.

25.7.2012

Asuntomessut 2012 - valopilkut ja mörököllitOdotin asuntomessuilta uusia innovatiivisia sisustusideoita ja kenties jotain yllättävääkin. Onhan asuntomessuille koottu johtavia talotoimittajia, ja sisustussuunnittelustakin vastaavat pääsääntöisesti alan ammattilaiset. Kohteiden joukossa oli joitakin hauskoja juttuja, ja lähinnä kirkkaiden värien käyttö ilahdutti. Suurin osa sisustuksista jäi kuitenkin sykähdyttämättä. Joitakin rakenteellisia ja rakentamisen viimeistelyyn liittyviä epäkohtia messuilla oli myös havaittavissa. Surkuhupaisaa oli myös muutamien Ikean valaisimien kiinnitys messukohteessa. Sen sijaan, että olisi näytetty osaavaa ja hyvää esimerkkiä kattovalaisimien kiinnittämisen suhteen, oli kohteessa tyydytty auttavaan nippusideviretelmään. Ei sitä parasta tuotemarkkinointia!Asuntomessujen valopilkut:

 • Värit! Värejähän ne ovat mustat, valkoiset ja harmaatkin, mutta minua miellytti vihreän, keltaisen, oranssin ja erilaisten punaisten sävyjen näkyminen sisustuksissa. Värikkyyttä löytyi myös kohteiden julkisivuissa.
 • Näkymät messualueen taloista toisiin. Erilaisten kattojen ja muotojen muodostamat kulmat ja näkymät näyttivät hauskoilta näin messukävijän näkökulmasta. Tulevien asukkaiden näkökulmasta tämä tietysti tarkoittaa sitä, että naapuritalo on ihan siinä vieressä. Toivottavasti naapuri on kiva naapuri!
 • Asuntojen koko on ilmeisesti pienenemään päin asuntomessu mielessäkin. Messuilla oli tarjolla myös noin sadan neliön asuntoja sisustettuna. Messukohteiden sisustuksilla on mielestäni suuri merkitys näiden pienempien asuntojen markkinoinnissa ja esiin tuomisessa. Tässä ei kyllä oltu täysin onnistuttu.
 • Kohtuuhintaiset materiaalivalinnat esimerkiksi sauna- ja suihkutiloissa tuovat aidosti toteutus esimerkkejä rakentajille ja remontoijille.
Asuntomessujen mörököllit:

 • Viimeistelemättömät yksityiskohdat nousevat esiin kriittisen messukävijän silmin katsottuna. Jos talotehdas markkinoi osaamistaan messuilla asti, on syytä saada ne listat ja muut pienet tekijät paikoilleen kaikesta kiireestä huolimatta. Muutenhan viesti mahdollisille tuleville asiakkaille on: "Jos valitse meidät, aikataulut eivät tule pitämään. Kiire, tiedäthän."
 • Joidenkin valaisimien kiinnitys, sekä muutamissa kohteissa messujen työntekijöiden tarvitseman tietotekniikan johdotusten huoleton lojuminen kiinnitti huomiota negatiivisessa mielessä. Viimeistely puuttui siis jälleen.
 • Messuilla oli runsaasti kohteita, joissa yläkertaan käytiin kapeiden portaikkojen kautta. Vaikka portaikkoja tulevaisuudessa käyttävät perheet, eikä messukävijöiden laumat, pidin itse näitä kapeita käytäviä epäkäytännöllisinä. Miten suuret huonekalut tullaan toimittamaan kotien yläkertaan, kun portaikkoon mahtuu nippa nappa ihminen? Entäpä uudiskohteiden esteettömyys?
Kaiken kaikkiaan messuilla oli kuitenkin kiva käydä, ja nähdä omin silmin sen mitä suurin piirtein kaikki sisustuslehdet ovat jo esitelleetkin. Voisikohan tulevilla asuntomessuilla nähdä vielä enemmän kierrätysmateriaalien käyttöä ja kenties riemastuttavia sisustusratkaisuja? Kuormalavojen käyttö on jo kuitenkin nähty, ja kierrätysmateriaaleja voitaisiin tuoda laajemmin esiin. Lisäksi kuormalavat eivät ole ilmainen kierrätysmateriaali, ja minua ainakin kiinnostaisi sellainen innovointi, jossa jo käytöstä poistuneet esineet tai materiaalit saavat uuden elämän.Kaikki postauksen kuvat ovat niitä valopilkkuja tavalla tai toisella!4 kommenttia:

 1. En ole koskaan käynyt asuntomessuilla ja mieli tekisi kovasti. Kiitos, kun laitoit tuntemuksiasi. Kyllähän se on niin, että kun rakennetaan satojen tuhansien koteja, niin voisihan se viimeistelykin olla sitten tehty huolellisesti. Tykkään tästä viimeisestä lampusta. Hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli minulle eka asuntomessukäynti. Kerran aiemmin olin portilla asti :)

   Osassa kohteissa oli myös tietoa rakennusprojektin kuluista, ja se oli kiva lisätieto. Hintahaarukka oli aika iso, vaikka neliöt ja talon sisustusvalintojen yleisilme ei toisistaan hirveästi poikennut.

   Laittelen vielä lisääkin messukuvia tällä viikolla.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...