettää suvea pois paratiisisaareltani, joten olen käynyt vain Laukaan asuntomessut ja siellä äänestin parhaaksi Rantasalmi-puutalon, jossa oli Afrikka-sisustus. Se muuten voitti yleisöäänestyksen. Siis koloniaalinen tyyli on myös virkistävä poikkeus tähän nykyään vallitsevaan steriiliin 'tyyliin'. Tämä siis minun mielestäni ja ilmoitin mielipiteeni myös tilaamani sisustuslehden päätoimittajalle, sillä haluan maksaa vain lehdestä, joka esittelee minua kiinnostavia ratkaisuja. Hämmästyttävän usein ne eivät ole suomalaisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat tuota ensimmäistä kohdetta, jossa on betonia ja vihreää tuolia sun muuta näkyvillä? Se oli tosiaan aika pelkistettyyn makuun, mutta siinä oli kyllä sellaista rouheaa kotoisuutta. Itse kiinnitin kyseissä kohteessa huomiota ruokailutilan ylempiin ikkunoihin, jotka oikeastaan näkyvät yläkerran puolelta. Ikkunasyvennys tulee olemaan aika haastava siivottava (siellä oli jo nyt pölyä ja kenties raksaroippeita).

   Asuntomessuilla toivoisi näkevänsä hyvinkin erilaisia sisustuksia ja ideoiden paloa. Kuvaamasi country-henkinen hieman romanttinenkin tyyli puuttui messuilta.

   Samaa mieltä muuten tuosta, että sisustuslehdissä on ehkä jo liikaakin "muualta" napattuja juttuja ja asuntoja sisustusesittelyissä. Ja monilla lehdillä on esim se ruotsalainen serkku, ja lehdissä on samat jutut käännöksinä. Se on vähän tylsää.

   Poista
 2. Ihan hauskoja juttuja. Mutterikulmista tuli mieleen, että niitä nurkkia on tosi hankala yrittää imuroida tai pyyhkiä - aina varmaan saa tehdä sitten hienosäädön hammasharjan kanssa. Toisaalta eipä ole sitten neliönmuotoinen :)

  Keltainen huone oli kuin auringonpaiste. Ja tuo taulu, jossa tytöllä on kädet silmillä on kerrassaan hellyyttävä. Ja sähkökaappi (onks toi sähkökaappi vai mikä, kolmas alin kuva) sulautuu luontoon. Mielikuvitusta on käytetty. Me like.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähkökaappihan se, ja alueen kaikissa pömpeleissä oli joku tälläinen tarraprintti vähän eri kuvalla (suomalaista luontoa). Tykkäsin!

   Minulle tuo mutteritalo avautui hieman epäkäytännöllisenä, sillä kulmamuodot tulivat enemmän tai vähemmän esiin joka huoneessa. Muutenkin asuntomessujen kohteissa oli "pelätty" suorakulmaa. Rakentaja kuitenkin tietää, että jokainen extra kulma talossa maksaa rahaa.

   Hassu juttu muuten, mutta minusta tuossa mainitsemassasi taulussa on jotenkin vähän pelottavakin fiilis. Näin eri tavalla sen voi kokea!

   Poista
  2. Olet ihan oikeassa. Muakin se taulu ensin vähän hätkähdytti, värit ovat tummat ja Agatha Christien kirjoja on luettu sen verran, että lastenleikitkin voivat olla karmivia. Siitä ajatukset kulkeutuivat siihen suuntaan, että tämä on näiden ihmisten koti ja kotona kaikki ovat turvassa. Ja onhan tuossa vähän sellaista suojelusenkeli tunnelmaakin.

   Poista
  3. Suojelusenkeli- tai keijumeininki! :) Taide avaa meissä salaisia portteja ja kauneus on aina siinä katsojan päässä.

   Poista
 3. Tosi hyviä kuvia! Tuo oli mahtava idea tuo sähkökaapin maalaus. Täytyy ehdottaa meidän naapurustoonkin, tässä kun on tuollainen kauhea pömpeli juuri keskellä yhteistä pihaa - en ymmärrä miksi se on juuri siihen pitänyt laittaa alunperinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tavallisena tallaajana pääsee kohteissa kuvailemaan huoneita lähinnä ovelta, joten kuvakulmissa ei ole hirveästi valinnan varaa :)

   Näissä sähkökaapeissa oli jonkin sortin digiprintti. Maalattuja hauskoja kaappeja olen nähnyt myös esim Loviisassa ja Porvoon vanhassa kaupungissa. Piristää kyllä muuten niin tylsää pömpeliä.

   Poista
 4. Ai tässä oli monta eri kotia;-) Kävin juuri ennen sinulle tuloa Hannella (Valkoinen leinikki) ja kohtasin siellä asunnon, josta olisin huolinut vain vessan. Ja sanoinkin sen. Näissä tyyleissä vaan on jotain, mihin olen niin kyllästynyt, mutta se ei ole sinun vikasi;-)

  No, kun nyt katson tarkemmin, niin makkarin yläikkuna voisi olla kiva? Tuo kapea suikale. Olen nyt anomassa tuollaista meidän olkkariin, mutta pystyyn ja hiukan leveämpänä. Kaikki taisi alkaa sun ikkunoistasi...Nyt se on minulle jo luvattu todistajien läsnäollessa, mutta toimitusaika ei vielä tiedossa.

