.

8.7.2012

569X


Mittava maalausurakka (mikä tahansa maalausurakka on mittava)! Talostamme tulee siis vaaleanharmaa, tarkemmin sanottuna 569X. Sävy ei hirveästi poikkea talotehtaan pohjamaalista. Sävyeron voi parhaiten havaita kuvan oikeasta reunasta. Tässä vaiheessa talon etupuoli oli vielä suurin piirtein maalaamatta.

Surffailin jo viime vuonna erilaisia maali vaihtoehtoja. Erilaisten vertailujen ja tuttavapiirigallupin jälkeen päädyin kokeilemaan Virtasen maalitehtaan neljän öljyn ulkomaalia. Vaaleanharmaa ei ole tehdassävy, mutta Virtasen maaleja voi sävyttää mielensä mukaan. Tehdassävyistä minua miellytti myös tummanharmaa, mutta miellän meidän talon vaaleaksi. Tummanharmaata tulen miettimään jatkossa pieniin ulkorakennuksiin, kuten kylmään varastoon ja roskissuojaan. Talon perustukset tulevat olemaan myös tummanharmaat tuuletuspaalujen sävyä mukaillen.

Olen pärjännyt tikkaiden kanssa toistaiseksi maalausurakan suhteen, mutta joudun ottamaan päiväksi tai pariksi joko telineet tai nosturin vuokralle. Kuvassa näkyykin se helpoin talon sivu, josta aloitin maalaamisen. Toinen pääty on huomattavasti korkeampi, ja talon pulpettipääty antaa myös omat haasteensa.

Edit: Harmaan sävy onkin nyt 569X (kevyt sävytys "jutska" tuli vastaan, ja talon todellinen sävy ei ollutkaan aiemmin mainitsemani 568X). Homma jatkuu kuitenkin sujuvasti vaaleanharmaana. Väri on hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...