.

4.7.2012

Minttu valloittiKööpenhaminan sisustuspuodeissa pyöriessäni ihastuin vähän väliä mintun värisiin tuotteisiin. Mintun lisäksi silmiä hiveli sinisen ja keltaisen sävyt. Kesäfiilis on selvästi päällä myös värivalinnoissa.

Illum Bolighus on sisustajan karkkikauppa, jonka  sortimentista löytyy muun muassa Muuto, Normann Copenhagen, Iittala, Anne Black, Design House Stockholm ja suunnitteloita kuten Eames, Bojesen sekä Jakobsen. Bolighusin valikoima on laadukas, mutta olin hieman ihmeissäni, kun kotona purin pakkauksesta Mikaela Dörfelin suunnitteleman Double Candle Holder -kynttilänjalan. Mielestäni hyllyssä esillä olleissa malleissa ei kynttilän asento jäänyt niin vinoksi, että kynttilä valuttaisi steariinia ympäriinsä. Minun mintunvihreä kynttilänjalka on puolestaan kynttiläpesän osalta niin vino, että jalka on taatusti hieman epäkäytännöllinen.

Muita minttuja hankintoja ovat Casalingan kulho sekä puiset sorvatut kynttilänjalat. Casalingan valikoima näytti muuten kerrassaan söötiltä kaupassa. Aika kivoja ja hempeitä värivaihtoehtoja oli tarjolla.

Yksi söpö ja höpö sisustuspuoti, jossa kannattaa poiketa Strögetillä kävelessään, on Plint. Kaupan valikoimassa on kaikenlaista värikästä ja kivaa varsinkin keittiöön. Olen saanut tuosta liikkeestä joskus tuliaisina Ricen kippoja, ja tällä kertaa hankin sieltä House Doctorin jakkaran. Jakkaran ostettuani unohdin sateenvarjoni kaupan kassalle. Alkoi jo tuossa vaiheessa olla kädet sen verran täynnä kantamuksia, että jakkara syrjäytti sateenvarjon. Jakkara puolestaan koitti unohtua juna-asemalle. Loppujen lopuksi kantamukset pääsivät kaikkinensa kotiin asti.

9 kommenttia:

 1. Hauskoja ostoksia. Minttu on hyvä väri. Itselleni minttu tulee tykö aina kausittain, kokoaika minttuilija en ole mutta osa-aikaisesti nautin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole vielä ollut kovinkaan minttuisia kausia, vaikka väristä pidänkin. Yleensä valinta osuu johonkin toiseen vihreän sävyyn. Saa nyt nähdä kuinka kauan mintut pysyvät esillä :)

   Poista
 2. Voi kun kivoja ostoksia! Minä oon näitä pastellivärien uudelleen tuloa vähän kauhulla seurannut (yliannostus nuorena), mutta kyllä tuo sun ostostesi mintun sävy on KAUNIS! Ja niin ovat itse esineetkin. Metka tuo kynttilän jääminen vinoksi, kynttilää voi toki vähän veistellä, mutta uskaltaako sitten enää polttaa... no kauniit nuo jalat on noinkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että "double" kynttilänjalassa kynttilän kuuluisi istua suorassa, vaikka jalan muoto onkin aika vänkä. Pitäisi varmaan reklamoida, mutta minne... ehkä etä-reklamointikin onnistuu jälleenmyyjälle.

   Mulla ei ole ollut vielä pastellikautta (tai ehkä se on parhaillaan?! :) ja nämä hempeät sävyt houkuttavat puoleensa. Toisaalta tuntuu, että reippaisiin perussävyihin ei kyllästy koskaan. Hmm, vaihtelu virkistää!

   Poista
 3. Illum Bolighus-sivuston kuvan mukaan kynttilöiden kuuluisi asettua suoraan samansuuntaisesti. Minttuinen kynttilänjalka taitaa olla virheellinen!

  T.Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Ja myymälässä esillä olleet näytekappaleet olivat myös "suorassa" eli näistä minun kynttilänjaloista ainakin tuo toinen on liikaa vinossa.

   Poista
 4. Pistin sähköpostia double candle holder -jalan valmistajalle Menu A/S yhtiölle vinosta asennosta. Sain sieltä vastauksen jossa pahoiteltiin tilannetta, mutta mitään korvausta ei herunut. Kehoitettiin vain ottamaan yhteyttä kynttilänjalan myyneeseen kauppaan. Aika huono!

  Esim. Iittala vastaa kyllä tuotteidensa laadusta ja asiakas saa ripeästi uuden tilalle, jos tuotteessa on virhe.

  VastaaPoista
 5. No olipa huonosti hoidettu reklamaatio! Ei jää hyvä kuva tuollaisesta (eikä kannusta ostamaan uudelleen jotain heidän tuotettaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Tämä Menu AS kuitenkin haluaa olla desing-tuotteiden yritys, joten laadun luulisi kuuluvan imagoon.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...