  Ja koska itse asun nyt talossa, jossa ei yhtään ikkunaa lattianrajaan saakka, niin tuo yksi iso ikkuna alas asti oli ihan ok.

  Itse asiassa minua nyt hymyilyttää, sillä kun vihdoin saan sen kapean, katosta lattiaan ikkunan, siihen tulee juuri ruokapöytä. Mutta: Olemme olleet vieraina talossa, jossa ikkunoita noin paljon ja katosta lattiaan järvimaiseman takia: Siellä oli niin kuuma, että aloin ihan oikeasti voida huonosti. Taloa ei rouva voinut itse siivota, sillä yksi korkea ikkuna ulottui yläkerrasta alakertaan asti. Eteen ei voinut kasvattaa edes varjostavaa puuta, sillä koko piha oli asfaltoitu ja vain reunoille oli laitettu viherkasveja etc. Talo myytiin saareltamme muutamalla miljoonalla eli tuttumme eivät siinä enää asu. Ja minusta tuntuu, että siihen lasiin on vedetty nyt joku tummenus tms.

  Sinulla itselläsi on kiva ja kodias talo ja voit itse määritellä kuinka upean maiseman ikkunan taakse istutat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No useampi eri kohde :) Menevätkö samaan nippuun sinun silmissäsi?

   Meillä on kaksi tuollaista matalaa ja kapeaa ikkunaan horisontaalisti. Ovat mainiot tuuletusikkunat hellepäivinä. Ja tosiaan, koko seinän iso ikkunapinta antaa maiseman lisäksi sen kesäisen paahteen sisätiloihin. Meillä ja meidän naapurilla ikkunat ovat juuri päinvastoin: meillä on isot ikkunat aamun puolelle ja iltapäivälle pienet, heillä toisinpäin. Meillä ei ole kuuma kesällä, mutta ehkä he ottavat talven lämmöt talteen ikkunoistaan?! Tosin talven auringot ovat aika vähäinen lämmöntuottaja...

   Toivottavasti teidän uusi korkea ikkuna tulee sellaiselle puolelle, että siitä näkyy upeaan puutarhaanne. Siinäpä riittäisi katseltavaa jokaiselle vuodenajalle!

   Poista
 5. Minä en kanssa noita korkeita kahden kerroksen ikkunaseiniä tajua; miten voi olla viihtyisää, ihan kamalaa tuollainen korkea akvaariomainen tila. Ja kuten jo edellä todettu, että kesällä kuuma ja mitenköhän lämmön laita talvella? En viihtyisi, en muutenkaan tykkää kovin korkeista huoneista, siis jotenkin epätavallisen korkeista, kaikuvia ja ei-kodikkaita. Erilaisia ikkunoita toki kodissa voi olla ja koska en ole paahteen ystävä, tykkään tuosta mitä kerrot omasta talostasi, että aamuauringon puolella isot ikkunat ja iltapäiväauringon puolella pienet. Vaikka helteestä tykkäisi, niin jos sisätilat kesällä lämpiävät liikaa, se ei ole yhtään kivaa.

  Kertoo paljon asuntomessuista, kun kiinnostavimmaksi minulle nousee näistä kuvista tuo sähkökaapin kuvitus! :) En ole messuilla käynyt vuosiin, parista lehdestä katsellut, mutta "ihan kiva" ei vaan enää riitä, koska niin moni pystyy siihen ihan itsekin nykyään. Ajattelen, että asuntomessut näyttäisivät jotain uutta, vaikka juuri kierrätysmateriaalien osalta, kuten aiemmassa postauksessasi mainitsetkin. Sellaista uutta, joka on suurimman osan tavoitettavissa, luksusta en kaipaa. Esim. erilaisia säilytystilaratkaisuja voisi enemmän, niille on aina käyttöä uusissa ja vanhoissa asunnoissa.

  Hyviä kuvia ja kommentteja! Kiva myös lukea muidenkin mielipiteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuntomessuilla oli aikalailla näitä kaksikerroksia kohteita, joissa olohuone-ruokailu oli jätetty ylös asti aukinaiseksi. Osassa se toimi ihan kivasti, mutta pahimmilleen se tarkoitti sitä, että makuuhuoneisiin mentiin kapean käytävän kautta. Tuntui siis, että varsinaista yläkertaa ei ollutkaan, kun ehjää lattiapintaa ei ollut kun makuuhuoneissa sisällä. Hyvänä puolena voi pitää sitä, että aulamaista hukkatilaa ei ollut, mutta itse olisin sille aulalle keksinyt käyttöä :)

   Nimenomaan noita säilytysratkaisuja olisi hyvä saada esimerkiksi. Hyvät vinkit ja ideat kelpaisivat niin rakentajille kuin sisustajillekin. Osassa kohteista tätä oli toteutettu päinvastoin, eli makuuhuoneissa ei ollut lainkaan säilytystilaa / ratkaisuja. Vain sänky oli asetettu huoneeseen poikittain keskelle lattiaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...